کارگزاران گزینهای برای شهرداری تهران ندارد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سیدحسین مرعشی در بخشی از گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری مهر، درباره گزینه حزب کارگزاران برای جایگزینی محمدعلی افشانی در شهرداری تهران گفت: وقتی حزب کارگزاران کاندیدایی ندارد، به دروغ نمیتواند اعلام کند که کاندیدا دارد چون همه کاندیداهای حزب کارگزاران عمدتاً بازنشسته هستند و فقط آقای محسنهاشمی که رئیس شوراست، بازنشسته نیست؛ برای انتخاب شهردار اعضای شورا باید قانع باشند؛ برای همین، اکثریت شورا باید با بیرون آمدن فردی از شورا موافق باشند.
در ادامه بخشی از این گفتگو را که مرتبط با اظهارات او درباره شهردار تهران است را میخوانید:
* بسیاری از بی ثباتی در راس شهرداری تهران گلایه دارند؛ بیش از یک سال از آغاز به کار شورای شهر تهران میگذرد؛ در این یک سال، دو شهردار آمدند و رفتند.
یکی از شهرداران که بیمار بود و استعفا داد. دومین شهردار هم قانون جدید مانع از حضورش شده است؛ البته شهرداریها و مدیران دیگر هم در سطوح مختلف دچار مشکل میشوند. در این راستا نصف استانداران کشور و بیش از حدود ۱۰۰ معاون وزیر در کشور مجبور هستند جا به جا شوند و کنارهگیری کنند.
* جدا از این مسائل، در انتخاب جانشین آقای نجفی، حاشیهها و سایشهایی میان دو حزب کارگزاران و اتحاد ملت ایجاد شد.
طبیعی است که احزاب مختلف در مرحله انتخاب، کاندیدای متفاوتی داشته باشند و در یک فرآیند دموکراتیک به جمعبندی برسند.
* درگیریها رسانهای اما طبیعی نبود! آقای عبدالله نوری مجبور به وساطت میان دو حزب اتحاد ملت و کارگزاران شد.
این مسئله (وساطت عبدالله نوری میان دو حزب اتحاد ملت و کارگزاران) در مورد استعفای آقای نجفی بود و در رابطه با آقای افشانی صدق نمیکرد؛ عدهای میگفتند این مسئله سیاسی است و حزب کارگزاران میگفت که چرا وقتی یک موضوعی سیاسی نیست، میگویید سیاسی است. در نهایت خود آقای نجفی استعفا داد و اعلام کرد که بیمار است البته نمیخواهم به این مسئله بپردازم. در رابطه با آقای افشانی هم بحث رسانهای بود و اختلافی وجود نداشت.
* اینگونه حرکات و نظرات سیاسی باعث نمیشود اصل مسئله که مدیریت شهری است، به حاشیه برود؟
این مسئله کاملاً طبیعی است که وقتی یک حزب به تنهایی شورا را در اختیار ندارد و احزاب مختلف و متعددی حضور دارند، اختلاف نظر وجود داشته باشد؛ این مساله اما به شکاف منجر نخواهد شد چون در یک فرآیند دموکراتیک، جمعبندیها انجام میشود.
* احزابی حضور دارند که یک سری از تصمیمات را متناسب با فضای سیاسی خود میگیرند؛ آیا این مساله باعث ایجاد چنین خروجی که امروز در شهرداری تهران شاهد آن هستیم، نشده است؟
خروجی بدی نداشته است؛ شهرداری که در مرحله اول انتخاب شد، هر ۲۱ نفر عضو شورای شهر تهران، موافق آقای نجفی بودند که با توجه به وجود مشکلاتی، ایشان در میانه راه استعفا داد؛ نمیتوان گفت که شهردار استعفا ندهد و باید تا آخر بر سر کار باشد؛ لذا کاندیداهای متعددی برای شهرداری تهران مطرح شدند و در شورا بحث شد و به یک جمعبندی رسیدند و شهردار را انتخاب کردند. در این راستا قانون جدید وضع شد که افراد بازنشسته دو ماه فرصت دارند کنارهگیری کنند، این قانون جدید است و اِشکالی متوجه اصل شورا نخواهد بود.
* منتقدین میگویند انتصابات در شهرداری تهران، فرایندی کاملا سیاسی دارد.
خیر؛ اگر بخواهید درباره کارکرد آقای افشانی بحث کنید، باید گفت که در شورا کارکرد طبیعی و منظمی داشته است.
* آقای کرباسچی نسبت به این مسئله انتقاد داشت و گفت که یک سال از انتخابات شورای شهر گذشته، درحالیکه این شورا همچنان اندرخم انتخاب شهردار است.
وقتی قانون جدید(قانون منع به کارگیری بازنشستهها) وضع شد، این مسئله دیگر دست شورا نیست؛ اگر بخواهیم درباره عملکرد آقای افشانی بحث کنیم، مسئله فرق دارد.
* انتصاباتی که به صورت سیاسی و قومی در شهرداری تهران صورت گرفته، آیا باعث کندی فرآیند کار در شهرداری نشده است؟
بهتر است در این رابطه آقای افشانی پاسخگو باشد، طبیعتاً بنده سخنگوی آقای افشانی نیستم.
* آقای کرباسچی به طور مشخص از انتصابات در شهرداری تهران انتقاد کرده بود...
قرار است با بنده مصاحبه شود و قرار نیست بنده پاسخگوی مصاحبه آقای کرباسچی باشم (با خنده)
* موضع حزب کارگزاران در رابطه با این مسئله چیست؟
موضع کارگزاران این است که شورا بعد از تعیین تکلیف اصلاح یا عدم اصلاح احتمالی قانون، برای تعیین شهردار جدید وارد شور میشود.
* گزینه پیشنهادی حزب کارگزاران چیست؟
حزب کارگزاران برای این دوره گزینه پیشنهادی ندارد.
* آیا پیشنهاد نمیکنید که آقای محسنهاشمی کاندیدا شود؟
ما تصمیم خود را در حزب گرفتهایم و قرار بر این شده که این دوره شهرداری تهران کاندیدا نداشته باشیمما تصمیم خود را در حزب گرفتهایم و قرار بر این شده که این دوره کاندیدا نداشته باشیم. در دوره قبل، آقای تقیزاده خامسی کاندیدای اختصاصی حزب کارگزاران بود که در فرآیند خود حذف شد چون برخی اعضای شورا معتقد بودند فردی از مشهد به تهران نیاید و مخالف این مسئله بودند. در نتیجه در این دوره حزب کارگزاران کاندیدایی ندارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/