رئیس واحد تهران جنوب در دیدار آیتالله هاشمی چه گفت؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر احمد شمس در این دیدار، مراتب خرسندی حاضرین را اعلام کرد و گفت: مطمئنیم این اجازه و رخصت ملاقات به دلیل علاقه شما به دانشگاه آزاد اسلامی و به طور کلی علم و آگاهی است.
رئیس واحد تهران جنوب با توجه به دستاوردهای انقلاب و روند روبه رشدی که داشته و بحرانهای سپری شده، از تدبیر و کیاست و نقش بیبدیل آیتالله هاشمی رفسنجانی در راهاندازی و تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه مردمی سخن به میان آورد و رشادتها، صبر، مدارا و مدیریت خردمندانه آیتالله از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی، دوران دفاع مقدس و متداوماً نقش بارز و کلیدی وی در راستای تحقق موضوع توافق هستهای با مشورت و راهبری رهبر فرزانه انقلاب را یادآور شد.
وی از شجاعت دکتر میرزاده مدیریت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی، درخصوص پیادهسازی طرحهای تجمیع دانشگاه قدردانی و اظهار کرد: تجمیعها از سیاستها و تصمیمات مهم، اثرگذار و بدیع در تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی است. تجمیع 1 انتقال محلهای پراکنده و نامناسب اداری سازمان مرکزی از پاسداران و تمرکز آنها در بخشی از مجموعه علوم و تحقیقات؛ تجمیع 2 ادغام پردیسهای علوم و تحقیقات سراسر کشور در واحدهای مادر و تجمیع 3 راجع به فضاهای پراکنده آموزشی برخی واحدها است که شامل تهران جنوب نیز میشود.
شمس افزود: تجمیع ساختاری دانشگاه که اخیراً ابلاغ شد با عنوان تجمیع ۲ که در واقع تجمیع 4 به حساب میآید بسیار تصمیم مدبرانهای است و قطعاً موجبات سبکسازی، چابکی و مآلاً کاهش چشمگیر هزینهها را فراهم خواهد ساخت، این تجمیع در مورد کم کردن معاونتها، مدیریتها، دفاتر و نیز ادغام، اصلاح و تعدیل پستها است که واحد تهران جنوب هم حتماً اصلاح ساختار سازمانی خود را به سرعت و دقت اعمال خواهد کرد.
رئیس واحد تهران جنوب، یکی دیگر از سیاستهای کلان و مهم مدیریت جدید دانشگاه را گسترش تحصیلات تکمیلی دانست و افزود: واحد تهران جنوب نیز در این راستا نقش خود را بخوبی ایفا کرده و همچنان این ظرفیت و قابلیت را داراست که رشتههای جدیدی را اخذ و به بهترین نحو ممکن اجرا کند.
شمس اظهار کرد: واحد تهران جنوب تا سال 1391 رشتهای در مقطع دکتری نداشت و برای نخستین بار در این سال با زحمات بسیار توانستیم تنها دو رشته را اخذ کنیم ولی با مدیریت جدید دانشگاه در حال حاضر 63 رشته دکتری در این واحد دانشگاهی دایر شده و خدا را شاکریم. واحد تهران جنوب توانایی و ظرفیت و پتانسیل اخذ رشتههای بیشتری را دارد و این اقدام درستی بود که با مدیریت بیباکانه و درست دکتر میرزاده صورت گرفت.
این مسئول یادآور شد: متأسفانه باید گفت واحد تهران جنوب مانند برخی دیگر از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سالها در حصر و تحریم قرار داشته است. لذا اگر تعداد رشتههایی که در مهر اخذ شده بر سنوات محرومیت این واحد تقسیم کنیم، شاید بالغ بر سالی ۲ یا ۳ رشته نشود.
وی افزود: از اقدامات دیگر دکتر میرزاده شروع قانونگرایی و قانونمداری است که متقاضی و مجری میتوانند و باید درخواست و تصمیم خود را متکی و مستند به قانون کنند. به علاوه حاکمیت خرد جمعی و مدیریت مشارکتی از طریق تشکیل شوراهای راهبردی مختلف مانند شورای فرهنگی، شورای تهیه و تدوین بخشنامهها، شورای حقوقی، شورای زنان فرهیخته و ...است که تاکنون دستاوردهای ارزندهای دربر داشته است. مهمتر از همه باید به تکریم انسانیت در دوره جدید در قالب افزایش حقوق و دستمزدها، اعطای تسهیلات بانکی، بستر مناسب علمی - پژوهشی برای دانشجویان و اساتید، بخشنامه اخلاقی- فرهنگی منع کنجکاوی و عدم تجسس در امور شخصی دیگری به عنوان منشور اخلاقی را یاد کرد. همچنین توجه و اعتنای خاص مدیریت کنونی به تأسیس شرکتهای دانشبنیان، درآمدزایی و کاهش اتکا به شهریه، ایجاد پارک علمی و فناوری، تأسیس مجتمعهای آزمایشگاهی و کارگاهی، اجرای طرحهای فرهنگی ماندگار، شکلگیری و فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت تشکلهای دانشجویی و استادی با هر سو و سلیقه (بسیج، انجمن، جامعه و...) برجسته و پررنگ به نظر میرسد. صد البته واحد تهران جنوب در تمامی موارد هماهنگ و پیشتاز عمل کرده است.
رئیس واحد تهران جنوب در ادامه به بیان گزارشی از عملکرد این واحد در سالهای اخیر پرداخت و گفت: تهران جنوب در تیر ماه 1364 به دست مبارک شما تأسیس شد و روزافزون رو به پیشرفت بوده و الان دوره شکوفا و خوبی دارد. شایان تأکید است که اکنون آحاد تهران جنوب که جمعی از برگزیدگان و بزرگانش شرف حضور دارند در همه سطوح و ردهها به فراست دریافته و به این درک مشترک رسیدهاند که با واحد خود لازم و ملزوم هم هستند. پیشرفت و اعتبار دانشگاه با سرنوشت و ارتقاء آنان ملازمه دارد. مدیریت واحد نیز نیک میداند ارزشمندترین سرمایه دانشگاه نیروی انسانی خطیر آن (استاد،کارمند،دانشجو) است و باید بیش از هر مال و شیای مراقب آنان باشد که مبادا آزرده و دلزده شوند و روح و روانشان خش بردارد یا ترک بخورد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بر این پایه عزم کرده و کمر همت بستهاند تا با وحدت و وفاق، بدون هیچ چرخ لنگان، قطعه خراب و مخرّب، ساز ناکوک و صدای ناموافقی هرچه سریعتر به افقها و اهداف واحد تهران جنوب را که یکی از آنها تجمیع و دیگر ساختن دانشگاهی با کیفیت علمی بالا، بدون اتکا به شهریه و درآمدزا، پیشتاز در زمینههای فناوری نوین، نانوتکنولوژی، آیندهپژوهی و ایجاد رشتههای چندنظمی است، محقق سازند.
در ادامه مراسم پروفسور اسلامی عضو هیات علمی واحد تهران جنوب و چهره ماندگار رشته مکانیک کشور، پیشرفتهای علمی کشور در دهههای اخیر را یادآور شد و گفت: به نظر من به هر سرزمینی خداوند منابع اولیه متعددی داده که یکی از این منابع اولیه مغزهای متفکر و استعدادهای ملی آن مملکت است. منابع طبیعی روبه افول و فناپذیر است اما مغزهای متفکر و اندیشمندان با کارایی بیشتر تواناتر میشوند.
عضو هیات علمی واحد تهران جنوب افزود: از منابع الهی اولیه که خداوند به ایران داده مغز متفکر است. به نظر من تفاوت حکومت ما در ایران با کوروش کبیر این است که در زمان کوروش ابزار تیر و کمان بود ولی در این دوره ابزار علم و تکنولوژی است و سربازها متفکران و اندیشمندان هستند.
همچنین در این مراسم ریاست دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی واحد تهران جنوب، تکملهای بر شعر فاطمه راکعی با عنوان "دل شکسته" قرائت کرد.
در پایان این دیدار، لوح یادبودی از طرف خانواده بزرگ واحد تهران جنوب به آیتالله هاشمی رفسنجانی اهدا شد.
انتهای پیام/