دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آستانداری:

آرای مردمی مهم‌ترین بخش جشنواره تلویزیونی مستند است

کارگردان مستند «سه پسر دو دختر» گفت: داشتن مخاطبان میلیونی جشنواره تلویزیونی مستند از نکاتی است که نمی‌شود به راحتی از کنارش گذشت به همین دلیل از مسئولان تلویزیون می‌خواهم جوایز بهتری را در اختیار این جشنواره قرار دهند.
کد خبر : 318732
index44.jpg

مسعود آستانداری در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره جشنواره تلویزیونی مستند گفت: مهم‌ترین نکته این جشنواره وجود مخاطبان میلیونی است. در جشنواره‌های دیگر که در شهرهای مختلف برگزار می‌شوند، مخاطبان تنها در یک سالن محدود و سانس مشخص فرصت دیدن آثار را پیدا می‌کنند اما در جشنواره تلویزیونی مستند مخاطب چند میلیونی فیلم‌ها را دنبال می‌کنند.


کارگردان مستند «سه پسر دو دختر» که بهترین مستند کوتاه جشنواره تلویزیونی مستند شد، با بیان اینکه حتی مخاطبان خارج از کشور هم می‌توانند این جشنواره را دنبال کنند، افزود: جایگاه فیلم مستند در تلویزیون به واسطه این جشنواره تعریف بهتری پیدا می‌کند و این جشنواره می‌تواند برای مردم تماشای گونه‌هایی از مستند که کمتر با آن آشنا هستند، مانند مستند اجتماعی و پرتره را ترویج نماید.


آستانداری گفت: بهتر است این جشنواره به فیلمسازان حق پخش بدهد، زیرا بسیاری از فیلم‌هایی که در این جشنواره شرکت می‌کنند، قبلاً در جشنواره‌های مختلف حضور داشته و دیده شده‌اند. ما در واقع دو گروه فیلمساز داریم؛ برخی که علاقه بیشتری به دیده و پخش شدن کارهایشان حتی بدون حق پخش از تلویزیون دارند و گروهی که فیلمسازان جدی‌تری هستند.


وی افزود: شاید برای فیلمسازان تازه‌کار دیده شدن فیلم‌هایشان انگیزه زیادی ایجاد کند و این از نکات مثبت این جشنواره است.


کارگردان مستند «سه پسر دو دختر» بیان کرد: قبل از راه‌اندازی شبکه مستند، شبکه چهارم سیما پخش مستندها را برعهده داشت، اما بعد از تأسیس این شبکه تولید و پخش 80درصد مستندهای خوب و جدی با این شبکه است. این موضوع باعث شده بسیاری از کسانی که دغدغه دیدن فیلم‌های خوب را دارند بتوانند در شبکه مستند فیلم‌های خوب ببیند. نکته مثبت بعدی این است که بعد از پخش، این شبکه مستندها را روی سایتش قرار می‌دهد. 


وی با اشاره به اینکه نباید جشنواره به تکرار و فرسودگی بیافتد، گفت: سخت‌گیری اولیه، توجه به کیفیت فیلم‌ها و غربال شدن آنها همیشه باید وجود داشته باشد تا جشنواره به سمت کلیشه و تکرار شدن نیافتد و از آن به‌عنوان برنامه‌ای آنتن پرکن استفاده نکنند.


آستانداری افزود: یکی از مهم‌ترین نکات مثبت این جشنواره وجود بخش آرای مردمی است که برای من بسیار جذاب بود. چون در جشنواره‌های عادی کمتر چنین بخشی داریم که مخاطبان میلیونی داشته باشد. برخورد عامه مردم با مستندها می‌تواند منجر به فرهنگ‌سازی شود. ضمن اینکه تعریف مستند درست و خوب برای مخاطب برعهده تلویزیون است.


آستانداری با بیان اینکه در صورت تداوم جشنواره تلویزیونی مستند این جشنواره می‌تواند از نقاط هدف فیلمسازان باشد، گفت: هر چقدر جشنواره به شکل حرفه‌ای‌تری برگزار شود، مستندسازان جدی‌تری به آن علاقه‌مند می‌شوند، زیرا آن‌طور که می‌دانم هنوز این جشنواره دغدغه فیلمسازان جدی‌تر نیست.


وی ادامه داد: اگر جشنواره به سمتی برود که جوایز حرفه‌ای‌تری داشته باشد، متداوم برگزار شود و حقوق فیلمسازان را رعایت کند، قطعاً بیشتر از همه مورد توجه قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/4072/4046/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب