سروش صحت از خوشگذرانیهایش با کتاب میگوید
سروش صحت در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اظهار کرد: خواندن کتاب لذت دارد و وقتی لذت میبری، روانت لذت میبرد و خوش میگذرد. با نویسنده و بقیه زندگی میکنی، به جاهای نرفته گام برمیداری و ندیدنیها را میبینی.
دبیر هنری جشنواره بینالمللی قصهگویی ادامه داد: کتاب ما را با افقهای جدید روبهرو میکند و این فرآیند لذتبخش منجر به سلامت روان میشود؛ البته در مورد سلامت جسم نمیدانم و امیدوارم یک جا نشستن و کتاب خواندن منجر به چاقی نشود و سلامت جسم ما را به خطر نیندازد.
صحت از «قصه درمانی» صحبت میکند و در توضیح آن میگوید: قصه درمانی، خیلی وقتها برای من مفید بوده است. بهخصوص وقتی که دلم گرفته است یا وقتی مشکل دارم، کتاب بسیار به کمک من آمده است. با این حال روزهایی هم بوده که شرایط خاصی داشتم و حتی یک خط هم نتوانستم بخوانم؛ در واقع دل و دماغ خواندن نداشتهام.
وی با تأکید بر کتاب درمانی و اهمیت برگزاری جشنوارههایی مانند «ادبیات سلامت» افزود: با همه این تفاسیر به اعتقاد من گاهی میشود قصه درمانی کرد، گاهی میشود فیلم درمانی کرد و گاهی هم نمیشود. گاهی کسانی در پاسخ به پیشنهاد ما برای کتاب خواندن میگویند «الان اصلاً حال و حوصله ندارم». من حال این افراد را میفهمم. گاهی نمیشود؛ اما عدهای هم هستند که هیچوقت کتاب نمیخوانند. من به آنها توصیه میکنم به زور خودشان را وارد دنیای قصهها کنند. شاید قهرمانها و اتفاقهای داستانها بتوانند کمکشان کنند.
دبیر هنری جشنواره بینالمللی قصهگویی، درباره مقایسه تأثیر ادبیات با کتابهای روانشناسی عمومی و یا صفحات مجازی گفت: من نمیتوانم به قطعیت نظر بدهم که ادبیات و داستان تأثیر بیشتری دارد؛ چرا که آداب و اخلاق آنقدر متنوع و متفاوت است که انتخاب من شاید توصیه مناسبی برای فرد دیگری نباشد. گاهی یک تک جمله در فضای مجازی یا یک کتاب غیرداستانی ارتباط زیادی با مخاطب برقرار کرده و میتواند راهگشا باشد. انسانها مختارند برحسب سلایق خودشان انتخاب کنند.
انتهای پیام/4072/4046/خ
انتهای پیام/