دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 شهريور 1397 - 11:56
مجری پروژه تثبیت ریزگردهای دریاچه ارومیه مطرح کرد:

شناسایی 4 کانون گردوغبار در آذربایجان غربی/ بیابان‌زایی در حاشیه دریاچه ارومیه

مجری پروژه تثبیت ریزگردهای دریاچه ارومیه با بیان اینکه عملیات تثبیت گرد و غبار دریاچه ارومیه از بهمن سال 93 آغاز شده است، گفت: هم اکنون در اراضی تحت مدیریت منابع طبیعی هیچ کانون بحرانی گرد و غبار نداریم.
کد خبر : 310720

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مجید موسی‌زاده مجری پروژه تثبیت ریزگردهای دریاچه ارومیه در اداره کل منابع طبیعی استان آذربایجان غربی در جمع خبرنگاران بازدیدکننده از پروژه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به وضعیت کنونی دریاچه اظهار کرد: پیش از اجرای عملیات احیای دریاچه، امکان حضور و ایستادن در این منطقه نبود، زیرا این منطقه را با هلند اروپا قیاس می‌کردند و پر از آب بود؛ اما متأسفانه امروزه این منطقه به‌صورت کامل خشک شده و هیچ‌وقت تصور نمی‌کردیم که شاهد ایجاد چنین بیابانی در سطح دریاچه ارومیه باشیم.


وی اضافه کرد:‌ علاوه‌بر خشکی دریاچه ارومیه خطر جدی که این منطقه را تهدید می‌کند بروز گرد و غبار نمکی در منطقه است که در همین راستا سازمان جنگل‌ها و مراتع احضار و مسئولیت تثبیت ریزگردهای این منطقه به آن اداره کل واگذار شد.


موسی‌زاده ادامه داد: از بهمن سال 93 تثبیت گرد و غبار دریاچه ارومیه آغاز شد و در این زمینه چهار کانون بحرانی در آذربایجان غربی شناسایی و عملیات تثبیت گرد و غبار در این منطقه صورت گرفت؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون در اراضی تحت مدیریت منابع طبیعی هیچ کانون بحرانی گرد و غبار نداریم.


مجری پروژه تثبیت ریزگردهای دریاچه ارومیه در اداره کل منابع طبیعی استان آذربایجان غربی ادامه داد: پیش از این شاهد بودیم ماسه‌های روان به سمت روستاها حرکت می‌کنند و گرد و غبار حاصل از آن نیز از شعاع 30 تا 500 کیلومتری در هوا پراکنده می‌شد که حاوی نمک و عناصر سنگین بود و این اتفاق، خشکی اراضی و مرگ سرزمین را در پی داشت.


وی ادامه داد: این منطقه که پیش از این جزء دریاچه ارومیه بود، هم‌‍‌اکنون 13 کیلومتر با آب فاصله دارد و چندین پروژه از جمله مدیریت هرزآب، عملیات بیومکانیک، بیولوژیک و بیابان‌زایی در این قسمت صورت گرفته است.


موسی‌زاده یادآور شد: سال اول در این منطقه کشت بافت انجام دادیم؛ به‌طوری‌که گونه‌های کوچک موجود در منطقه را نمونه‌برداری و تکثیر کردیم که کاشت این گیاهان با هیچ کتابی مطابق نیست.


وی ادامه داد: در این منطقه با محدودیت گونه‌های گیاهی مواجه هستیم؛ به‌طوری‌که فقط توانستیم دو گونه شورگز و قره‌داغ که بومی همین منطقه است را بکاریم. در همین راستا گیاهان گرد و غبار پراکنده در هوا را در خود جمع‌آوری کرده و مانع پراکنده‌شدن مجدد آن در هوا می‌شوند. به‌همین دلیل در این منطقه جنگل‌کاری انجام نمی‌دهیم و فقط یک کمربند حفاظتی حاصل از شاخه‌های خشک گیاه گز ایجاد شده است.


انتهای پیام/4044/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب