دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های پزشکی؛ ‌

مبتلایان به فلج و سکته مغزی زخم بستر را جدی بگیرند

یک متخصص پوست و مو تأثیرات و عوارض سکته‌ مغزی و فلج را روی پوست بدن تشریح کرد و گفت: مبتلایان به فلج و سکته مغزی باید زخم بستر را جدی بگیرند.
کد خبر : 322744

مجتبی امیری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به تأثیرات فلج و سکته مغزی بر پوست بیماران مبتلا به این عارضه اظهار کرد: مبتلایان به سکته مغزی و فلج به‌دلیل ناتوانی در حرکت و تحرک کافی مجبورند ساعات طولانی در رختخواب بمانند که این مسئله منجر به بروز زخم بستر در آنها می‌شود؛ البته میزان و وسعت این زخم نیز متفاوت خواهد بود.


وی به مشکلات پوستی و قارچی در بدن بیماران مبتلا به زخم بستر اشاره و بیان کرد: در مبتلایان به سکته مغزی و فلج شاهد بی‌حسی و بی‌حرکتی اندام‌های تحتانی هستیم و زمانی که ادرار و مدفوع فرد در طولانی‌مدت روی بدن باقی می‌ماند بیماری‌های قارچی و پوستی به‌وجود می‌آید.


این متخصص پوست و مو در مورد نحوه مراقبت از این بیماران به‌منظور جلوگیری از بیماری‌های پوستی گفت: پرستار و اطرافیان این بیماران باید در طول شب به‌طور مرتب بیمار را جابه‌جا کنند تا در طولانی‌مدت روی یک قسمت استخوانی بدن قرار نگیرد زیرا در این صورت برجستگی‌های استخوانی بدن مانند زانو، کمر و باسن تحت قشار قرار گرفته و به دلیل عدم خون‌رسانی به این قسمت‌ها، پوست می‌میرد.


این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) به خانواده‌ مبتلایان به فلج یا سکته مغزی توصیه کرد: برای بیماران خود تشک مواج و استاندارد تهیه کنند و در طول ساعت‌های نشستن و خوابیدن این افراد به‌طور مکرر آنها را جابه‌جا کنند تا دچار زخم بستر نشوند.


وی ادامه داد: مبتلایان به زخم بستر باید از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و خوراکی تحت نظر پزشک استفاده کنند و همچنین همیشه موضوع نظافت و بهداشت فردیشان رعایت گردد تا با شستشوی مکرر از بروز و افزایش زخم بستر جلوگیری شود.


امیری به خانواده‌ها توصیه کرد: باید شستشو و تعویض پوشک بیماران مبتلا به سکته مغزی و فلج را در فواصل نزدیک انجام داد؛ زیرا در صورت باقی‌ماندن ادرار و مدفوع روی پوست بدن، شاهد تحریک پوستی و بروز بیماری‌های عفونی و قارچی در افراد خواهیم بود.


وی تأکید کرد: باید پوست بدن این افراد را تمیز و خشک نگهداریم و قبل از تعویض پوشک از پماد زینک اکساید استفاده کنیم تا مانند عایقی روی پوست عمل کرده و مانع برخورد مستقیم پوست بدن با مواد اسیدی ادرار و مدفوع شود.


انتهای پیام/4044/ن


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب