دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

معرفی سیستم برق خورشیدی خانگی مناسب برای ویلاها در دومین فن‌بازار مدیریت شهری

شرکت دانش‌بنیان یلدای سهند سیستم برق خورشیدی مناسب برای ویلاها را در دومین فن‌بازار تخصصی مدیریت شهری معرفی کرد.
کد خبر : 32581

نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- ناصر فتحی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان و همچنین عضو هیئت انجمن انرژی خورشیدی ایران، فارغ‌التحصیل دکتری انرژی‌های تجدیدپذیر از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات گفت: «برای ساخت این سیستم که ساخت سلول‌های خورشیدی سیلیکونی و سلول‌های خورشیدی لایه نازک را شامل می‌شود، دانش‌آموختگان رشته‌های الکترونیک و همچنین انرژی‌های تجدیدپذیر تلاش و همکاری کرده‌اند».


به گفته وی، سیستم کار این سامانه این‌گونه است که نور خورشید به پنل‌ها برخورد می‌کند و الکترون آزاد می‌شود. این الکترون‌های آزاد‌شده وارد وسایل مصرفی شده و برق تولید می‌کنند. این اساس کار یک سیستم خورشیدی است.


این سیستم برق DC تولید می‌کند و برای تبدیل آن به برق AC که مورد استفاده تجهیزات خانگی است، از مبدل استفاده می‌شود. در واقع، این مبدل برق DC را به 220 ولت و یا 3 فاز تبدیل می‌کند.


فتحی گفت: «حسن این سیستم این است که دیگر آلاینده‌ای در مکانیزم آن وجود ندارد و کاملا از انرژی پاک بهره می‌گیرد؛ سوختی در آن مصرف نمی‌شود و از انرژی خورشیدی که در همه جا وجود دارد، استفاده می‌کند».


وی درباره حمایت دولت از طرح راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌ها گفت: «دولت امسال حمایت بسیاری کرده است. پارسال دولت حدود 50 درصد وام بلاعوض به خانوارها می ‌داد اما امسال تعرفه را تغییر داده است و به ازای هر کیلووات برقی که به شبکه تزریق می‌شود 977 تومان هزینه برمی‌دارد. در حالی که دولت 44 تا 54 تومان این برق را می‌فروشد. با این حال، به دلیل وجود نور خورشید روزها 6 تا 7 ساعت می‌توان برق شبکه فروخت».


وی در مورد دستگاه‌های تولید برق از نور خورشید گفت: «دو مدل دستگاه وجود دارد: یکی متصل به شبکه و دیگری منفصل از شبکه. متصل به شبکه که در آن نیازی به باتری وجود ندارد و برق مستقیما به شبکه وصل می‌شود، حدود 8 تا 14 میلیون تومان قیمت دارد. دستگاه منفصل از شبکه حدود 25 درصد افزایش قیمت دارد زیرا در این مدل، باتری مورد نیاز است و می‌توان در شب نیز از انرژی ذخیره شده در روز استفاده کرد».


یکی دیگر از دستگاه‌هایی که این شرکت در فن‌بازار معرفی کرد و آن هم در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است، آبگرمکن خورشیدی است. این آبگرمکن سیستمی کاملا جداگانه از سیستم پنل خورشیدی دارد. در این سیستم آب وارد کلاکتور می‌شود و گرم و در مخزن ذخیره می‌شود. این دستگاه 2 میلیون تومان قیمت دارد و می‌تواند به راحتی برای یک خانواده چهار نفره آب گرم تهیه کند.


فتحی گفت: «کاربرد آبگرمکن خورشیدی به غیر از ساختمان‌ها، در استخرها یا موتورخانه‌ها و پکیج‌هاست که به عنوان پیش‌گرم استفاده می‌شود. یعنی آب خنک –یا آب سرد در زمستان- اول وارد کلاکتور می‌شود و تا 30 تا 40 درجه –در زمستان- دمایش بالا می‌رود و سپس وارد موتورخانه یا پکیج می‌شود. در نتیجه در میزان مصرف سوخت صرفه‌جویی می‌شود.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب