دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آبان 1397 - 21:34
در صحن علنی صورت گرفت؛

توضیحات لاریجانی درباره بررسی لوایح پالرمو و مبارزه با پولشویی

رئیس مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را در رابطه با روند بررسی نظرات شورای نگهبان و مجمع تشخیص در رابطه با لوایح پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی ارائه کرد.
کد خبر : 321294

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی نوبت عصر امروز (شنبه، 5 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات مطرح‌شده در رسانه‌ها در رابطه با لوایح پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پول‌شویی، گفت: وقتی که این دو لایحه برای بررسی مطرح شد و پس از آن شورای نگهبان نظرات خود را در این رابطه اعلام کرد تقریباً به فاصله دو تا سه روز بعد، هیأت نظارت مجمع هم نظرات خود را به شورای نگهبان ارسال کرد.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته همواره متعارف بود که هیأت نظارت نظرات خود را در مسیر بررسی لوایح به کمیسیون‌های تخصصی ارائه کند اما این بار در بررسی لوایح پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پول‌شویی، نظرات خود را به شورای نگهبان ارسال کرد. پس از آن شورای نگهبان به فاصله دو یا سه روز نامه‌ای را به مجلس ارسال کرد که پیوست آن نامه نظرات هیأت نظارت بود.


وی افزود: نامه شورای نگهبان و نظرات هیأت نظارت در رابطه با لوایح مربوطه به کمیسیون تخصصی ارسال شد البته کمیسیون بیش از دو ماه برای بررسی لوایح معطل کرد تا نظرات خود در رابطه با این دو موضوع را به مجلس ارائه کند، از طرفی دیگر من حدوداً هشت بار به صورت مرتب با کمیسیون نامه‌نگاری کردم که چرا کمیسیون نظر خود درباره لوایح مذکور را به صحن ارائه نمی‌کند.


لاریجانی ادامه داد: آقایان بعد از مدتی به من گفتند که شما با برخی افراد صحبت کنید و من نیز صبحت کردم، البته نمی‌خواهم مطالبی که آقایان گفته‌اند را بگویم چون اصلاً به مصلحت کشور نخواهد بود، همچنین آقای ملکشاهی در این رابطه گفت که اعضای کمیسیون نظرات شورای نگهبان که فی ذاته نظر داده را اصلاح کردند و نظرات هیأت نظارت در مورد لوایح مذکور را قبول ندارند که این نظرات مربوط به بندهای زیادی در داخل لایحه پالرمو بود چون ما نمی‌توانیم بندهای داخلی این لایحه را تغییر بدهیم.


رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من در نهایت به کمیسیون مربوطه گفتم که شما نظرات خود را به صحن علنی مجلس بفرستید تا مجلس در رابطه با آن نظر داده و به شورای نگهبان ارسال کند از این‌رو در نهایت آقایان نظرات خود را در این رابطه ارسال کردند و آن مواردی که شورای نگهبان فی ذاته نظر داشت را اصلاح کرده و مابقی را که در رابطه با هیأت نظارت بود را گفتند که قبول نداریم، آن موقع که در این رابطه بحث شد همین نظر را هم تلفنی به من گفته و آن روز بررسی دیدیم که فقط موارد اصلاحی شورای نگهبان ارسال شده است و کمیسیون در رابطه با مابقی موضوعات اظهارنظر نکرده است.


وی ادامه داد: من در آن نشست به خاطر حل این مسئله به آنها گفتم که این موارد باید در قالب یک بسته یا باکس ارائه می‌شد در هر صورت منطق گزارش کمیسیون مشخص بود که آنها تنها نظر شورای نگهبان را قبول داشته و نظرات هیأت نظارت را قبول ندارند، من به همان دلیل آن روز در مشروح صورت مذاکرات گفتم تا آقایان توجه داشته باشند.


لاریجانی افزود: در آن نشست اعلام کردم که من یک نکته‌ای را عرض کنم و نمایندگان به آن نکته توجه کنند زیرا در رابطه با این دو لایحه هیأت نظارت مجمع تشخیص مصلحت، ملاحظاتی را به شورای نگهبان ارسال کرد، معمولاً هیأت نظارت نظرات خود را در هنگام بررسی به کمیسیون‌های تخصصی ارسال می‌کرد اما این بار نظرات خود را به شورای نگهبان داده است البته کمیسیون این نظرات را مدنظر قرار نداد بنابراین این دو لایحه به مجمع تشخیص مصلحت ارسال می‌شود.


رئیس نهاد قانون‌گذاری گفت: این مسئله به آن معنی بود که شورای نگهبان به نظر مجلس علی‌القاعده ایراد گرفته و لوایح به مجمع ارسال خواهد شد که این موضوع نیز مانند بقیه موارد بود که موضوعات اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان به مجمع ارسال می‌شود بنابراین مباحث مطروحه خارج از این‌روند و این موضوعات است، مجلس آن چیزی که باید انجام می‌داد صورت پذیرفته است.


وی ادامه داد: شورای نگهبان بعد از نظرات مجلس اعلام کرد که مجلس نظرات ما را تأمین کرده اما چون نظرات هیأت نظارت مجمع تأمین نشده ایراد به قوت خود باقی بوده بنابراین ما آن را به مجمع برای بررسی ارسال کردیم از این‌رو مجلس در رابطه با ارسال لایحه به مجمع تشخیص مصلحت تصمیم نمی‌گیرد بلکه تنها در رابطه با نظر خود تصمیم می‌گیرد و رئیس مجلس در صورت ایراد دوباره می‌تواند آن لایحه را برای بررسی به مجمع تشخیص ارسال کند.


انتهای پیام/3034


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب