دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پویا امینی تاکید کرد:

لزوم نمایش فرهنگ ایرانی در سریال‌ها و فیلم‌ها

بازیگر سینما و تلویزیون تاکید کرد: نیاز است تله فیلم‌ها و سریال‌هایی برای شبکه آی فیلم ساخته شود تا نکات مثبت و ارزنده‌تری را از فرهنگ ایرانی ارائه دهد.
کد خبر : 309769

پویا امینی در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اظهار کرد: لازم است مرزی میان بازپخش سریال‌ها و تولیدات جدید شبکه آی‌فیلم قائل شویم. از نظر من نیاز است یک سری تله فیلم‌ها و سریال‌های اختصاصی برای شبکه آی‌فیلم که مخاطبان برون مرزی دارد ساخته شود که قابلیت این را داشته باشند تا نکات مثبت و ارزنده‌تری را از فرهنگ ایرانی ارائه دهند.


امینی که وی را با سریال‌هایی همچون «در قلب من» و «خط قرمز» به یاد داریم به مناسبت سالگرد تاسیس شبکه آی‌فیلم، پیشنهادی را برای بهتر شدن عملکرد این شبکه مطرح کرد و گفت: بازپخش سریال‌ها و فیلم‌ها از سوی شبکه آی‌فیلم نه تنها به نوعی خاطره بازی است بلکه به نظرم بیشتر برای مخاطبان نسل جدید جذابیت به همراه دارد چراکه آنها آثار قدیمی‌تر را ندیده‌اند و فقط از بزرگترهای خود چیزهایی شنیده‌اند. بنابراین این مسئله که نوجوانان و جوانان بتوانند فیلم‌ها و سریال‌هایی را که مادران و پدرانشان می‌دیده‌اند تماشا کنند به نوعی تجربه و لذتی خاص را برایشان به ارمغان می‌آورد.


این بازیگر افزود: بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌هایی که من در آنها بازی کرده‌ام از سوی همین مخاطبان به خودم اطلاع داده می‌شود که شبکه آی فیلم آنها را دوباره پخش می‌کند و همین امر، گاهی مرا به این واداشته است تا همراه آنان به تماشای آن اثر بنشینم.


امینی خاطرنشان کرد: مخاطبان همچنین دوست دارند روندی را که بازیگران از گذشته تا به امروز داشته‌اند بینند و بنابراین برای آنها دیدن فیلم‌ها و سریال‌هایی که بازیگران سرشناس امروز، در دوران جوانی‌شان بازی کرده‌اند، بسیار جالب خواهد بود.


وی در پاسخ به این سؤال که عملکرد شبکه آی‌فیلم را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: این اتفاق برای یک بازیگر بسیار دلنشین است که ببیند کارهای وی از سوی مخاطبان برون مرزی هم مورد توجه واقع شده است و به طور مثال کشورهای حوزه خلیج فارس هم سریال‌های ایرانی را از طریق شبکه آی فیلم پیگیری و دنبال می‌کنند و من در بسیاری از سفرها با بازخوردهای زیادی روبرو شده‌ام. بنابراین چنین شبکه‌ای می‌تواند جذابیت‌های خاص خود را به همراه داشته باشد.


این بازیگر سینما و تلویزیون با توجه به برنامه‌هایی که نیاز است در شبکه آی‌فیلم به طور اختصاصی تولید شود، گفت: برنامه‌های تولیدی شامل نقد فیلم و گفتگو با بازیگران و ... نیز می‌تواند بسیار لازم و تاثیرگذار باشد و در واقع، قادر خواهد بود بر روی سلیقه مخاطبان و انتخاب آنها در مورد آنچه می‌خواهند ببینند تأثیر مثبت داشته باشد. اما باید در این نقدها اصول نقادی رعایت شود و بدون حب و بغض و صادقانه باشند. در واقع باید قضاوت را به مردم واگذار کرد و هم نقاط مثبت و هم نقاط منفی را به آنها انعکاس داد.


وی تصریح کرد: البته منظور من تنها پخش این نوع برنامه‌های تولیدی گفتگومحور و یا نقادانه نیست بلکه نیاز است که فیلم‌ها و سریال‌هایی ساخته شود که مختص خود آی فیلم و رویکرد آن باشند. در واقع، اگر ما می‌خواهیم فرهنگ ایرانی را به دیگر کشورها نشان دهیم بهتر است تبلیغات و برنامه‌های خاصی برای آن داشته باشیم و فقط سریال‌ها و فیلم‌هایی را به نمایش نگذاریم که برای داخل تولید شده است.


امینی ادامه داد: لازم است مرزی میان بازپخش سریال‌ها و فیلم‌ها و تولیدات جدید قائل شویم. از نظر من نیاز است یک سری فیلم‌ها و سریال‌های اختصاصی برای شبکه آی فیلم که مخاطبان برون مرزی دارد ساخته شود که قابلیت این را داشته باشند تا نکات مثبت و ارزنده‌تری را از فرهنگ ایرانی ارائه دهند. به طور مثال، اگر قرار است زیبایی‌های طبیعی ایران برای گسترش صنعت گردشگری به مردمان کشورهای دیگر معرفی شود باید فیلم‌ها و سریال‌هایی تولید شوند که این جاذبه‌های طبیعی را بیش از پیش به نمایش بگذارند. یا اگر قرار است که ایران به عنوان کشوری پیشرفته نشان داده شود باید موضوعاتی در سریال‌ها کار شود که مربوط به همین مهم است. در واقع، باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا فرهنگ ایرانی به خوبی به نمایش گذاشته شود و این کار هم تنها با آثار اختصاصی که با فکر و برنامه ریزی تولید شده باشند و از سوی شبکه‌های برون مرزی همچون آی فیلم به نمایش درآیند به ثمر خواهد نشست.


وی افزود: پیشنهادم برای شبکه‌ای همچون آی‌فیلم تولید چنین برنامه‌هایی است تا بیش از پیش بتواند از قابلیت پخش برون مرزی خود برای معرفی فرهنگ ایرانی استفاده کند.


این بازیگر سینما و تلویزیون به این سؤال که چه ژانرهایی می‌تواند در شرایط فعلی برای مخاطبان داخلی و برون مرزی جذاب‌تر باشد، اینگونه پاسخ داد: با توجه به اینکه من می‌دانم شبکه آی‌فیلم مخاطبان بسیاری دارد که از راه‌های مختلفی با این شبکه در ارتباط هستند، بنابراین با نظرسنجی‌های مداوم و دوره‌ای می‌توان دریافت که بینندگان بیشتر به کدام ژانرها علاقه بیشتری نشان می‌دهند. اما با این حال و با توجه به اسلامی بودن بسیاری از کشورهای مخاطب تقریباً همه کارهایی که از سوی کشوری اسلامی چون ایران تولید می‌شود می‌تواند بسیار مورد توجه واقع شود. با این حال، فکر می‌کنم بیشتر ملودرام‌های خانوادگی و اجتماعی در میان مخاطبان برون مرزی طرفدار دارد. علاوه بر این، با توجه به استقبالی که مخاطبان از سریال‌های آی فیلم دارند طبیعتاً حدس می‌زنم که باید دوبله این آثار هم با کیفیتی مطلوب انجام شده باشد.


وی گفت: اگر بخواهم سریالی را نام ببرم که خودم در آن به ایفای نقش پرداخته‌ام و هنوز از شبکه آی فیلم بازپخش نشده است می‌توانم به مجموعه «کمکم کن» اشاره کنم که نمایش دوباره آن خالی از لطف نیست.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب