لزوم حفظ بازارهای آسیایی در شرایط تحریم نفتی
حمیدرضا شکوهی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا ضمن اشاره به عدم همراهی اروپا با آمریکا در تحریمهای نفتی ایران گفت: تداوم خرید نفت ایران از سوی اروپا میتواند نقطه قوت محسوب شود هر چند نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که حفظ مشتریان آسیایی و اروپایی ایران در دوران تحریم با توجه به برنامهریزیهای عربستان سعودی و آمریکا به منظور افزایش میزان تولید نفت بسیار سخت است.
وی افزود: هند و چین که از مشتریان اصلی خرید نفت ایران در دوران تحریم هستند میتوانند با تبادل کالا و پرداخت روپیه و یوان به نوعی تحریمها را دور بزنند.
این کارشناس حوزه انرژی تاکید کرد: مشکل بزرگ دیگری که همزمان با تحریمهای نفتی ایران اتفاق میافتد عدم توسعه میادین نفتی همچون پارس جنوبی است.
شکوهی اضافه کرد: در دوران تحریم تامین قطعات و تجهیزات نفتی موردنیاز در میادین مشترک و تازه کشفشده بسیار دشوار است؛ نکته مهم دیگر این است که ایران قادر به ساخت بسیاری از تجهیزات نفتی نیست که باید برای برونرفت از چنین معضلی مدیران ارشد نفتی فکر اساسی کنند.
این کارشناس حوزه انرژی با انتقاد از سیاست کاهش تولید نفت ایران در سال 1384 افزود: در شرایط کنونی که به تحریمهای نفتی نزدیک میشویم میزان تولید نفت ایران حدود 3 میلیون و 800 هزار بشکه در روز است و میزان صادرات هم به بیش از 2 میلیون و 500 هزار بشکه نمیرسد.
وی تصریح کرد: اگر در سال 1384 میزان تولید نفت ایران متوقف نمیشد و بعد از آن کاهش پیدا نمیکرد در شرایط کنونی ایران میتوانست بیش از 6 میلیون بشکه نفت در روز تولید کند که این میزان تولید به طور قطع در افزایش میزان صادرات هم تاثیر داشت.
شکوهی افزود: میزان تولید نفت یک کشور به عنوان یک اهرم برای مقابله با تحریمها محسوب میشود که در شرایط کنونی ایران از این اهرم به دلیل پایین بودن میزان تولید و صادرات طلای سیاه خود بیبهره است.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به اینکه چین و هند مهمترین مشتریان نفت ایران در دوران تحریم هستند، گفت: با توجه به صرف نظرکردن کره جنوبی از خرید میعانات گازی ایران به نظر من ایران باید بازارهای صادراتی آسیایی و اروپایی خود را حفظ کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/