استقبال از خطر مرگ با ذبح غیربهداشتی دامها
مسعود مردانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به سنتهای روز عید سعید قربان و اهدای نذورات مردمی در این روز اظهار کرد: با توجه به اینکه ذبح دام در کشتارگاههای غیرمجاز و غیراستاندارد، موجب بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام میشود؛ به همه حاجیان و کسانی که قصد قربانیکردن دارند، توصیه میکنیم، فقط در مراکز مجاز و تائیدشده از سوی سازمان دامپزشکی کشور و شهرداریها، نسبت به تهیه و کشتار دام اقدام کنند.
وی با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در پی تماس مستقیم انسان با دام گفت: شهروندان توجه داشته باشند که گوشت قربانی را پس از کشتار دام به سرعت مصرف نکنند و حداقل 24 ساعت آن را در سردخانه نگهداری کنند؛ زیرا ممکن است گوشت کشتار، آلوده به ویروس تب کریمه کنگو باشد، در حالیکه پس از نگهداری در سردخانه، ویروس از بین میرود و گوشت قابل استفاده است.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری تاکید کرد: شهروندان از ذبح دام در اماکن عمومی خودداری کرده و فقط در مراکز و جایگاههایی که از سوی سازمان دامپزشکی کشور و شهرداری معینشده، نسبت به تهیه و ذبح دام اقدام کنند؛ زیرا در این مراکز، کارشناسان سازمان دامپزشکی حضور دارند، برهمین اساس به شهروندان توصیه میکنیم، طبق روال هر سال، دام را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.
مردانی به هموطنان توصیه کرد: در زمان قطعهبندی و تقسیم گوشت دام، از دستکش یکبار مصرف استفاده کنند؛ زیرا یکی از دلایل ابتلا به تب کریمه کنگو، ارتباط مستقیم با خون تازه حیوان است.
وی با اشاره به علائم ابتلا به تب کریمه کنگو اظهار کرد: درد چشم، تهوع، استفراغ، اسهال، گلودرد، تب، درد عضلانی، گردندرد، حساسیت چشم نسبت به نور، شکم درد، نوسانات خلقی شدید، سفتشدن بافتِ گردن و خوابآلودگی بخشی از علائم بروز تب کریمه کنگو است.
مردانی با تاکید براینکه مردم با ذبح غیربهداشتی دام به استقبال خطر مرگ میروند، هشدار داد: از ابتدای سال تاکنون 64 مورد بیماری تب کریمه کنگو در ایران اتفاق افتاده که هشت مورد منجر به مرگ شده است؛ برهمین اساس توصیه میکنیم شهروندان از ذبح غیر بهداشتی دام در مراکز غیرمجاز و به صورت خودسرانه، خودداری کنند.
انتهای پیام/4009/4044/
انتهای پیام/