دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کلانی در گفتگو با آنا:

کسی جرئت نقد برانکو را ندارد/ سرخابی‌ها به بخش خصوصی‌ واگذار شوند

پیشکسوت تیم پرسپولیس گفت: برانکو در پرسپولیس عملکرد عالی داشته است و کسی جرئت انتقاد از عملکرد او را ندارد.
کد خبر : 326152
_L3H4843.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، حسین کلانی یکی از تأثیرگذارترین فوتبالیست‌های تاریخ فوتبال ایران است که در تیم پرسپولیس نیز سابقه درخشانی دارد. او کاپیتان تیم ملی و سرخ‌پوشان پایتخت بود و پس از خداحافظی ترجیح داد تا مربیگری نکند. او در این سال‌ها زمانی در هیأت مدیره پرسپولیس حضور داشته و در حال حاضر عضو کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال است و در کنار تیم ملی امید نیز به رشد این تیم کمک می‌کند. وی مهمان خبرگزاری آنا بود و در خصوص مسائل مختلف فوتبالی صحبت کرد. بخش دوم صحبت‌های کلانی را در ادامه خواهید خواند و بخش اول را می‌توانید اینجا بخوانید.


آنا: بحث خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس همچنان بلاتکلیف باقی مانده است و به‌طور کلی در خصوصی‌سازی باشگاه‌ها دچار مشکل هستیم. چرا این مسئله حل نمی‌شود؟ 


اگر نگاهی به فوتبال ترکیه داشته باشیم 60 سال پیش خودش را از آسیا کنار کشید، به سوی انقلاب ورزشی رفت. تمام مدیران باشگاه‌ها را خواست. به مدیران باشگاه‌های گالاتاسرای، فنرباغچه، بشیکتاش و ... گفتند این استادیوم مالِ تو، آنجا هم مالِ تو، این هم وام، دیگر با دولت کار نداشته باشید. ما بارها گفتیم فرصت خصوصی‌سازی را بدهید و پول واریز نکنید. مگر نمی‌گویید کمک‌ها به باشگاه‌ها از بودجه دولت بیت‌المال است، این کار را انجام ندهید و بگذارید باشگاه‌های بزرگی چون استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند. بدون شک اگر وزارت ورزش می‌خواست تا به امروز سرخابی‌ها خصوصی شده بودند.


آنا: پرداخت مبالغ هنگفت در قراردادهای بازیکنان فوتبال  صدای همه مردم به‌خصوص اهالی ورزش‌های دیگر را درآورده است؟


ترکیه الان جزء 10 کشور حرفه‌ای دنیا در تمامی رشته‌های ورزشی است. در اسپانیا پنج میلیون بیکار وجود دارد. در فرانسه و ایتالیا موج بیکاری به اطلاع همه رسیده است، ولی کسی نمی‌آید بگوید چرا به مسی، رونالدو و نیمار این‌قدر پول می‌دهید وقتی ما اینقدر بیکار داریم؟! باشگاه‌ها خصوصی هستند و متعلق به یک آدم شخصی است. هیچ‌وقت اعتراض نمی‌کنند که چرا اینقدر پول به فوتبالیست‌ها می‌دهید. اینجا به بازیکن بر اساس قراردادی که با او بسته‌اند پول نمی‌دهند. همین بازیکن می‌رود کشورهای عربی هشت میلیارد می‌گیرد. اینجا از یک میلیاردی که به او می‌دهند 300 میلیون مالیات می‌دهد، خوب می‌رود کشور قطر یا امارات دوساله هشت میلیارد می‌گیرد. مهدی طارمی یا امید ابراهیمی چرا به قطر نروند. وحید امیری یا مجید حسینی حق دارند به ترکیه بروند. مسئله پرداخت پول به بازیکنان درست برای مردم شرح داده نشده است. 


آنا: پرسپولیس یا استقلال چه حمایت‌های مدیریتی بشوند که ان‌شاءالله فصل آینده برای قهرمانی در آسیا مشکلات کمتری داشته باشند؟


آن چیزی که واقعیت است در این دو سال و اندی مدیریت پرسپولیس نتایج خوبی گرفته است. علاوه بر نتایج خوبی که گرفته تا آنجایی که من اطلاع دارم خیلی از بدهی‌ها و یا حتی تمام بدهی‌ها را داده است، حتی الان از ایرانسل طلبکار است. البته مشکلات وجود دارد. مشکلات زیرساختی وجود دارد که تا فراغ بال از مسائل مالی نباشد هیچ‌وقت نمی‌شود برای زیرساخت‌ها برنامه‌ریزی کرد، برای یک سازماندهی الان دارند زحمت می‌کشند. ولی درست در زمانی که این اتفاقات افتاده مسئله بازنشستگی پیش آمده است. مسئله اینکه مدیران باید بازنشسته شوند.


مصاحبه با ناصر ابراهیمی و حسین کلانی پیشکسوتان فوتبال


آنا: چه راهکاری برای بهره مفید از بازنشستگان دارید تا ورزش لطمه نخورد؟


مسئله بازنشستگی منطقی است ولی کسانی که به‌هرحال سال‌ها کار کرده‌اند، موقع بازنشستگی‌شان باید از دانش آنها به‌عنوانِ مشاور بهره برد. مدیرانی که باید بازنشسته شوند و بعضی‌های‌شان آدم‌های باتجربه و کاربلدی هستند، می‌توانند اندوخته‌های‌شان را در اختیار ورزش قرار دهند. کسانی را جانشین آنها کنیم که دو سال  در کنار اینها کار کرده باشند، تجارب اینها را پیدا کرده باشند یا حداقل یک‌سری چیزهایی را که باید یک مدیر بداند در حوزه کاری خودش انجام بدهد را بداند؟ الان آمدیم همه اینها را برداشتیم. به‌عنوان مثال یک جوانی را بگذارند به‌عنوان مدیر، ایشان از مدیریت باشگاه پرسپولیس چه می‌داند؟ ممکن است یک اطلاعات کلی داشته باشد اما به مسائل بوروکراسی اداری پرسپولیس با جاهای دیگر هم وارد هست؟! 


آنا: در موضوع برکناری مدیران بازنشسته مسئله مهدی تاج هم وجود دارد ولی او با استناد به قانون ایثارگری قصد ندارد بازنشسته شود.


فدراسیون فوتبال تنها مرجعی است که از نظر قانون، نمی‌توانند دست به ترکیب مدیرانش بزنند. درست مثل سازمان تربیت‌بدنی است. برای اینکه رئیس فدراسیون فوتبال رئیسی است که خودش هم منتخب است، طبق اساسنامه فیفا و فوتبال جهانی دست به ترکیب فدراسیون فوتبال نمی‌توانند بزنند. اما آمده‌اند می‌گویند نه، باید عوض بشود. بشود، حرفی نیست ولی چه کسی را می‌خواهید جایگزینش کنید؟ کسی که سابقه نداشته باشد، کسی که به‌قول‌معروف قدیمی باشد، کسی که بازنشسته نباشد، کسی که تجربه کاری داشته باشد، چه کسی را باید به‌جای او بگذارند؟ به‌اضافه‌اینکه اولین کاری که باید بکنند این است که تاج را تحت یک شرایطی قرار بدهند که استعفا دهد. بگویند به‌خاطر منافع مملکت و به‌خاطر احترام به قوانین و ... تاج استعفا دهد. اولین مسئله‌ای که به‌وجود می‌آید آن کرسی‌مان در AFC را از دست می‌دهیم. دومین چیزی که از دست می‌دهیم آن ارتباط حسنه‌ای است که تاج با رئیس فیفا دارد. در خصوص فدراسیون فوتبال باید کاملاً منطقی تصمیم بگیریم. 


مصاحبه با ناصر ابراهیمی و حسین کلانی پیشکسوتان فوتبال


آنا: حفظ برانکو ایوانکوویچ با توجه به بازنشستگی حمیدرضا گرشاسبی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس کمی دشوار شده است چرا که برانکو پیشنهادهای خوبی دارد.


آن چیزی که مهم است، الان ما در باشگاه پرسپولیس مشکل داریم، دوستانی داریم که واقعاً زحمت کشیده‌اند و الان مشکل بازنشستگی دارند. خود باشگاه پرسپولیس به‌هرحال این نتیجه کارش است؛ تیمی که نمی‌توانسته بازیکن بگیرد، از نظر مالی دچار مشکل بوده، پول را داده‌اند اما سرِ بزنگاه پولش را نمی‌دادند. با 14 تا بازیکن یک‌سال و نیم است بازی می‌کنند و برانکو دو قهرمانی آورده است. نتیجه‌ای گرفته که معقول مردم است. هر چقدر هم الان ایشان اشتباه بکند فکر می‌کنید کسی جرئت می‌کند حرفی بزند، انتقادی بکند؟ تیم شانزدهم را دوم کرد، بعد اول کرد، دوباره اول کرد. جزء هشت تیم آسیا اوت شد، جزء چهار تیم آسیا اوت شد، حالا جزء اول دومی اوت شد. همین‌طور رفته‌رفته نتیجه را گرفته است. بله، اگر دو سه سال نتیجه نگیرد، همین مردم می‌گویند حیا کن رها کن! ولی وقتی عالی کار کرده است باید به‌گونه‌ای باشگاه پرسپولیس مدیریت شود که برانکو تصمیم به جدایی نگیرد.


انتهای پیام/4051/4048/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب