آموزش حفظ و حمایت از محیط زیست به هیاتهای عزاداری در ایام محرم
محمد حسین بازگیر در گفتگو با خبرنگار محیطزیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به آغاز ایام محرم و استفاده هیاتهای مذهبی از ظروف یکبار مصرف اظهار کرد: ما شیعیان به مکتب عاشورا معتقدیم و همگی در این مراسم شرکت میکنیم اما باید توجه داشته باشیم که همه فعالیتهای ما بر محیطزیست تاثیر مستقیم دارد به طوری که در این ایام بسیاری از مردم و هیاتهای مذهبی برای توزیع غذا از ظروف یکبار مصرف استفاده میکنند که این مساله علاوه بر تاثیر مستقیم بر سلامتی مردم در محیطزیست تاثیرگذار است.
وی در مورد میزان استفاده از ظروف یکبار مصرف در سال گذشته بیان کرد: اطلاعات و آماری در مورد استفاده از ظروف یکبار مصرف در سال گذشته شهر تهران در دست نیست اما همواره به مردم توصیه میکنیم استفاده از این ظروف را تا حد امکان کاهش دهند.
رئیس اداره محیطزیست شهر تهران ادامه داد: از نظر بهداشتی و سلامتی استفاده از ظروف یکبار مصرف تبعاتی به همراه دارد و ترکیبات موجود در ظروف یکبار مصرف و پلاستیکی در مجاورت گرما تغییر شکل پیدا کرده و ممکن است تجزیه شده و مواد شیمیایی آن در ترکیبات غذا مخلوط شود و در نهایت با نفوذ در غذاها و در بدن انسان موجب بروز بیماری میشود که وزارت بهداشت همواره بر این موضوع نظارت دارد.
بازگیر افزود: استفاده از ظروف یکبار مصرف در محیطزیست نیز اثرات مخربی به همراه دارد به طوری که باعث آلودگی آب و خاک میشوند و باتوجه به اینکه سالهای سال در محیط باقی میمانند و تجزیه پذیر نیستند آلودگی بصری نیز در محیط ایجاد میکنند و برای پاکسازی و جمع آوری آن هزینههای بسیاری صرف میشود برهمین اساس باید به سمت کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال سعی کنیم مانند زمانهای قدیم که مردم برای توزیع نذورات خود از ظروف چینی و فلزی و شیشهای استفاده میکردند بازهم به همان فرهنگ برگردیم زیرا این ظروف قابلیت استفاده مجدد دارد.
به گفته بازگیر باید شهروندان به سمتی حرکت کنند که حتی اگر ناگزیر به استفاده از ظروف یکبار مصرف شدیم پس از مصرف آنها را در یک محل جمع آوری کنیم و در محیط پراکنده نکنیم و موجب عدم زیبایی شهر و ایجاد زحمت برای ماموران شهرداری نشویم.
این مقام مسئول در محیطزیست شهر تهران همچنین به آلودگیهای صوتی در این ایام اشاره و بیان کرد: با تولید اصوات مختلف موجب بروز آلودگی صوتی در مقابل مراکز درمانی و بیمارستانها و مراکز اقامتی نگهداری نشویم.
بازگیر ادامه داد: مدیریت هیاتی یکی از عالیترین نوع مدیریت مردمی است به عنوان مثال در یک هیات مدیر مشخصی وجود ندارد اما برای تعداد بسیاری از عزاداران شرایط مناسب عزاداری و تامین غذا به درستی صورت میگیرد در حالی که در یک مجموعه رستورانی با مدیر و پرسنل مشخص چنین نظم و مدیریتی حاکم نیست.
وی تصریح کرد: ما باید حفظ محیطزیست را هم در این مدیریت مورد توجه قرار دهیم و با ارائه آموزشهای محیطزیستی به عزاداران آنها را با موضوعات و مشکلات محیطزیست آشنا کنیم، کسانی که دلسوز محیطزیست هستند به جای نقد و زیر سوال بردن ایام محرم و عاشورا در هیاتهای مذهبی حضور یابند و در حد توانایی خود حتی شده دو ظرف یکبار مصرف را از روی زمین جمع آوری کنند برای سایرین نیز الگو شده و تجربه نشان داده وقتی دو نفر در یک محیط مشغول انجام کاری مانند پاکسازی محیط میشوند به تدریج سایرین نیز به جمع آنها پیوسته و فرهنگ جمع آوری زباله و پاکسازی محیط در بقیه شهروندان نیز شکل میگیرد.
بازگیر گفت: از همه دلسوزان و فعالان محیطزیست درخواست میکنیم به صورت عملی وارد عرصه آموزش حفظ و حمایت از محیط زیست به شهروندان و عزاداران شده و هریک در هر هیات مذهبی مولد آموزش استفاده بهینه از محیط زیست و بهبود فعالیت عزاداران حسینی باشد.
انتهای پیام/4044/4039
انتهای پیام/