نخستین مبارزه علنی امام خمینی(ره) با رژیم پهلوی از کجا شروع شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رژیم شاه در اقدامی ضد دینی و به اصطلاح رسیدن به دروازههای تمدن باستانی در ۱۴ مهر ۱۳۴۱ با ۹۲ ماده و هفده تبصره، قانون انجمنهای ایالتی و ولایتی را مصوب کرد.
از همان ابتدا، علمای دینی و مراجع تقلید و شخص امام خمینی(ره) به شدت با این موضوع مخالفت کردند. مهمترین موارد این لایحه دادن حق رأی به زنان و همچنین حذف شرط مسلمان بودن و سوگند به قرآن مجید از شرایط انتخابشوندگان بود. امام و علمای دین با حق رأی زنان مخالفتی نداشتند ولی این مورد را بهرهبرداری سیاسی و تبلیغاتی نظام پهلوی میدانسته و با آن مخالفت کردند. در شب تصویب این لایحه در مجلس علما و مراجع تقلید که با حضور امام خمینی(ره)، آیتالله گلپایگانی، شریعتمداری در خانه آیتالله حائری یزدی برگزار شد، این موارد را خلاف شرع مقدس اسلام و مصلحت کشور تشخیص میدهند و با آن بهشدت مخالفت میکنند. 17 مهر نامهای از مراجع به محمدرضا پهلوی نوشته و خواستار لغو این قانون میشوند. شاه مخلوع در این مورد توپ را به زمین علم میاندازد و از خود سلب مسئولیت میکند.
نکته بارز در این مورد پیگیریهای امام راحل و رهبری سیاسی ایشان بود که دو بار به شاه پهلوی و علم نخستوزیر نامه مینویسند. در بخشی از تلگراف امام به نخستوزیر چنین آمده است که؛ «علم گمان کرده با تبدیل کردن قرآن مجید به کتاب آسمانی، ممکن است قرآن کریم را از رسمیت انداخت و اوستا و انجیل و بعضی از کتب ضاله را قرین آن یا به جای آن قرار داد. از قوانین وخیمهٔ تخلف از قرآن و احکام علمای ملت و زعمای مسلمین و تخلف از قانون بترسید و بدون جهت مملکت را به خطر نیندازید و الّا علمای اسلام دربارهٔ شما از اظهارعقیده خودداری نخواهند کرد».
در آخر با پیگیری امام خمینی(ره)، علما و مراجع تقلید در تاریخ هفتم آذر ۱۳۴۱ هیئت دولت تصویب کرد که تصویبنامه ۱۴ مهر ماه قابل اجرا نخواهد بود و لغو شده است و این نقطه عطف شروع رهبری امام راحل در مبارزه با رژیم شاه بود.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/