دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رسم یاران/ 67

فرمانده‌ای با ذهنی خلاق، اراده‌ای قوی و روحیه‌ای متواضع

شهید صیاد شیرازی ویژگی‌های یک فرمانده جنگی را در کنار روحیه‌ای متواضع و اخلاق‌مدار در خود داشت.
کد خبر : 325070

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در سال ۱۳۲۳ در شهرستان درگز استان خراسان به دنیا آمد. با پایان تحصیلات مقدماتی وارد دانشکده افسری شد و در سال ۱۳۴۶ از آن دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش‌های مختلف ارتش به ویژه در غرب کشور خدمت کرد و هم‌زمان در سازماندهی فعالیت نیروهای انقلابی در این نهاد نیز تلاش می‌کرد. در همین ایام با درجه ستوان‏‌یکم و سمت استادی، در مرکز آموزش توپخانه اصفهان تدریس می‌کرد.


پس از پیروزی انقلاب، سلسله عملیاتی که به حصر شهرهای سنندج و پادگان‌های مریوان، بانه و سقز پایان داد را طراحی کرد. شهید صیاد شیرازی با آزادسازی سنندج، دو درجه ارتقاء گرفت و با درجه سرهنگ تمام، فرمانده عملیات غرب کشور شد.


در مهرماه سال۱۳۶۰ از سوی امام خمینی(ره) به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی منصوب شد.همچنین فرماندهی نیروهای ارتش در عملیات‏‌های ثامن‌الائمه (ع)، طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس را بر‌ عهده داشت.وی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۶ با پیشنهاد رئیس شورای‌ عالی دفاع و موافقت امام خمینی(ره) به درجه سرتیپی ارتقای مقام یافت.


شهید صیاد شیرازی در شانزدهم فروردین ۱۳۷۸ و هم‌زمان با عید غدیر با حکم مقام معظم فرماندهی کل قوا به درجه سرلشگری نایل شد و سرانجام در روز شنبه۲۱ فروردین ماه۱۳۷۸ توسط نیروهای تروریستی منافقین به شهادت رسید.


 متن زیر از صفحه 67 کتاب «صیاد دل‌ها» به نقل از سرهنگ حسن کلانتری، رئیس دفتر سابق شهید صیاد شیرازی انتخاب شده است:


پس از آزادسازی سنندج تصمیم گرفتیم محور سنندج - مریوان را آزاد و سپس مریوان را از محاصره آزاد کنیم. در آن زمان درجه شهید صیاد شیرازی سرگرد بود. همه برنامه‌ها طرح‌ریزی شده بود و نیروهای عمل‌کننده از لشکر 28 کردستان بودند که تعدادی از پیشمرگان مسلمان نیز این نیروها را همراه می‌کردند.


صیاد شیرازی


نیمه‌شب بود که اطلاع دادند محور عملیاتی لو رفته و دشمن در محور مورد نظر کمین کرده است. در چنان شرایطی تصمیم‌گیری مشکل بود اما همه بر این نکته اتفاق نظر داشتند که عملیات با تعویق انجام شود. شهید صیاد شیرازی گفت: ما عملیات را انجام می‌دهیم اما در محور سنندج به دیواندره عمل خواهیم کرد. به این ترتیب سپهبد صیاد شیرازی فرماندهی ستون را به‌ عهده گرفت و در آن محور نیروها را به حرکت در آورد. من معاون ایشان بودم و فرماندهی قسمت انتهای ستون را به عهده گرفتم.


نیروهای ضدانقلاب که در مکان دیگری در انتظار ما بودند، در این محور غافلگیر شدند و عملیات با موفقیت به انجام رسید. شهید سرتیپ شهرام‌فر یکی از افسرانی بود که در این عملیات تلاش فراوانی کرد و موفقیت در آن عملیات تا حدود زیادی مرهون شجاعت و از خودگذشتگی او بود.


در عملیات آزادسازی محور سقز - بانه که به‌ وسیله لشکر 16 قزوین انجام گرفت، پس از کمین ستون در گردنه خان و از هم پاشیدگی نیروها، شهید صیاد شیرازی به فرمانده لشکر می‌گوید: از این لحظه فرماندهی با من است. او پس از سازماندهی و انسجام ستون نظامی، رزمندگان را به‌ سمت بانه هدایت و عملیات آزادسازی بانه را با موفقیت اجرا می‌کند.


در آخرین سفری که با دانشجویان دانشگاه امام علی (ع) برای آموزش جبهه و جنگ و تشریح عملیات‌های نظامی، به خوزستان می‌رفتیم، شهید صیاد شیرازی هم همراه با دانشجویان بود و با قطار به منطقه می‌آمد. دقایق پس از نیمه‌شب یکی از سربازان برای واکس زدن پوتین شهید صیاد شیرازی وارد کوپه ایشان می‌شود، پوتین‌ها را برمی‌دارد و می‌خواهد آنها را واکس بزند که شهید بزرگوار پوتینش را از او می‌گیرد و می‌گوید: این کار، کار تو نیست، واکس زدن پوتین بخشی از کارهای شخصی من است.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب