دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امیر خانزادی مطرح کرد:

دستور رهبر انقلاب برای حضور نیروی دریایی ارتش در اقیانوس‌ها

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: از دفتر رهبر معظم انقلاب با من تماس گرفتند و گفتند که آقا دستور داده‌اند آماده حضور در اقیانوس‌ها شوید.
کد خبر : 313581
110.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امیر دریادار حسین خانزادی در کنفرانس تشریح دستاوردهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای دانشجویان دانشگاه دافوس که صبح امروز در محل این دانشگاه برگزار شد درباره دیپلماسی دریایی گفت: در طول تاریخ، تمدن‌ها در کنار آب شکل گرفته‌اند و این تمدن‌ها، تمدن‌های دریایی هستند و همچنین امروز ۹۰ درصد تجارت از طریق دریاها شکل می‌گیرد، بنابراین ما از طریق دریا می‌توانیم به خشکی و سرزمین‌های مختلف برای دستیابی به توسعه ثروت و قدرت پایدار دست پیدا کنیم، بنابراین قدرت نیروی دریایی ارتش باید در شأن نظام اسلامی باشد و همچنین نفس حضور ما در دریا بر اساس فرمایشات فرمانده معظم کل قوا، برای نمایش قدرت است.


وی با بیان اینکه تجهیزات دریایی، پیچیده‌ترین آرایه‌های نظامی هستند افزود: در اینجا ناوگان دریایی بخشی از قدرت نظامی کشور است و این ناوگان نظامی به دیپلماسی نظامی و دریایی شکل می‌دهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه ایجاد امنیت بخشی از تکالیف دولت است گفت: شکل گرفتن توان دفاعی وابسته به قابلیت‌های ملی است و می‌تواند به ایجاد امنیت به دولت کمک کند.


خانزادی به موضوع نقش سواحل در شکل‌گیری تمدن و امنیت اشاره کرد و گفت: سواحل نقش مهمی در استقرار تمدن دریایی دارند اما هر ساحلی را نمی‌توان برای استقرار تمدن دریایی انتخاب کرد. در سواحل جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان نمونه سواحل مکران نقش مهمی در استقرار تمدن دریایی دارند و این سواحل از موقعیت، کیفیت و وسعت خوبی برخوردار هستند و از لحاظ تأمین امنیت  موقعیت خوبی دارند.


وی با بیان اینکه اقدامات خوبی برای پیشرفت سواحل مکران صورت گرفته است گفت: نیروی دریایی ارتش، نقش مهمی در توسعه سواحل مکران دارد و نقش خوبی را در ابعاد سیاسی، اقتصادی، بین‌المللی، پلیسی، امدادی و نظامی در این منطقه ایفا کرده است و همه این‌ها باعث شده تا در دیپلماسی دریایی کارآمد عمل کند.


فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه کلید توسعه روند دیپلماسی دریایی را امیر دریادار حبیب‌الله سیاری زده است گفت: از دفتر رهبر معظم انقلاب با من تماس گرفتند و گفتند که آقا دستور داده‌اند هر موقع برای دریانوردی و اقیانوس‌نوردی آماده هستید، این کار را انجام دهید.


خانزادی با بیان اینکه همکاری خوبی با کشورهای حاشیه دریای خزر داریم افزود: ما خزر را به‌عنوان منطقه صلح و دوستی می‌دانیم.


وی با بیان اینکه در اوایل پیروزی انقلاب هنوز ساختارهای انقلاب شکل نگرفته بود گفت: جنگ و تحریم را به ما تحمیل کردند و برای اینکه ما را از مسیرمان دور کنند پیشنهاد پاداش دادند و چون توجه نکردیم ما را تنبیه کردند اما با بهره‌مندی از ظرفیت‌های دیپلماسی نظامی توانستیم کمی یخ این تحریم‌ها را آب کنیم و باید این را مدنظر داشت که دشمن سال‌هاست نگذاشته تا دیپلماسی دفاعی در این منطقه به‌خوبی کار کند.


خانزادی با طرح این سؤال که آیا می‌شود با دیپلماسی دفاعی فعال و حضور پرقدرت در دریا زمینه شکل‌گیری همگرایی را فراهم کرد گفت: وقتی با یک شناور با تمامی تجهیزات وارد بندر یک کشور دوست می‌شویم این نشان می‌دهد که زمینه همگرایی با کشورهای دوست وجود دارد و گاهی هم لازم است برای نمایش قدرت بازدارندگی، تجهیزات را نمایش دهیم و نفس حضور ما در دریا همین است و قدرت عقبه حضور ناوهای ما در دریاست.


فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: دیپلماسی فعال دفاعی زمینه جلوگیری از برخورد نظامی را ایجاد می‌کند و در این زمینه با اکثر کشورهایی که حضور فعالی در دریا دارند  رفت‌وآمدها و دیدوبازدیدهای متعددی داریم که برای نمونه در نیمه اول سال آینده با کشورهای حاشیه اقیانوس هند رزمایش مشترک دریایی برگزار خواهیم کرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز ظرفیت‌های عظیمی در تولید تجهیزات دفاعی شکل گرفته است که به عنوان مثال شَفت ناوشکن سهند در اسفراین، گیربکس آن در اصفهان و پروانه آن در مشهد ساخته شده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۷۹/ن


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب