دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پی تخلف مالیاتی 72 درصدی برخی پزشکان؛

92 درصد مردم به نصب کارتخوان در مطب‌ها رای دادند

برنامه مناظره با موضوع مالیات بر درآمد پزشکان در حالی این‌هفته بر روی آنتن صدا و سیما رفت که 92 درصد مردم به اجباری شدن نصب کارت‌خوان در مطب‌ها و مراکز درمانی رأی دادند.
کد خبر : 306479

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، برنامه مناظره این هفته با موضوع مالیات بر درآمد پزشکان روی آنتن صدا وسیما رفت.


در این برنامه حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس و حسین بوذرجمهری، کارشناس نظام سلامت، به عنوان منتقد روند پرداخت مالیات توسط پزشکان حضور داشتند و محمدحسین قربانی، نماینده مجلس و محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی، به مناظره آمده بودند تا از فرهنگ مالیاتی جامعه پزشکی، دفاع کنند.


در نظرسنجی برنامه نیز این سؤال از بینندگان برنامه پرسیده شده بود که آیا موافقید استفاده از کارتخوان در مطب‌ها و مراکز درمان اجباری شود؟


حاجی دلیگانی: واردات دارو دست چه کسانی است؟


حسینعلی حاجی دلیگانی در سه دقیقه ابتدایی صحبت خود این‌گونه عنوان کرده که نظام بهداشت و درمان دچار سه بیماری انحصار، تبعیض و عدم شفافیت است. این سه بیماری نظام بهداشت و درمان کشور را گرفتار کرده است و در زمینه انحصار باید شفاف شود که الان واردات دارو در دست چند نفر است و به چه نحو وارد می‌شود؟ باید مشخص شود که 2.2 میلیارد دلار ارز دولتی در این بخش، به چه صورت توزیع می‌شود؟


وی ادامه داد: قیمت‌هایی که الان به دست مردم می‌رسد، 20 تا 30 درصد گران‌تر از آن چیزی است که باید باشد.


این نماینده مجلس در ادامه الزام بیمار برای انتخاب بیمارستانی خاص و خرید خدمات توسط خود بیمار را نیز مصداق انحصار دانست.


محمدحسین قربانی: پزشکان، قانون‌مدارترین صنف در پرداخت مالیات هستند


محمدحسین قربانی، نماینده مجلس نیز در سه دقیقه ابتدایی، آماری از تعداد پزشکان موجود در کشور ارائه کرد.


به اعتقاد او، در حالی که پس از انقلاب جمعیت کشور 2.5 برابر شد، اما تعداد پزشکان به 12 برابر افزایش یافت. در حال حاضر 118 هزار پزشک و متخصص در کشور وجود دارد که 43 هزار پزشک عمومی و 40 هزار متخصص مشغول فعالیت هستند و تنها 2 هزار و 500 نفر در بخش‌ خصوصی فعالیت می‌کنند و 17 هزار پزشک متخصص و غیرمتخصص هیچ‌گونه فعالیتی ندارند.


وی افزود: قانون‌مدارترین صنف در پرداخت مالیات پزشکان هستند؛ پس از اجرای طرح تحول سلامت، همه مردم شاهد هستند که بی‌عدالتی‌ها و تبعبض کمرنگ‌تر شده است.


حسین بوذرجمهری: چرا پزشکان از نصب دستگاه کارتخوان امتناع کنند؟


بوذرجمهری با بیان اینکه در صنف پزشکان کسانی هستند که وجهه کل جامعه پزشکی را خدشه‌دار می کنند، گفت: ما انتظار داریم که باید یک نظارت درونی برای اصلاح وضعیت موجود صورت گیرد. در نظام سلامت کشورهای دیگر، وضعیت ارائه خدمات پزشکی متفاوت از ایران است و در انگلستان، همه مردم به صورت رایگان خدمات پزشکی دریافت می‌کنند. نظام سلامت باید به سمتی حرکت کند که عدالت در این نظام برقرار شود.


این پژوهشگر نظام سلامت در ادامه افزود: آقای حریرچی گفته‌اند که سازمان امور مالیات 38 شغل و صنف را مجبور به نصب کارتخوان کرده است، سؤال اینجاست که چرا این اصناف باید کارتخوان بگذارند اما پزشکان نه!


محمد جهانگیری: تمام تعرفه‌های پزشکی حداقل 25 درصد زیر قیمت است


در ادامه محمد جهانگیری، این‌گونه عنوان کرد که سال قبل، تعرفه پزشکان افزایشی نداشته اما امسال تنها 3 درصد افزایش یافته است. با این وجود، پزشکان هیچ‌گونه کم‌فروشی به مردم نکردند.


معاون فنی و نظارت سازمان نظام پرشکی افزود: جامعه پزشکی، در همه بحران‌ها کنار مردم ایران بود.


وی با ارائه آماری این‌گونه بحث را ارائه داد که در سال قبل جامعه پزشکی 900 میلیون‌ مرتبه خدمت ارائه کرد که هنوز 70 درصد پول آن را دریافت نکردند که این هم خودش یک نوع مالیات است. در حال حاضر تمام تعرفه‌های پزشکی، حداقل 25 درصد زیر قیمت تمام‌ شده است.


حاجی دلیگانی: چرا پزشکان در مطب‌ها دستگاه پوز نمی‌گذارند؟ طرح تحول سلامت تأثیری در کاهش بی‌عدالتی نداشت


در بحث آزاد برنامه، مهمانان هر کدام در بخش‌های مختلف مباحث خود را ادامه دادند.


حاجی دلیگانی در این بخش، ادامه داد که پزشکان به دلیل اینکه نمی‌خواهند درآمدشان شفاف شوند، دستگاه پوز نمی‌گذارند.


وی با اشاره به صحبت‌های جهانگیری ادامه داد که پزشکان همین نرخ تعرفه‌ای که به زعم شما پایین است را در مطب‌ها نصب نمی‌کنند.


در ادامه حاجی دلیگانی اضافه کرد: من عقیده دارم برخلاف گفته‌های آقای قربانی، طرح تحول نظام سلامت تأثیری در کاهش بی‌عدالتی نداشته است زیرا وزرای بهداشت از سال 1383 تاکنون طرح پرونده الکترونیکی که باعث شفاف‌سازی می شود را اجرا نکرده‌اند؟


قربانی: نمی‌توان همه پزشکان را با یک چوب زد


قربانی در ادامه و در پاسخ به صحبت‌های حاجی‌ دلیگانی این‌گونه عنوان کرد که چه کسی گفته است که پزشکان در مطب‌ها دستگاه پوز نگذارند؟ اگر یک‌درصد پزشکان این کار را انجام می‌دهند اشتباه آن‌ها است و نباید به کل جامعه پزشکی ارجاع داد.


وی ادامه داد: وطیفه سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت این است که به مطب‌هایی که دستگاه پوز ندارند رسیدگی کند. ما وزارت بهداشت را موظف کرده‌ایم که با هرگونه دریافتی غیرمتعارف پزشکان برخورد کند. امروز می‌توان گفت که دریافتی‌های غیر متعارف به یک پنجم کاهش پیدا کرده است.


جهانگیری: کجای قانون آمده است پزشکان باید در مطب‌ها دستگاه پوز بگذارند؟


معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی نیز در پاسخ به صحبت‌های حاجی دلیگانی این‌گونه گفت که در کجای قانون آمده است پزشکان باید در مطب‌ها دستگاه پوز بگذارند؟ آقای بوذرجمهری که این همه به مالیات پزشکان اعتراض می‌کند باید توضیح دهد که مگر چقدر گردش مالی در ویزیت پزشکان وجود دارد؟


جهانگیری افزود: 85 درصد خدمات پزشکی در بخش دولتی انجام می‌شود. همه پزشکان قبل از دریافت تعرفه مالیات می‌دهند. شفافیت مالیاتی به شفافیت درآمدی برمی‌گردد و استفاده مردم از بیمه‌ها باعث شفافیت در درآمد پزشکان شده است.


وی گفت: بعد از سال 94، تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم، روند پرداخت مالیات پزشکان را مشخص کرده است و پزشکان بر این اساس اظهارنامه می‌دهند؛ سازمان نظام پزشکی به همراه وزارت بهداشت نیز بر تعرفه‌ها نظارت می‌کند.


بوذرجمهری: چرا پزشکان از لحاظ قانونی الزام به نصب کارتخوان ندارند؟


تحلیل‌ها نشان می‌دهد که آمار پزشکان از آن رقمی که آقای جهانگیری اعلام کرده است، کمتر است. آمار ورودی پزشکی تقریبا همان عدد 20 سال قبل است و تغییری نکرده است. شما می‌‌گویید سازمان نظام پزشکی بر تعرفه‌ها نظارت می‌کند. وقتی بیماران پول نقد می‌دهند سازمان نظام پزشکی چگونه نظارت می‌کنند؟ چرا از لحاظ قانونی پزشکان الزامی به نصب دستگاه کارتخوان ندارند؟


حاجی دلیگانی: قانون پزشکان را به نصب دستگاه پوز در مطب‌ها ملزم کرده است


حاجی دلیگانی در ادامه اینگونه عنوان کرد که اگر کارتخوان در مطب‌ها وجود داشته باشد، مشخص می‌شود که هر نفر چقدر پرداخت کرده است. به نظر بنده قانون استقرار صندوق‌های مکانیزه فروش خدمات و کالا شامل پزشکان هم می‌شود و باید اجرا شود.


وی افزود: عمل‌های سرپایی و برخی آزمایش‌ها هم شامل این قانون می‌شود. از سوی دیگر انتظار داریم اگر قانونی هم وجود ندارد، پزشکان برای رفاه حال مردم کارتخوان در مطب‌های خود بگذارند. بر اساس آمارهای موجود در یکی از استان‌ها مالیات دریافتی در طول پنج سال 9.7 میلیارد تومان بوده است در حالی که پس از بررسی حساب‌ها مشخص شده است که رقم مالیات حقه، عددی نزدیک به 35 میلیارد تومان است که با 9.7 میلیارد تومان پرداختی فاصله زیادی دارد.


این مسئول در ادامه گفت: جایگاه مردم در تعرفه‌گذاری کجاست؟ مدیران وزارت بهداشت و درمان که در فیمت‌گذاری نقش دارند همه پرشک‌ هستند.


قربانی: اگر قانون اجرا نمی‌شود، ناشی از ضعف سازمان امور مالیاتی است


قربانی در ادامه عنوان کرد: همه کالاها تعرفه دارند، همه مردم با تورم 50 درصدی و با مشکلات زیادی روبرو هستند. وقتی تعرفه جامعه پزشکی با وجود تورم زیاد، افزایش نمی‌یابد و همه موظف‌اند که تعرفه را رعایت کنند، حکایت از صداقت جامعه پزشکی دارد. با این وجود دو سازمان هم بر تعرفه‌های موجود نظارت می‌کنند که تأثیر بسیاری در رفع چالش‌های موجود دارد.


وی گفت: بنده باور دارم که پزشکان قانون‌مندترین صنف در پرداخت مالیات هستند. مجلس بیمارستان‌های خصوصی را موظف کرده است که مالیات درآمدهای پزشکان را احصاء و پرداخت کند. اگر اجرا نمی‌شود ناشی از ضعف سازمان امور مالیاتی است.


جهانگیری: ایران در کشورهای منطقه پایین‌ترین تعرفه خدمات پزشکی را دارد


معاون فنی سازمان نظام پزشکی ادامه داد که در حال حاضر هزینه ایجاد یک تخت تقریبا یک میلیارد تومان است. بر اساس تحلیل‌ها، سود هر تخت باید 500 هزار تومان باشد تا سرمایه‌گذاری در این حوزه منطقی باشد.


وی ادامه داد: در حال حاضر درآمد هر تخت 427 هزار تومان است که پایین‌تر از سود هر تخت است. پایین‌ترین تعرفه خدمات پزشکی در میان کشورهای همسایه مربوط به ایران است و از همه کشورها برای گرفتن خدمات به ایران می‌آیند.


جهانگیری در ادامه افزود: مطالبات ما 18 ماه است که پرداخت نشده و طبق قانون، باید بعد از سه ماه، با سود اوراق مشارکت پرداخت شده است که هنوز هیچ رقمی پرداخت نشده است. نمایندگان مجلس باید این مسأله را بررسی کنند. در حال حاضر خیلی از داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها در شهرستان‌ها در حال تعطیل شدن هستند.


حاجی دلیگانی: تعرفه خدمات پزشکی در ایران بالاست؛ در صنف پزشکی، انحصار وجود دارد


حاجی دلیگانی در پاسخ به جهانگیری این‌گونه گفت که من قبول ندارم تعرفه خدمات پزشکی در ایران از سایر کشورهای منطقه پایین‌تر است. کارگران بسیاری از مشاغل دیگر مانند نانوایی در پنج سال اخیر، افزایش قیمت قابل‌توجهی در دریافت‌ها نداشته‌اند. مطب‌ها باید مانند خیلی از بیمارستان‌ها کارتخوان بگذارند. چرا اجازه نمی‌دهید که پزشکان عمومی به راحتی به متخصص تبدیل شوند؟ چرا انحصار ایجاد کرده‌اید؟


در ادامه 92 درصد مردم با شرکت در نظرسنجی برنامه به اجباری شدن نصب کارتخوان در مطب‌ها رأی دادند!


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب