دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1397 - 06:00
نماینده ایران در اکو:

ایران از لحاظ علمی حرف اول را در منطقه می‌زند

نماینده کشورمان در سازمان اکو، جایگاه علمی کشورمان را در منطقه اول دانست و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشگام انتقال تجربه علمی به سایر کشورهاست.
کد خبر : 320076
DSC_0849_iran.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، جایگاه علم و فناوری در عرصه سیاست‌گذاری کشورمان بسیار مهم بوده و از بدو پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی تلاش برای رشد علمی در تمام عرصه‌های مختلف مشهود است.


نیاز به ارتباطات بین‌المللی برای گسترش همکاری‌های علمی و به‌اشتراک گذاشتن تجارب علمی با سایر کشورهای جهان، موضوع گفتگوی مجید بیزمارک، مدیرکل همکاری‌های چندجانبه بین‌الملل وزارت امور خارجه و نماینده کشورمان در سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) با گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا شد تا با او درباره ابعاد همکاری بین‌المللی علمی صحبت کنیم.


* جایگاه علمی کشورمان را در مقایسه با سایر کشورهای جهان به‌خصوص کشورهای منطقه چگونه ارزیابی می‌کنید؟


جهان به‌طورکلی به کشورهای شمال و جنوب تقسیم می‌شود که کشورهای جنوب شامل کشورهای جهان سوم و درحال‌توسعه می‌شوند و ایران نیز در این ردیف قرار می‌گیرد. سازمان ملل متحد هم دفتری به نام سازمان همکاری‌های جنوب-جنوب دارد تا به گسترش علمی در این مناطق کمک کند.


ما در حوزه علمی در میان کشورهای منطقه حرف بیشتری برای گفتن داریم و اساساً از منظر همکاری کشورهای جنوب-جنوب، ایران بسیار فعال است. کشورمان رشد گسترده‌ای در علم و فناوری داشته و تجربه‌های خوبی در این زمینه کسب کرده که می‌تواند به سایرین انتقال یابد. ما در مجامعی که این دفتر هر سال در جهان برگزار می‌کند بسیار فعال حاضر شده‌ایم و توانسته‌ایم ارتباطات گسترده‌ای را در این زمینه ایجاد کنیم. درواقع به لحاظ علمی بسیار پیشرفت کرده‌ایم و می‌توانیم این پیشرفت‌ها را به کشورهای دیگر که احتیاج به فناوری و تکنولوژی جدید دارند منتقل کنیم.


* وزارت امور خارجه برای پیشبرد دیپلماسی علمی کشور چه برنامه‌هایی دارد؟


اساساً در ساختار جدید وزارت امور خارجه، یکی از ادارات مربوط به همکاری‌های علمی و فناوری بین‌المللی ایجاد شده تا بتواند بحث علم و گسترش همکاری‌های علمی را در ابعاد جهانی پیگیری کند. اداره جدید موظف شده بسترها و امکانات لازم را برای ایجاد همکاری و ارتباط میان مراجع ملی و نهادهای بین‌المللی فراهم سازد.


وزارت امور خارجه تلاش می‌کند ارتباطات علمی فی‌مابین ایران با کشورهای دیگر و همچنین نهادهای علمی داخلی را با مؤسسات بین‌المللی فراهم کند تا نقش مؤثر علم و فناوری در بخش اقتصاد ملی و  بین‌المللی را پیگیری کند.


به‌طورکلی کشورمان در حوزه همکاری‌های علمی در قالب همکاری‌های جنوب - جنوب بسیار موفق عمل کرده و به‌عنوان یکی از کشورهای پیشرو قلمداد می‌شود. وزارت امور خارجه توانسته است این ابعاد همکاری را ایجاد کند و تلاش می‌کند آن را گسترش دهد.


انتهای پیام/4093/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب