دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 شهريور 1397 - 00:57
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفتگو با آنا:

باید نظر اقتصاددانان را شنید و بهترین را برگزید

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ مجموعه‌ای در دنیا به تنهایی موفق نیست، گفت: باید نظر همه اقتصاددانان برای برون‌رفت از شرایط بد اقتصادی را شنید و بهترین را برگزید.
کد خبر : 305789

مهرداد لاهوتی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره لزوم بکارگیری تئوری‌های اقتصاددانان برای برطرف ساختن مشکلات اقتصادی جامعه، اظهار کرد: هیچ مجموعه‌ای با تکیه صرف بر تیم خود موفق نبوده است. در همه دنیا اینگونه است که از مباحث مختلف و نظر اندیشمندان دانشگاهی و افراد خبره و صاحب نظر برای عبور از مشکلات بهره می‌گیرند و امور را به دست اهل علم می‌سپارند.


نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید نظر همه اقتصاددانان برای برون رفت از شرایط بد اقتصادی را شنید و از میان آنان بهترین را برگزید، تصریح کرد: حرکت اندیشمندان حوزه اقتصاد که به صورت خودجوش احساس مسئولیت کردند تا نگاهی را برای اصلاح امور به مسئولان منتقل کنند، قابل تقدیر است و باید از آن استفاده کرد.


عضو کمیسیون برنامه،‌ بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: دولت و مجلس هم باید تلاش کنند از نگاه این اقتصاددانان بهر‌ه‌مند شوند و ما در کمیسیون سعی خواهیم کرد از این دوستان دعوت کرده و نظریه‌های آنان را بشنویم.


به گزارش آنا، 40 استاد و پژوهشگر اقتصاد در نامه‌ای به رئیس‌جمهور ابتدا به اشتباه بودن سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم اشاره و از بی‌توجهی مسئولان دولتی به دیدگاه‌های غیرسیاسی و کارشناسی اقتصاددان‌های بی‌طرف انتقاد کرده‌اند. این افراد در ادامه نامه خود اعتراف به اشتباه بودن سیاست‌های اقتصادی را گام نخست اصلاح این روند دانسته و بر لزوم تهیه و اجرای یک بسته نجات اقتصادی تأکید کرده و پنج محور اساسی را در این زمینه برشمرده‌اند.


1. مبارزه صریح و دقیق و قاطع با مفاسد اقتصادی، از طریق ایجاد شفافیت حداکثری، محو رانتهای ضدتولیدی و غیرمولد و معرفی صاحبان اموال غیرقانونی.


2. خروج بانک مرکزی از انفعال موجود، منع بانک‌ها از مسابقه بالا نگه داشتن نرخ سود، هدایت نقدینگی به‌سمت بنگاه‌های تولیدی.


3. تدوین راهبرد توسعه صنعتی شامل شناسایی و معرفی حوزه‌های کسب‌وکار مورد حمایت دولت به‌ویژه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و صادراتی که محصولات با فناوری بالا تولید و صادر می‌کنند.


4. شناسایی فعالیت‌های غیرمولد موازی و مزاحم تولید با استفاده از تقاطع سامانه‌های اطلاعاتی و اخذ مالیات از آنها بدون هیچ ملاحظه‌ای.


5. تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار و حذف کاغذبازی مزاحم تولید و سرمایه گذاری.


اینجانبان به‌عنوان معلمان و پژوهشگران اقتصادی، امید و انتظار داریم رئیس جمهور کشورمان سخنان مختلف و متفاوت را استماع کند و راه درست­‌تر را برگزیند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب