دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خط حزب‌الله منتشر کرد؛

شکل‌گيری آرايش جنگ اقتصادی دولت مقابل دشمن

نشریه خط حزب‌الله در شماره جدید خود بر راهبرد رهبر معظم انقلاب برای شکل‌گیری آرایش جنگ اقتصادی دولت در مقابل دشمنان تأکید کرد.
کد خبر : 319192

به گزارش حوزه امام و رهبری گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه دفترحفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، نشریه خط حزب‌الله در شماره جدید خود به تشکیل اتاق جنگ اقتصادی دشمن و راهکارها و مقابله رهبر معظم انقلاب با این موضوع پرداخت.


تشکیل اتاق جنگ اقتصادی


1- پس از حوادث 11 سپتامبر، هيأت حاکمه‌ آمريکا تصميم به ايجاد برخی اصلاحات در ساختار دفاعی و امنيتی خود می‌گيرد. در يکی از مهم‌ترين اصلاحات، برخلاف روال مرسوم، ‌«وزارت خزانه‌داری» در کنار سازمان‌های امنیتی و دفاعی آمريکا، عضوی از اعضای جامعه‌ اطلاعاتی و جنگی ایالات‌متحده می‌شود. جی سولومون (گزارشگر روزنامه‌ وال استريت ژورنال) در کتاب مهم خود با عنوان ‌«جنگ‌های ايران: بازی جاسوسی، نبرد آمريکا و توافق‌های پشت پرده‌»، ضمن تشريح نحوه‌ فعاليت اين اتاق جنگ و همکاری آن با ‌«کابينه‌ جنگ آمريکا‌»، نقش وزارت خزانه‌داری را به‌عنوان يکی از مهم‌ترين نقش‌ها در چينش جديد معرفی می‌کند.


‌«خوان زاراته‌»، معاون مدير خزانه‌داری آمريكا در امور مبارزه با تروريسم و جرائم مالی در دوران مديريت استوارت لوی، از ‌«کارشناسان خزانه‌داری آمريكا‌» که درگير نبرد مالی با کشورهای ديگر ازجمله ايران هستند نيز با عنوان ‌«چريک‌های کت‌وشلواری» ياد می‌کند. او در کتاب خود با عنوان ‌«نبرد خزانه: ظهور عصر جديد جنگ‌افزارهای مالی» توضيح می‌دهد که چگونه اعضای گروهی کوچک در خزانه‌داری اين کشور به‌عنوان بخش اصلی اين کابينه‌ جنگی توانستند، در چند سال با استفاده از سه اهرم ‌«دلار به‌عنوان ارز واسط بين‌المللی»، ‌«نيويورک به‌عنوان هاب تراکنش‌های دلاری دنيا‌» و ‌«هانی شدن ارتباطات متقابل مالی» روش‌هايی را توسعه داده و از ‌«دلار و بانک» به‌عنوان جنگ‌افزار نبرد عليه ساير کشورها استفاده کنند.


 چرا کابينه‌ جنگی؟


2- اين واضح است که با تغيير جنگ‌ها از حالت جنگ سخت نظامی به جنگ‌های نرم سياسی و فرهنگی و اقتصادی، ابزار و ادوات جنگی تا حد زيادی تغيير کرده است، اما اين موضوع، لزوماً به معنای پايان فضای جنگی نيست، درست است که ابزار جنگی تغيير کرده اما ماهيت و اهداف جنگ‌ها، همچنان پابرجاست. به‌عنوان مثال در همين چند ماه اخير که انگلستان قصد خروج از اتحاديه‌ اروپا را داشت با تشکيل ‌«کابينه‌ای جنگس» با عنوان برگزيت(war cabinet berexit) تدابير ويژه برای خروج را بررسی کرد. اصولاً هدف اصلی از تشکيل کابينه‌ جنگی، هم ايجاد هماهنگی میان دستگاهی در کوتاه‌ترين زمان ممکن برای به حداقل رساندن مرحله‌ تصميم تا اقدام در مقابل نقشه‌ دشمن، و هم بسيج نيروها و امکانات برای انجام عمليات‌های آفندی و پدافندی است.


از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمريکا، موضوع اتاق جنگ اقتصادی، با شدت و حدت بيشتری دنبال شده است. در همين راستا،‌ «گروه اقدام ايران‌» (Iran Action Group) به‌عنوان دومين اتاق جنگ اقتصادی آمريکا، به رياست ‌«برايان هوک‌» در وزارت‌خارجه‌ اين کشور، از حدود سه ماه پيش تشکيل شد. اين کارگروه ويژه‌ وظيفه‌ خود را فشار حداکثری اقتصادی عليه ايران و قطع دسترسی کشور به منابع مالی خود در جهت براندازی يا هماهنگی ايران با سياست‌های آمريکا  تعريف کرده است. اين گروه مطابق سند راهبرد امنيت ملی 2015 آمريکا، ‌«تحريم‌» را ابزار اصلی اعمال قدرت خود قرار داده‌ و به ايران اعلام جنگ اقتصادی کرده است. تمرکز اصلی اين گروه بر نحوه‌ اعمال تحريم‌ها و هماهنگ کردن ساير کشورها در همراهی با تحريم‌های عليه ايران است. برايان هوک نيز در يکی از مصاحبه‌هايش صراحتاً اعلام کرده است که اين کارگروه تا به صفر رساندن صادرات نفت ايران و قطع تمام شريان‌های مالی ايران، از پای نخواهد نشست.


رهبر انقلاب چه کرده‌اند؟


3- از ابتدای امسال تا به حال، رهبر انقلاب در جهت مقابله با نقشه و طراحیهای دشمن، دستور تشکيل ‌«شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه‌‌»، به عنوان اتاق جنگ اقتصادی ايران را صادر فرمودند تا از اين طريق ضمن ايجاد هماهنگی میان دستگاهی در کوتاه‌ترين زمان، مسئولين مربوطه، با شناخت توطئه‌های اقتصادی دشمن، آنها را خنثی کرده و توانمندی دولت به عنوان فرمانده جنگ اقتصادی در اين عرصه را افزايش دهند. ديدار دو ساعت و نيمه هفته گذشته رهبر انقلاب با اعضای شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه نيز در همين راستاست. در طول چهار ماه گذشته نيز رهبر انقلاب با کابينه‌ دولت دوازدهم، دو جلسه‌ طولانی مدت با محور جنگ اقتصادی و حل مشکلات معيشتی مردم برگزار کرده‌اند. اولويت ايشان با توجه به ديدار اخير ‌«رفع مشکلات معيشتی» مردم و ‌«افزايش قدرت خريد‌» مردم،«برطرف کردن بنگاه‌داری بانک‌ها‌»، ‌«مديريت و هدايت نقدينگی» به سمت فعاليت‌های مولد، ‌«عدم تعطيلی کارخانه‌ها‌» و ‌«تقويت توليد ملی» با توجه به آسيب‌شناسی کارشناسان اقتصادی است.


لذا ايشان با تأکيد بر شکل‌گيری آرايش جنگی در دولت و نهادهای ذيربط با موضوع اقتصاد، انجام «فرماندهی واحد دولت»، تهيه‌ «نقشه‌ راه اقتصادی» با تکيه بر «تقويت توليد داخل» در دولت را مطالبه کرده‌ و صراحتاً اعلام کردند: «دشمن ما اتاق جنگ را برده است در وزارت خزانه‌داری؛ [اتاق] جنگ عليه ما به جای وزارت دفاع، وزارت خزانه‌داری آنها است، به شکل فعّال هم مشغولند... من عرض می‌کنم اينجا هم بايست ستاد مقابله‌ با شرارت اين دشمن در مجموعه‌ اقتصادی تشکيل بشود؛ وزارت خارجه بايد پشتيبانی کند، بايد به‌صورت همراه کمک کند لکن بايست در مرکز اقتصادی دولت اين ستاد تشکيل بشود و اين کار را دنبال کنند.» 2/3/97  در ديدار تيرماه هيأت دولت نيز رهبر انقلاب، تيم اقتصادی دولت را مياندار و محور اصلی کار و تحرک در کشور خواندند و همه‌ دستگاه‌ها را نيز به هماهنگی با آن فراخواندند. هدف از همه‌ اين مطالبات و توصيه‌ها، فهم دقيق از شرايط جنگ اقتصادی و به تبع آن شکل‌گيری «اتاق جنگ اقتصادی» توسط دولت است که متأسفانه تا به امروز محقق نشده است. از اين گردنه و شرايط خطير نيز می‌توان عبور کرد به شرط آنکه اتاق جنگ اقتصادی هرچه زودتر تشکيل شده و کارگروهی پرتلاش و جوان، به‌صورت شبانه‌روزی مشغول حل مشکلات مردم باشند.


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب