سرطان پستان به علتهای نامشخص شیوع یافته است/ حکم حبس 13 جراح صادر شده است
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر بهزاد رحمانی در نشست خبری دهمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی ایران که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه آمار ابتلا به سرطان پستان به علت ناشناخته شیوع یافته است به گونه ای که ما امروزه شاهد ابتلای زنان به این سرطان در دهه دوم و سوم زندگی هستیم.
رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران افزود: از هر 4 زن ایرانی یک نفر به سرطان پستان مبتلا میشود اما خوشبختانه با توجه به افزایش آگاهی جامعه این دسته از بیماران مراجعه به موقع برای درمان دارند که این موضوع باعث شده سرطان پستان در مراحل ابتدایی درمان شود و هزینههای کمی را برای بیمار در پیداشته باشد و از طرفی این افزایش فرهنگ جامعه برای مراجعه به موقع باعث شده که بیمار آسیب ناشی از جراحی کمتری را متحمل شود.
وی افزود: به گونه ای که امروزه جراحی برداشتن سینه در میان مبتلایان به سرطان پستان 10 درصد کاهش داشته است، یعنی آمار این نوع جراحیها به یک دهم 20 سال گذشته رسیده است که این موفقیت شاهکار جراحان نیست بلکه مرهون اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم است.
رحمانی با بیان اینکه متوسط سنی ابتلا به سرطان پستان بین سنین 40 تا 55 سالگی است گفت: متاسفانه امروزه ما شاهد ابتلای زنان در سنین زیر 30 سال نیز هستیم.
رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران در بخش دیگری از سخنانش درباره موافقت رئیس قوه قضائیه در خصوص پیشنهاد وزیر بهداشت، گفت: خوشبختانه با پیشنهاد وزیر بهداشت موافقت شده که اگر به صورت موردی در دانشگاههای علوم پزشکی قصوری دیده شود به رئیس دانشگاه اطلاع و از رئیس دانشگاه به وزیر و نهایتا از طریق وزیر به رئیس قوه قضائیه اطلاع داده شود تا به صورت موردی در خصوص پرونده پزشکان رسیدگی شود اما متاسفانه همچنان قانون حبس پزشکان بر قوت خود پا برجاست.
وی با بیان اینکه از نیمه دوم سال گذشته تاکنون رای محکوم به حبس 13 پزشک صادر شده است گفت: در این آمار جراحان زنان و عمومی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده اند.
رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران در ادامه سخنانش در خصوص طرح تحول سلامت گفت: طرح تحول سلامت توانسته کمک مثبتی را برای درمان بیماران داشته باشد و این موضوع باعث شده ما جهش بهتری را در پزشکی شاهد باشیم اما در این میان تنها مشکلی که بیماران برای درمان دارند، مساله بیمه است زیرا برای مثال بیمههای تکمیلی تعهد بسیار ناچیزی را در قبال بیماران دارند به گونه ای که بیمار برای انجام جراحی مجدد و یا ادامه روند درمان دچار مشکل می شود.
رحمانی در ادامه این نشست خبری درباره وضعیت تروما و تصادفات در کشور گفت: در تمامی کشورهای مترقی و پیشرفته مراکز تروما برای درمان مصدومان وجود دارد اما متاسفانه در کشور ما با توجه به بالا بودن آمار مصدومان تروما و تصادف این مرکز هنوز راه اندازی نشده است و متاسفانه در حال حاضر مدیریت رسیدگی به تروما در کشور ما ازوضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
50 درصد جمعیت کشور در معرض تومورهای پستانی است
در ادامه نشست خبری دکتر سید هاشم سید مهدی دبیر اجرایی دهمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی ایران گفت: متاسفانه تومورهای پستانی به علتهای نامشخص در کشور ما رو به افزایش است و ما این مساله را به وضوح میبینیم به گونه ای که این بیماری نصف جمعیت را شامل میشود و میتواند آنها را درگیر کند. این در حالی است که اگر بیماران به موقع برای درمان مراجعه کنند به صورت کامل بهبود مییابند اما در مقابل اگر در خصوص این بیماری بی توجهی شود بسیار مرگ آور و خطرناک خواهد بود.
وی افزود: رسانهها باید در خصوص افزایش آگاهی حساسسازی جامعه نسبت به سرطان پستان اقدام کنند و بیماران با مشاهده اولین علامت به مراکز درمان مراجعه کنند.
دکتر سید مهدی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما آماری در خصوص مبتلایان به سرطان پستان وجود ندارد گفت: نبود آمار جامع در کشور یکی از اشکالات بزرگ جامعه ما است و متاسفانه در کشور ما تاکنون هیچ آمار جامعی در خصوص مبتلایان به سرطان پستان گزارش نشده است.
دبیر اجرایی دهمین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران در بخش دیگری از سخنانش درباره قانون حبس و محکومیت پزشکان گفت: متاسفانه این قانون شجاعت را از پزشکان گرفته است و این موضوع باعث شده تا بیماران در مراکز درمان سرگردان بمانند. در گذشته به ما گفته شده بود اگر بیمار حتی 5 درصد امید به زندگی برایش وجود داشت اقدامات جراحی را انجام دهیم اما متاسفانه محدودیتهای قانونی باعث شده حتی اگر امید به زندگی برای بیمار 60 درصد هم باشد جراح از ترس حبس و پرداخت دیه بیمار را به مراکز دیگر انتقال دهد.
وی در ادامه از وضعیت مناسب اورژانس ها برای انتقال مصدومان تروما و تصادف گفت: در کشورهای آمریکایی میانگین انتقال مصدوم به بیمارستان 2 تا 5 دقیقه است و این میزان در کشور ما 10 تا 15 دقیقه است که با توجه به شرایط کشور وضعیت قابل قبول و مطلوبی به نظر میرسد.
انتهای پیام/