دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 شهريور 1397 - 09:18
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی:

کمک 18 میلیون یورویی اروپا به ایران سیگنال ضعیفی در حوزه عملی است

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نسبت به خبر منتشر شده در زمینه کمک ۱۸ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران واکنش نشان داد و گفت: این اقدام اروپایی‌ها سیگنال ضعیفی در حوزه عملی است و انتظار این است که اروپایی‌ها قوی‌تر عمل کنند.
کد خبر : 306149

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا از خانه ملت، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به کمک ۱۸ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران، اظهار کرد: اتحادیه اروپا رقم ناچیزی را برای کمک به ایران در نظر گرفته حال‌آنکه جرائم و اقداماتی که آمریکایی‌ها علیه ایران شکل داده‌، بسیار بیشتر است.


وی با بیان اینکه حوزه کمک‌هایی که اتحادیه اروپا در نظر گرفته مشخص است، بیان کرد: هشت میلیون یورو از این مبلغ برای سازمان توسعه تجارت و شرکت‌های کوچک و متوسط، هشت میلیون یوروی دیگر نیز برای پروژه‌‌های محیط زیستی و دو میلیون یورو نیز برای مبارزه با مواد مخدر در نظر گرفته شده است.


رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران چند انتظار از اتحادیه اروپا دارد، افزود: در قالب قانون انسداد، اتحادیه اروپا باید جرائم و تشویق‌هایی را برای شرکت‌های اروپایی در نظر بگیرد تا تفاوتی میان شرکت‌های اروپایی که با ایران همکاری می‌کنند و شرکت‌هایی که همکاری خود را با ایران قطع می‌کنند، وجود داشته باشد.


فلاحت‌پیشه با اشاره به اینکه آمریکا به دنبال آن است که شرکت‌های اروپایی با ایران همکاری نکنند، ادامه داد: کمک مالی اتحادیه اروپا به ایران، روشی برای مقابله با سیاست‌های دولت آمریکا علیه ایران است، البته باید رقم سیاست‌های تشویقی اتحادیه اروپا به گونه‌ای باشد که امکان تشویق شرکت‌ها را میسر کند.


نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی گفت: در رقابت تشویقی و تنبیهی که بین آمریکا و اتحادیه اروپا وجود دارد، هنوز حتی یک شرکت یا بانک اروپایی به سمت ایران نیامده است؛ یعنی اهرم آمریکایی‌ها که شامل فشار سیاسی، عملیاتی و مالی می‌شود، قوی‌تر بوده است.


فلاحت‌پیشه اظهار کرد: انتظار دوم ایران این است که اروپایی‌ها همانطور که در صحبت‌های اولیه خود بر تشکیل صندوقی یورو-پایه تأکید کردند، اکنون نیز این موضوع را پیگیری کنند. بر اساس این طراحی، ایرانی‌ها باید بتوانند مبادلات دلاری خود را در قالب یورو انجام دهند ولی متأسفانه هنوز این کار انجام نشده است. نکته دیگر آن است که اروپایی‌ها در زمینه صادرات نفت، مبادلات گاز و انرژی هنوز کار محکمی صورت نداده‌اند، اقدامی که اروپایی‌ها تحت عنوان «کمک ۱۸ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران» انجام داده‌اند، سیگنال ضعیفی در حوزه عملی است. البته این اقدام اتحادیه اروپا یکی از اولین اقدامات عملی آن‌ها است که مثبت ارزیابی می‌شود ولی به طور کلی سینگال ضعیفی است و انتظار این است که اروپایی‌ها قوی‌تر عمل کنند.


انتهای پیام/4071/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب