دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1397 - 10:46
*محسن احدی

مجمع عمومی فرصتی برای محکومیت گروه‌های تروریستی

مجمع عمومی سازمان ملل، فرصتی طلایی برای محکوم کردن گروه‌های تروریستی و محدود کردن فعالیت آنها فراهم کرده است که باید به درستی از آن بهره‌برداری کرد.
کد خبر : 313027

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ حادثه تروریستی اهواز نشان از عمق کینه دشمنان جمهوری اسلامی ایران داشت که دقیقاً روزی را برای ضربه زدن به امنیت کشور انتخاب کردند که سراسر ایران مراسم یادبود دفاع مقدس را گرامی می‌داشتند.

دشمنان کشور و انقلاب این حادثه تراژیک را رقم زدند و  سخنگوی این گروه در رسانه‌های معاندی چون شبکه ایران‌نشنال (رسانه‌ای که بودجه خود را از حکومت سعودی گرفته و با جذب خبرنگارانی که سابقه عناد با کشورمان را در کارنامه دارند علیه کشورمان تبلیغات انجام می‌دهد) در انگلستان، آزادانه به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. در کنار این حادثه دل‌خراش که موجب شهادت و زخمی شدن تنی چند از هم‌وطنان عزیزمان شد باید از فضای پیش‌آمده از این حادثه تروریستی و برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌خوبی استفاده کرد.  در صورت استفاده درست دیپلمات‌ها از این فرصت، می‌توان زمینه محکوم کردن گروه‌های معاندی که عملیات تروریستی و خرابکارانه علیه کشورمان انجام داده‌اند و به‌راحتی در کشورهای غربی تردد دارند را فراهم آورد.

نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد فرصت بی‌بدیلی به ایران می‌دهد تا با درخواست برگزاری یک نشست فوق‌العاده به ریاست رئیس‌جمهور و یا وزیر امور خارجه کشورمان به بررسی فعالیت‌های گروه‌های تروریستی خارج‌نشین بپردازند که دستشان به خون هزاران ایرانی آلوده است.

حادثه دل‌خراش اهواز در حالی توسط گروهک تروریستی الاحوازیه صورت می‌گیرد که اولاً دفتر اصلی آن در هلند واقع است –کشوری که مدتی پیش با ایراد اتهام واهی به کشورمان دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد- و ثانیاً نام این گروهک در لیست گروه‌های تروریستی هیچ کشور مدعی حقوق بشر نیامده است. درصورتی‌که دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان بتواند از فرصت به‌دست‌آمده کمال استفاده را ببرد، می‌تواند نه‌تنها این گروه بلکه سایر گروه‌های تروریستی معاند من‌جمله حزب دموکرات کردستان و مجاهدین خلق را در زمره گروه‌های تروریستی قرار دهد و همچنین از برگزاری نشست‌های آن‌ها در کشورهای اروپایی جلوگیری کند.

یک سیاستمدار هلندی با انتشار یادداشتی در حساب کاربری توئیتر خود نسبت به این حادثه واکنش نشان داد و تنها کار سفیر هلند در تهران را ابراز تأسف عمیق از این حادثه دانست. وی در ادامه به شرمساری هلند به خاطر پناه دادن به گروه تروریستی الاحوازیه اشاره کرد و خواستار پیگیری مجلس این کشور درباره این مسئله شد.


مدت‌هاست که کشورهای غربی، کشورمان را به دلیل حمایت از جبهه مقاومت و مبارزه با گروه‌های تروریستی تکفیری، ناقض صلح و امنیت منطقه غرب آسیا می‌دانند. حالا وقت این پرسش رسیده است تا جوابگوی حمایت‌های خود از گروه‌های تروریستی باشند که جنایت‌هایشان بر کسی پوشیده نیست.

کشورمان می‌تواند با به‌کارگیری توان دیپلماتیک از حمایت برخی کشورهای متحجر منطقه از این قبیل گروه‌ها بکاهد. به‌طور مثال در صورت وارد شدن نام حزب دموکرات کردستان در لیست گروه‌های تروریستی، این گروه توان فعالیت خود را در خاک عراق از دست خواهد داد. همچنین گروه الاحوازیه دیگر نخواهد توانست به‌راحتی در مجلس کویت علیه کشورمان سخنرانی کند.

هرچند شهادت هم‌میهنان عزیزمان در حادثه تروریستی اهواز دل میلیون‌ها ایرانی را آکنده از اندوه کرد، ولی بر عهده دستگاه سیاست خارجی کشورمان است تا از فرصت پیش‌آمده در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد کمال استفاده را ببرد تا اجماع عمومی علیه گروه‌های تروریستی و خرابکاری که علیه منافع کشورمان در حال فعالیتند و همچنین رسانه‌های همراه آن‌ها ایجاد کند و منحصراً توان دیپلماتیک را در مسائلی چون برجام خلاصه نکند.

کارشناس مسائل اروپا

انتهای پیام/ن

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب