توصیههای بهداشتی در مورد نحوه قربانی کردن دام
حسین عرفانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به سنت قربانی دام در روز عید قربان، توصیههای بهداشتی در این خصوص ارائه و اظهار کرد: با توجه به اینکه بیماریهای مشترکی بین انسان و دام وجود دارد، برهمین اساس لازم است کسانی که در زمان ذبح، ارتباط مستقیمی با دام دارند؛ مواردی از جمله استفاده از دستکش، ماسک و پیشبند و روپوش، چکمه و عینک مخصوص را رعایت کنند.
وی ادامه داد: لازم است استفاده از همه این لباسها، در تمام مراحل ذبح از پوست کنی، شستشو و قطعهبندی گوشت دام مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، یادآور شد: با توجه به فصل گرما امکان بروز و انتقال بیماری بسیار افزایش پیدا میکند، برهمین اساس تهیه دام از قبیل بز، گوسفند، گاو و شتر باید از مراکز معتبر و تائید شده از سوی دامپزشکی و شهرداری و همچنین با نظارت کارشناسان بهداشت این مراکز صورت گیرد.
وی ادامه داد: توصیه میکنیم خیران و مردم به جای قربانیکردن دام، نذورات خود را در اختیار خیریهها قرار دهند تا آنها در این زمینه اقدام کنند، اما چنانچه افرادی تمایل داشته باشند به صورت شخصی اقدام به ذبح دام کنند، حتماً ذبح دام باید در کشتارگاهها و یا اماکنی که به این منظور اختصاصیافته، انجام شود و مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور باشد.
به گفته عرفانی، باید برای جلوگیری از انتقال بیماری از دام به انسان پس از کشتار دام، لاشه آن را 24 ساعت در سردخانهای با دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود تا جمود نفسی صورت گرفته و مانع بروز تب کریمه کنگو شود.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت، به شهروندان توصیه کرد از مصرف جگر قرمز دام به صورت خام و نیمپز و یا بلافاصله پس از کشتار دام خودداری کنند.
انتهای پیام/4009/4044/
انتهای پیام/