دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1397 - 22:34

بازتاب نشست 3 جانبه تهران در رسانه‌های خارجی

رؤسای‌ جمهور سه کشور ایران، روسیه و ترکیه عصر امروز در تهران‌ گردهم آمدند تا آخرین تحولات سوریه را مورد بررسی قرار دهند و رسانه‌های خارجی هر کدام به زعم خود به بازتاب این نشست پرداخته‌اند.
کد خبر : 309540

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نشست سه‌جانبه امروز در تهران حول محور آینده سوریه با حضور حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان برگزار شد. این نشست در حالی برگزار شد که تحولات ادلب محور اصلی گفتگوها بود.


آمادگی ارتش سوریه برای آزادسازی ادلب به‌عنوان آخرین پناهگاه تروریست‌های تکفیری و ترس متحدان غربی این گروه‌های تکفیری از شکست کامل در سوریه، موجب شده است تا حامیان تروریست‌ها تمامی تلاش خود را برای جلوگیری از عملیات آزادسازی ادلب انجام دهند.


تهدیدات چند روز اخیر آمریکا، انگلستان و فرانسه و استقرار نیروهای دریایی آمریکا در دریای مدیترانه را شاید بتوان در راستای تکمیل پازل ترس از شکست این کشورها در پروژه سوریه دانست.


اهمیت برگزاری این نشست به حدی بود که تمامی رسانه‌های مطرح جهان آن را دنبال کردند و هرکدام به نحوی آن را پوشش دادند.


خبرگزاری اسپوتنیک با تکیه‌ بر تلاش متحدان غربی تروریست‌های ادلب با نقل جمله‌ای از ولادیمیر پوتین تیتر زد: «تروریست‌ها در ادلب خود را برای حمله شیمیایی آماده می‌کنند.» این خبرگزاری با بررسی این نشست و صحبت‌های سخنرانان آن، به نقش آمریکا در حمایت از تروریست‌ها در سوریه تأکید کرد.


خبرگزاری یورو‌نیوز از برگزاری این نشست توسط کشورهای اصلی تحولات سوریه یاد کرد و با تیتری محتاطانه نوشت: «ایران، روسیه و ترکیه حملات هوایی به ادلب را حق مشروع دولت دانستند.» این خبرگزاری اهمیت برگزاری این نشست را جواب قاطعی به آمریکا و دولت‌های اروپایی دانست که خود را برای حمله به سوریه آماده می‌کنند.


خبرگزاری فرانسه اما با جمله «هشدار رهبران ایران به طرح زمین سوخته» حسن روحانی به بررسی این موضوع پرداخت که دیگر آمریکا و اروپا تصمیم‌گیرندگان بحران سوریه نیستند. این خبرگزاری با بررسی اوضاع ادلب، این منطقه را آخرین پناهگاه تروریست‌ها دانست و نوشت: «با سقوط ادلب، طرح سوریه بدون بشار اسد شکست می‌خورد.»


اما خبرگزاری رویترز جمله رئیس‌جمهور ترکیه در مورد اعلام آتش‌بس در ادلب را به‌عنوان تیتر برگزید. درخواستی که به‌ سرعت توسط ولادیمیر پوتین رد شد و او آزادسازی این منطقه را حق قانونی دولت بشار اسد دانست. این خبرگزاری کمتر به اهمیت این نشست پرداخت و بیشتر سعی نمود تا بحث‌های حاشیه‌ای مثل اختلاف دو رئیس‌جمهور روسیه و ترکیه را در مورد ادلب مورد توجه قرار دهد.


خبرگزاری فرانس-24 هم فقط با تیتر ساده «تهران میزبان نشست سران ایران، روسیه و ترکیه»، حتی عکس اشتباهی را برای آن انتخاب کرد و عکس نشست قبلی آنکارا را برای آن برگزید. در مطلب فرانس-24 بیشتر بر اهمیت ادلب و تلاش این سه کشور برای بقای بشار اسد اهمیت داده‌شده بود و از نگرانی از حمله شیمیایی دولت سوریه به ادلب همانند اتهامات مقام‌های کشورهای غربی صحبت به عمل آمد. این خبرگزاری بر بخشی از سخنان رجب طیب اردوغان که خواستار آتش‌بس در ادلب برای جلوگیری از کشتار مردم بی‌گناه این شهر بدون ذکر آنکه بیشتر افراد ساکن در ادلب تروریست هستند، اشاره داشت.


خبرگزاری آناتولی سخنان رئیس‌جمهوری ترکیه که خواستار جلوگیری از ریختن خون انسان‌های بی‌گناه شده بود را برای تیتر خود برگزید و سخنان رجب طیب اردوغان علیه آمریکا و اقداماتش در حمایت از تروریست‌های کُرد را مورد توجه قرار داد.


خبرگزاری شین‌هوای چین با تیتر حوادث ادلب محور گفتگوهای ایران، ترکیه و روسیه؛ به چگونگی مسلط شدن این سه کشور بر تحولات سوریه و حذف آمریکا و متحدان اروپایی‌اش پرداخت.


خبرگزاری راشا تودی با انتخاب جمله ولادیمیر پوتین در مورد اولویت بودن خروج تروریست‌ها از ادلب به اهمیت این نشست پرداخت و با تأکید بر جملات رؤسای جمهور ایران و ترکیه نقش مخرب ایالات‌متحده در بحران سوریه و حمایت از تروریست‌های جهادی را مشکل بزرگ این کشور دانست.


شهر ادلب محور گفتگوهای سران کشورهای ایران و روسیه و ترکیه تیتر بی‌بی‌سی بود. این خبرگزاری هم مثل سایر خبرگزاری‌های غربی با تکرار اتهامات بی‌پایه و اساس در مورد حملات شیمیایی دولت سویه به مردم، از نگرانی برای مردم در ادلب نوشت. این بنگاه خبرپراکنی غربی با پرداختن به حملات شیمیایی که قبلاً در سوریه رخ‌داده است به تهدیدهای آمریکا و متحدان غربی‌اش در مورد واکنش احتمالی حمله به ادلب نیز پرداخت.


اما در این میان می‌توان به سکوت خبرگزاری‌هایی چون سی‌ان‌ان و فاکس‌نیوز در واکنش به این رویداد مهم اشاره کرد. البته برای آمریکا سخت است که به‌عنوان قدرت بزرگ، از معادلات سوریه به‌آرامی در حال حذف شدن باشد و البته روایت این اتفاق برای رسانه‌های آمریکای کمی دشوار خواهد بود.


اجلاس امروز با بیانیه پایانی و تأکید بر ادامه روند اجلاس سوچی و تأکید بر لزوم همکاری‌های سه‌جانبه نشان داد که آمریکا و به‌طورکلی جهان غرب، در صورت واحد عمل کردن دیگر بازیگران حرفی برای گفتن نخواهند داشت.


انتهای پیام/4077


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب