12 راهکار برای مدیریت دخل و خرج خانواده
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان با ذکر این مقدمه در ادامه نوشت: اگر شما جزو گروه دوم هستید، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا ببینید ایجاد تعادل میان دخل و خرج کار غیر ممکنی نیست.
هنگامی که افسرده یا غمگین هستید، به خرید نروید: مطالعات نشان می دهد وقتی شما در این وضعیت به بازار می روید، ناخودآگاه کالاهای بیشتری می خرید. وقتی حالتان خوب نیست، ابتدا سعی کنید با انجام کارهایی کوچک مثل صحبت کردن با یک دوست، گوش دادن به یک موسیقی آرام یا خوردن خوراکی های مورد علاقه تان کمی روحیه خود را بهتر کنید و بعد به خرید بروید. در ضمن تماشای فیلم هایی را که در آن شخصیت داستان برای بهتر شدن حالش به خرید می رود، فراموش کنید! چون اگر صرفا برای بهتر شدن حالتان به خرید بروید، پس از آن که متوجه خرید غیرضروری خود بشوید، دوباره حالتان بد می شود!
حواستان به زمان حراج فروشگاه ها باشد: برخی برندهای پوشاک، اجناسشان را در زمانی که فروش کمتری دارند و یا در انتهای هر فصل، با تخفیف های حتی 50 تا 70 درصدی عرضه می کنند. اگر در جریان حراجی ها باشید می توانید خرید خوبی انجام دهید، البته هیچ وقت بیش از حد تحت تأثیر حراجی ها قرار نگیرید، چون ممکن است بعضی از آن ها واقعی نباشد و فقط اجناسی بی کیفیت را خریداری کنید.
برای خرید ملزومات زندگی، ابتدا فهرستی از آن ها را تهیه کنید: خرید کردن از هایپرمارکت ها نسبت به سوپرمارکت های کوچک تر، قطعا به صرفه تر خواهد بود. به علاوه از خرید خرد اجتناب و سعی کنید مثلا اول هر ماه، مواد غذایی و دیگر ملزومات را به طور کلی و برای حداقل یک ماه، تهیه کنید. اما بدون داشتن فهرست به هایپرمارکت ها نروید. سعی کنید فقط طبق فهرستی که تهیه کرده اید، خرید کنید. ترفند برخی هایپرمارکت ها برای خرید بیشتر مشتری این است که اجناس ضروری و پرطرفدار را در انتهای سوپرمارکت قرار می دهند تا مشتریان در مسیر رسیدن به آن ها با اجناس مختلفی رو به رو شده و وسوسه شوند که آن ها را بخرند. مواظب باشید در این دام نیفتید.
چیزهایی را بخرید که چندین بار بتوان از آن ها استفاده کرد: مثلا باتری های قابل شارژ. حتی اگر قیمت اولیه این گونه اجناس کمی بالاتر باشد، در طول زمان موجب صرفه جویی قابل توجهی خواهد شد. به علاوه، از خریدن محصولات بی کیفیت به بهانه کاهش هزینه ها خودداری کنید؛ زیرا این محصولات فقط در نگاه اول هزینه های شما را کمی کاهش می دهند اما با کیفیت پایین شان، به زودی شما را مجبور خواهند کرد دوباره سراغ خرید بروید. یک ضرب المثل انگلیسی می گوید: من آن قدر پولدار نیستم که جنس ارزان بخرم.
از اخذ وام با سود زیاد اجتناب کنید: اگر واقعا مجبور نیستید تا حد امکان از گرفتن وام موسسات با سود زیاد اجتناب کنید، زیرا به زودی شما را به دردسر بزرگی خواهند انداخت. مگر اینکه بخواهید با آن پول یک خرید سرمایه ای انجام دهید و قادر به بازپرداخت اقساطش هم باشید.
بی خیال مد شوید: خیلی از وسایلی که در خانه شما وجود دارد اما درست کار نمی کند، به تعویض نیاز ندارد و با صرف هزینه ای کمتر می توان آن ها را تعمیر و دوباره از آن ها استفاده کرد. هرگز به این موضوع که چه چیزی در حال حاضر مد است، توجه نکنید. باور کنید یخچال معمولی که سه سال پیش خریده اید، دقیقا همان کار ساید بای ساید را می کند. به تبلیغات رنگارنگ شرکت های تولید لوازم خانگی بی توجه باشید.
برخلاف معمول حرکت کنید: چند ماه است که مدام بین خانه و محل کار رفت و آمد کرده اید و یک سفر کوتاه برایتان حیاتی است. حتما نیاز نیست در اوج شلوغی به مسافرت بروید. معمولا در ماه هایی از سال، سفر کردن بسیار ارزان تر برای تان تمام خواهد شد، پس بهتر است این زمان ها را شناسایی کنید. تورهای لحظه آخری هم گزینه خوبی برای سفر شماست؛ زیرا قیمت بسیار ارزان تری دارد.
زمان خرید خود را تغییر دهید: در زمان هایی که همه به خرید محصولی خاص اقدام می کنند، اگر برایتان مقدور است کمی دست نگه دارید و وقتی بازار از تب و تاب افتاد، همان جنس را با قیمت کمتر و تخفیفات بیشتر بخرید؛ مثلا اگر لوازم تحریر را به جای شهریور در اوایل مهر بخرید یا لباسی را به جای اسفند در روز دوم فروردین خریداری کنید، هزینه کمتری خواهید پرداخت. بازار و قیمت هایش در کشور ما به شدت از جو هیجانی پیروی می کند و این جو نباید شما را بگیرد.
برای خرید عجله نکنید: وقتی کالایی را می بینید و دلتان می خواهد آن را بخرید، همان موقع برای خرید آن تصمیم نگیرید. 24 ساعت به خودتان فرصت دهید، خوب درباره آن فکر کنید و بعد اگر همچنان تصمیم داشتید آن را خریداری کنید و هزینه آن هم مقرون به صرفه بود، برای خرید اقدام کنید.
هماهنگ باشید: اگر متاهل هستید، لازم است قبل از شروع برنامه مدیریت هزینه های خود، دیگر اعضای خانواده را هم از برنامه ریزی تان آگاه و آن ها را کاملا توجیه کنید؛ چرا که شما بدون همراهی آن ها نمی توانید برنامه اقتصادی خود را پیش ببرید؛ پس برای جلب رضایت آن ها بکوشید و برایشان از مزایای این تصمیم بگویید و تاکید کنید که با این پس انداز و صرفه جویی، به فکر آینده و رفاه خانواده هستید.
اولویت بندی کنید: در ابتدای هر ماه، نیازهای خود و خانواده را در ماه پیش رو، فهرست و بین آن ها اولویت بندی کنید. مسلما پرداخت هزینه قبوض آب و برق و تلفن، پرداخت شهریه مدرسه و دانشگاه بچه ها و خرید گوشت و مرغ، از هزینه برای سفر تفریحی و رفتن به رستوران از اولویت بالاتری برخوردار است.
از نرم افزارهای حسابدار استفاده کنید: اگر حوصله حساب و کتاب و جمع و تفریق دخل و خرج خانواده را روی کاغذ ندارید، می توانید از نرم افزارها و اپلیکیشن های موبایلی که با قیمت اندکی عرضه می شوند، استفاده کنید. کار کردن با این نرم افزارها بسیار راحت و نتایج به دست آمده از آن ها قابل اعتماد است
انتهای پیام/