برقراری روابط علمی با شرق فرآیندی منطقی است
مصطفی مصلحزاده در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: نگاه به شرق در گذشته مفهوم ایدئولوژیک داشت و تا پیش از سال 1990 میلادی دو بلوک شرق کمونیست و غرب لیبرالیسم وجود داشت.
وی عنوان کرد: شعار نه شرقی نه غربی در آن زمان به این معنا بود که نه شرق کمونیست را قبول داریم، نه غرب لیبرالیسم، بلکه صرفاً ایدئولوژی اسلام را میپذیریم.
سفیر سابق ایران در اردن با اشاره به مؤلفهها و اولویتهای روابط خارجی، افزود: در حال حاضر باید مفهوم جدیدی برای شرق تعریف کنیم که آن شرق جغرافیایی است. در این مفهوم شرق به معنای کشورهای قاره آسیا است که برای ارتباط خارجی در اولویت قرار میگیرند.
دبیر شورای راهبردنگاری دهه پنجم انقلاب تصریح کرد: کشورهای آسیایی که در همسایگی ایران قرار دارند نیز در اولویت برقراری روابط خارجی ایران هستند.
مصلحزاده با اشاره به مؤلفه استراتژیک در روابط خارجی کشورها ادامه داد: اگر کشوری با ما دشمن مشترک داشته باشد، در روابط خارجی برای اتحاد و برقراری روابط در اولویت قرار میگیرد. حتی اگر همسایه ایران نباشد؛ مانند روسیه و ایران که دشمن مشترک هر دو آمریکا است و درحال حاضر روسیه به مثابه متحد استراتژیک ایران به حساب میآید.
وی ادامه داد: اگر مجموعه مؤلفهها را در نظر بگیریم؛ یعنی کشوری در آسیا قرار داشته باشد، همسایه ایران باشد، متحد ایدئولوژیک باشد و دشمن مشترک با ایران داشته باشد در برقراری ارتباط خارجی در اولویتی به توان چهار قرار میگیرد.
دبیر شورای راهبردنگاری دهه پنجم انقلاب گفت: به این شکل مفهوم شرق را که مفهومی جغرافیایی است باید در کنار مؤلفههای ایدئولوژیک و استراتژیک معنا کنیم؛ البته این فرآیندی منطقی است. حتی پیامبر اکرم(ص) طبق همین اصول، روابط استراتژیک برقرار میکرد. اتحاد استراتژیک با یهودیان در برابر دشمن مشترک که قبیله قریش بود نمونهای از برقراری روابط منطقی محسوب میشد.
مصلحزاده ادامه داد: شبههای وجود ندارد که باید نگاه به شرق را یکی از مؤلفههای اصلی در روابط خارجی قرار دهیم. افرادی که شبهه ایجاد میکنند نه دلیل منطقی دارند نه حرفهایشان مطابق دین است.
وی با بیان اینکه نظریهای که رهبر انقلاب مبنی بر نگاه به شرق مطرح کردهاند کاملاً منطقی و دینی است، خاطرنشان کرد: منظور از ارتباط در روابط خارجی تنها ارتباط سیاسی نیست بلکه شاخهها و جنبههای ارتباط مانند روابط علمی، اقتصادی و فرهنگی نیز مد نظر است.
سفیر سابق ایران در اردن گفت: نگاه به شرق یک فرآیند است و از زمانی که دشمن مشترک ایران و روسیه مطرح شد، اوج گرفت.
دبیر شورای راهبردنگاری دهه پنجم انقلاب با بیان اینکه قوه مجریه متأسفانه در این مسیر بهدرستی حرکت نمیکند اظهار کرد: قوه مجریه مسیر منطقی و دینی در روابط خارجی را بهدرستی رعایت نمیکند.
انتهای پیام/4007/پ
انتهای پیام/