دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی در جلسه شورای دانشگاه استان مازندران:

دانشگاه آزاد اسلامی باید بسترساز اشتغال دانش‌بنیان شود

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید بسترساز اشتغال دانش‌بنیان شود چراکه راه نجات کشور دیگر اشتغال سرمایه‌بنیان نیست، بلکه اشتغال دانش‌بنیان است.
کد خبر : 313117

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، سی و چهارمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور رؤسای واحدهای استان مازندران در واحد ساری برگزار شد.

دکتر طهرانچی در این نشست با اشاره به طرح تعاون استانی، گفت: واحدهای استان با اجرای این طرح دیگر مشکل کمبود اعضای هیأت علمی وجود ندارد  و واحد دانشگاهی که در آن فعالیت دارند، به‌عنوان محل خدمت آنان خواهد بود و با اجرای این طرح هیچ واحدی اجازه ندارد در صورت وجود استاد در استان، مدرس معادل به‌صورت حق‌التدریس جذب کند.

وی با انتقاد از این تصور که واحدها فقط از طریق دانشجو می‌تواننددرآمدزایی کنند، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران هزار و 500 عضو هیأت علمی، بیش از دو میلیون و 570 هزار مترمربع زمین و حدود 300 هزار مترمربع فضای احداث‌شده در اختیار دارد که باید از آن حداکثر بهره را برد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه استان مازندران خاطرنشان کرد: این استان از چهار نعمت دریا، جنگل، کشاورزی و مناظر دیدنی که باعث جذب توریست می‌شود، برخوردار است، چرا باوجود چنین ظرفیت‌های بالقوه‌ای جوانان مازندرانی باید بیکار باشند و چرا تربیت ما در دانشگاه تربیتی است که نمی‌تواند از این چهارنعمت الهی اشتغال‌زایی کند؟

وی ادامه داد: وجود دریا در همه کشورها منبع توسعه و نعمت بی‌بدیل است. همسایه‌های شمالی ایران متر به متر دریای خزر را می‌شناسند و از آن بهره‌برداری می‌کنند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به وجود جنگل‌های گسترده و متنوع در مازندران، یادآور شد: ما تاکنون چه استفاده‌ای از این ظرفیت عظیم کرده‌ایم. آیا توانسته‌ایم جوان مازندرانی تربیت کنیم که بتواند از محصولاتی که در جنگل وجود دارد و فرآورده‌هایی که می‌توان تولید کرد، استفاده کند تا اشتغالش تأمین شود؟

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به فضای کشاورزی در استان مازندران نیز گفت: استان مازندران بهترین زمین و آب‌وهوا را برای تولید برنج و مرکبات در اختیار دارد، اما آن‌طور که باید از آن استفاده نکرده است.

وی اضافه کرد: صنعت توریسم یکی از منابع درآمدزا در جهان است، اما چرا ما باوجود فرهنگ غنی باید نگران این باشیم که توریسم فرهنگ را تهدید می‌کند یا چرا میزان بیکاری در شهر توریستی مانند رامسر زیاد است و این سؤالاتی است که دانشگاه آزاد اسلامی باید در پایان‌نامه‌ها ورساله‌های خود به دنبال پاسخگویی آن باشد.

دکتر طهرانچی بابیان اینکه مقام معظم رهبری یکی از مراکز مهم تربیت قوه عاقله را دانشگاه می‌دانند، گفت: رهبر معظم انقلاب بر درگیر شدن دانشگاه با مسائل کشور تأکید دارند و دانشگاه باید برای چالش‌های کشور که مسائل حقیقی و واقعی است، راهکار ارائه کند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ۷ هزار و 656 دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در سال ۹۷ از پایان‌نامه خود دفاع خواهند کرد. کدام سازمان پژوهشی استان چنین ظرفیتی را در اختیار دارد؟ آیا ما با دارا بودن این ظرفیت‌ها و نعمت‌ها باید شاهد وجود مشکل در استان مازندران باشیم.

باید با برند سازی به انتخاب اول داوطلبان دانشگاه تبدیل شویم

وی با تأکید بر لزوم برند سازی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: باید بابرند سازی و ارائه خدمات مطلوب و باکیفیت به انتخاب اول داوطلبان دانشگاه تبدیل شویم.

دکتر طهرانچی بابیان اینکه دانشگاه یکی از عناصر اقتدار کشور است، تأکید کرد: ۴۰ درصد از آموزش عالی کشور بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است و معتقدیم باید سهم خود را در اقتدار جمهوری اسلامی ایران به خوبی ایفا کنیم، چراکه این دانشگاه سازمانی مبتنی بر سرمایه‌های مردم است و اگر قرار است تحولی در نظام آموزش عالی کشور رخ دهد، دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند از عهده آن برآید.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در مقابله با تهدیدات دشمنان باید به دنبال ایجاد تمدن نوین اسلامی باشیم، گفت: غرب سه مقوله اقتصاد، امنیت و فرهنگ را در بستر تحریم، گروهک‌های تروریستی وابسته به ایادی استکبار و جهان شبکه‌ای مورد تهدید قرار داده و حرکت روبه‌جلو در جهت تمدن نوین اسلامی نسخه علاج این تهدیدات است و مقام معظم رهبری دانشگاه را دراین‌بین نقش‌آفرین می‌دانند.

به دنبال تحول و کارآمد سازی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم

وی اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم تمدن نوین اسلام را بسازیم، باید تحولی ایجاد کنیم، چراکه مسیر گذشته برای زمان خودش بوده و اکنون مطالبه از دانشگاه آزاد اسلامی و مسائل کشور با سال‌های گذشته متفاوت است، بنابراین به دنبال تحول و کارآمد سازی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم.

دانشگاه باید کارآمد سازی کند

استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی تأکید کرد: شعار برخی کیفی سازی در دانشگاه است، اما ما می‌گوییم دانشگاه باید کارآمد سازی کند و کیفی سازی جزئی از کارآمد سازی است و برای تحقق شعار کارآمد سازی افق ۱۴۰۴را تعیین کردیم که باید در این افق انتخاب اول داوطلبان باشیم.

دکتر طهرانچی بابیان اینکه عمر الگوی اول تولید دانش به‌پایان رسیده است، گفت: در الگوی اول دانش، دولت‌ها سرمایه‌گذار و دانشگاه تولیدکننده علم بودند و در الگوی دوم دانش که اکنون در آن قرار داریم، دولت‌ها دیگر سرمایه گذار مطلق علم و فناوری نبوده و دانشگاه‌ها هم تنها محل تولید دانش نیستند. دانشگاه آزاد اسلامی هم می‌خواهد در این دوره به یک دانش شهر بر اساس الگوی دوم دانش تبدیل شود، چراکه این دانشگاه به‌راحتی باقدرت تصمیم، چابکی و درکی که از شرایط جامعه دارد،می‌تواند این الگو را پیاده‌سازی کند.

دانشگاه آزاد اسلامی باید بسترساز اشتغال دانش‌بنیان شود

عضو هیأت امنای دانشگاه در ادامه اظهار کرد: تأکیدداریم که هفت سال دیگر انتخاب اول دانشجویان، محققان و مدرسان باشیم و برای این افق یک شعار داریم که دانشگاه آزاد اسلامی باید بسترساز اشتغال دانش‌بنیان شود؛چراکه راه نجات کشور دیگر اشتغال سرمایه بنیان نیست، بلکه اشتغال دانش‌بنیان است و خیل عظیم مشتاقان تحصیل در رشته‌های پزشکی گواه این مطلب است.

استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید بسترساز اقتصاد دانش‌بنیان باشد، افزود: در نظام آموزشی جدید، دانشجویان به‌ویژه دانشجویان دکتری برای چرخه آموزش عالی تربیت نمی‌شوند، بلکه دانشجویان دکتری برای ما مانند افسران پیشران اقتصاددانش‌بنیان هستند و این دانشجویان را برای آموزش در دانشگاه‌هانمی‌خواهیم، بلکه برای اشتغال دانش‌بنیان و به‌عنوان مغز متفکر این حلقه می‌خواهیم که دانشجویان کارشناسی ارشد و تکنسین‌ها در حلقه‌های بعدی قرار دارند.

وی با تأکید بر اینکه باید تربیت نیروی انسانی، افزایش دانش مستند و گفتمان عمومی را در دانشگاه تعالی ببخشیم، ادامه داد: گام اول اشتغال دانش‌بنیان این است که به رکن چهارم یعنی حل مسئله تبدیل شویم؛ ما تاکنون دانشگاه حل مسئله محور نبودیم لذا باید یک نظام حل مسئله تشکیل دهیم تا دانشگاه آزاد اسلامی را به سازمان پژوهشی تبدیل کنیم.

دکتر طهرانچی در پایان بابیان اینکه دانشگاه مرکز تحول است، خاطرنشان کرد: توسعه هوشمند مازندران باید در دست دانشگاه آزاد اسلامی باشد و ما با ظرفیت‌های بالقوه‌ای که داریم، به توسعه همه‌جانبه استان کمک کنیم. برای این کار در کنار آموزش برای پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری هم مدل خواهیم داشت که در این مدل، هدف تنظیم رابطه متقابل تحصیل با اشتغال است.

در ابتدای این جلسه، مراسم معارفه منصوریان به‌عنوان سرپرست جدید دانشگاه آزاد استان مازندران و واحد ساری و تکریم  نیاز آذری به‌عنوان رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی این استان با حضور دکترطهرانچی برگزار شد.

انتهای پیام/4085

انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۱
۰
این کار بسیار ارزشمندیه امیدوارم که موثر واقع بشه
قالیشویی ادیب