دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1397 - 15:10

تشریح مراحل اخذ مجوز خروج دانشجویان از کشور در ایام اربعین

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا، مراحل اخذ مجوز خروج دانشجویان از کشور در ایام اربعین را تشریح کرد.
کد خبر : 313472

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه خبری پلیس، سردار بهرام نوروزی در نشست خبری ظهر امروز که در سازمان وظیفه‌ عمومی ناجا برگزار شد، اظهار کرد: سازمان وظیفه عمومی ناجا در سراسر کشور برای ارائه خدمات به‌ جوانان و خانواده‌های آنان تلاش دارد تا بتواند با راهنمایی و مشاوره‌های لازم پاسخگوی دغدغه‌های آنان در خصوص خدمت سربازی باشند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا تصریح کرد: در بحث اعزام مشمولان به خارج از کشور که در ایام اربعین به اوج خود می‌رسد با توجه به این‌که دانشجویان، طلاب و جوانان در این ایام سال بیش از مواقع دیگر عزم سفر به خارج از کشور را دارند، برنامه‌ریزی جامع و کاملی را در این خصوص انجام داده‌ایم.

وی تصریح کرد: دانشجویانی که می‌خواهند در ایام اربعین به خارج از کشور بروند باید ابتدا در سامانه وظیفه عمومی www.police.ir ثبت‌نام و بعد از تأییدیه دانشگاه برای تضمین بازگشت به‌ کشور از دو طریق اقدام کنند، این افراد می‌توانند وجه 30 میلیون ریال را به‌ عنوان تضمین بازگشت واریز کنند یا این‌که از طریق کد یونیک دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها به‌همراه واریز یک میلیون ریال در سامانه ثبت و مجوز خروج دریافت کنند.

نوروزی درباره تعویض کارت‌های پایان‌خدمت گفت: دارندگان کارت‌های پایان‌خدمت مربوط به سال‌های 62 تا 90 که نسبت به دریافت کارت‌های هوشمند خود اقدام نکرده‌اند باید نسبت به تعویض آن اقدام کنند زیرا کارت‌های قدیمی فاقد اعتبار است. 

به گفته وی، از سال 62 تا 90 بالغ بر 17 میلیون کارت صادر شده است.

نوروزی خاطرنشان کرد: مشمولانی که 8 سال غیبت داشتند تنها تا پایان امسال فرصت دارند هرچه سریع‌تر با مراجعه به مراکز پلیس +10  نسبت به پرداخت جریمه‌های خود اقدام کنند.

وی افزود: مشمولانی که غایب هستند مطابق قانون اجازه استخدام در هیچ نهاد، دستگاه دولتی یا غیردولتی را ندارند و علاوه‌بر آن نمی‌توانند از کشور خارج شوند.  

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا با اشاره به این‌که قریب به 600 هزار متقاضی طی 4 سال گذشته برای پرداخت جریمه غیبت سربازی ثبت نام کردند، ادامه داد: از 600 هزار نفر مشمول غایب برای 444 هزار نفر کارت صادر شده است.

نوروزی افزود: در فرآیند برخورد با مشمولان غایب مطابق با ماده 10 قانون اساسی آن‌ها از تسهیلات بانکی هم نمی‌توانند استفاده کنند و اگر صنوف آنان را به‌کارگیری کنند، برای بار اول 5 میلیون و 200 هزار تومان و برای بار دوم 15 میلیون و 600 هزار تومان جریمه می‌شوند.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم با توجه به ماده 10 قانون، مشمولان غایب را مجاب کنیم تا خودشان با برنامه‌ریزی برای خدمت مقدس سربازی مراجعه و اقدام کنند.

وی با اشاره به این‌که مشمولان غایب می‌توانند جریمه غیبت خود را به‌صورت اقساط پرداخت کنند، گفت: این افراد می‌توانند 30 درصد را به‌صورت نقدی و مابقی را به‌صورت اقساط پرداخت کرده و بعد از پایان اقساط کارت خود را دریافت کنند.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا با اشاره به این‌که حدود 2 هزار نفر از دانشجویانی که به کشور برگشتند هنوز اعلام حضور نکرده‌اند، گفت: کسانی‌که در سامانه خروج ثبت نام کرده بودند اما خروج نداشته‌اند امسال باید به مراکز پلیس +10 مراجعه و سپس برای ثبت نام در سامانه اقدام کنند.

وی با بیان این‌که در چند سال گذشته یک‌هزار و 884 پرونده جعل کارت پایان خدمت داشته‌ایم، افزود: پرونده این افراد تشکیل شده و برای اقدامات بعدی در اختیار پلیس آگاهی قرار گرفته است.

نوروزی یادآور شد: مطابق قانون کسر از خدمت برای ایثارگران به‌ازای هر ماه 12 روز، جانبازان به‌ ازای هر یک درصد 12 روز و برای آزادگان به‌ازای هر ماه آزادگی 12 روز کسر خدمت برای فرزندان آنان لحاظ می‌شود. افرادی که در مناطق جنگی مأمور دولت بودند نیز براساس دستورالعمل ستاد کل‌ نیروهای‌مسلح می‌توانند برای کسر خدمت فرزندان خود اقدام کنند. امروزه با توجه به ارتقای سیستم‌های الکترونیک و سامانه‌های ثبت نام مشمولان شاهد کاهش 10 درصدی مراجعه‌کنندگان حضوری نسبت به سال‌های گذشته به سازمان وظیفه عمومی ناجا هستیم.

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا افزود: قرار است برای پاسخگویی به سؤالات مشمولان خارج از کشور میزگردی را به‌صورت زنده در سازمان صداوسیما و با حضور تعدادی از مسئولان ستادکل‌ نیروهای‌مسلح برگزار کنیم، البته به‌طور مستمر سفارت‌خانه‌های ما در کشورهای مختلف آماده پاسخگویی به سؤالات هموطنان عزیز درباره خدمت مقدس سربازی هستند.  

امکان ثبت نام دانشجویان در سامانه خروج از 7 مهرماه

در ادامه این نشست جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا هم در پاسخ به‌ سؤال خبرنگاری درباره رفع مشکلات ثبت نام اینترنتی دانشجویان در سامانه خروج نسبت به سال گذشته، گفت: با توجه به این‌که سال گذشته نخستین سالی بود که ثبت نام اینترنتی برای خروج دانشجویان انجام می‌گرفت و مشکلاتی نیز در این رابطه داشت، امسال سعی کردیم نسبت به رفع آنها اقدام کنیم.

سردار ابراهیم کریمی افزود: دانشجویان می‌توانند در سامانه www.police.ir ثبت نام کنند و با توجه به سیستم اصلاح شده در بخش ضمانت، اگر متقاضیان دارای کد یونیک شناخته شده از دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها باشند می‌توانند با پرداخت صدهزار تومان اقدام کنند و مجوز خروج بگیرند یا این‌که می‌توانند با پرداخت 3 میلیون تومان ضمانت که بلافاصله بعد از بازگشت به‌کشور، این وجه به‌ صورت اتوماتیک به حسابشان واریز می‌شود، اقدام کنند.

وی با بیان این‌که دانشجویان از  7 مهرماه می‌توانند نسبت به ثبت نام در سامانه خروج اقدام کنند، تأکید کرد: با توجه به این‌که بسیاری از آنان گذرنامه ندارند بهتر است کارهای خود را به روزهای آخر موکول نکنند.

وی تصریح کرد: دانشجویان فارغ‌التحصیل یک سال فرصت دارند و بهتر است در این مدت هر چه سریع‌تر نسبت به تعیین وضعیت خدمت سربازی خود اقدام کنند.

کریمی با اشاره به اینکه مشمولان می‌توانند سؤالات خود را در خصوص نظام وظیفه و خدمت سربازی از طریق سامانه پیامکی 110206010  و یا شماره تلفن 096480 مطرح کنند، گفت: پایگاه اطلاع‌رسانی نظام وظیفه نیز منبع مناسبی برای پاسخگویی به این عزیزان است.

انتهای پیام/4044/ن

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته