هواپیمای جت جنگنده وزارت دفاع این هفته به پرواز در میآید/ باور 372 پس از تست نهایی عملیاتی میشود
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سردار رضا طلایینیک صبح امروز با حضور در جمع خبرنگاران گزارشی از نشست غیرعلنی امیر سرتیپ امیر حاتمی با نمایندگان مجلس ارائه کرد.
وی با اشاره به گزارش وزیر دفاع به نمایندگان اظهار کرد: وزارت دفاع با توجه به شرایط منطقهای و جهان و پیچ تاریخی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، آثار و تحولات را در حوزه دفاعی بهدقت پایش میکند.
معاون وزیر دفاع با اشاره به گزارش امیر حاتمی تأکید کرد: روند منطقه به گونهای بوده است که رقابتها و چالشهای منطقهای و مداخلههای قدرتهای فرامنطقهای افزایش پیدا کرده و به همین نسبت نیروهای مسلح و مجموعه دفاعی کشور توانستهاند با ارتقای قدرت دفاعی به مؤلفههای قویتری از بازدارندگی نائل شوند. به گونهای که با ایرانهراسی ما تهدید نظامی را علیه جمهوری اسلامی ایران شاهد نیستیم و علت اصلی آن هم به قدرت دفاعی و بازدارندگی ما باز میگردد که توانستهایم قدرت بازدارندگی را در سطحی فراتر از جریانهای مداخلهگر در منطقه قرار دهیم به قدری که علاوه بر افزایش قدرت سخت و نرم در حوزه دفاعی کشور، وزارت دفاع در یک سال گذشته با 10 کشور منطقهای و قدرتهای جهانی توانسته همکاریها و تعامل دیپلماسی دفاعی را ارتقا بخشد.
وی تصریح کرد: در یک سال گذشته ملاقاتهای دوجانبه و مذاکرههای دیپلماسی دفاعی با 10 کشور منطقه و مطرح جهانی از قابلیتهای حوزه دفاعی بوده که در پیشبرد سیاستخارجی ایران هم طبق گزارش وزیر دفاع مؤثر واقع شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در گزارش امیر حاتمی تصریح شد اولویت وزارت دفاع در دیپلماسی دفاعی کشورهای همسایه و منطقه و بهویژه کشورهای اسلامی است که شاهد روند روبهرشدی در تحکیم مناسبات و همکاریهای دفاعی و از جمله گفتگوهای سازنده در دیپلماسی دفاعی هستیم.
طلایینیک با اشاره به گزارش وزیر دفاع گفت: گزارشی از توانمندیها و ظرفیتهای علمی، تحقیقی و دستیابی به فناوریهای پیشرفته و استفاده از ظرفیتهای بومی برای کماثر کردن تحریمها ارائه دادند؛ با وجود اینکه صنایع دفاعی از طرف دشمنان و بهویژه آمریکا 40 سال قبل تحریم شده، اما ما بومیترین صنعت کشور در حوزه دفاعی را داریم و این صنعت از آن وابستگی که قبل از انقلاب دچار آن بود، خارج شده است.
وی در ارتباط با ارتقای توان دفاعی به هفت حوزه اشاره کرد و گفت: گزارش وزیر دفاع به قابلیتهای دفاعی کشور در حوزه موشکی اختصاص داشت و نمایندگان ملت در جریان ارتقای کیفیت از نظر دقت در موشکها و دقت نقطهزنی و همچنین کیفیت موشکی به لحاظ دوره ماندگاری و رادارگریزی و هوشمندسازی سیستمهای موشکی قرار گرفتند.
به گفته معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در حوزه پدافند هوایی که از اولویتهای صنایع دفاعی محسوب میشود، برخی پروژهها و سامانهها مورد تأکید قرار گرفته که از جمله سامانه باور 372 فراتر از S300 در مرحله تست قرار دارد که بعد از تست نهایی در آینده عملیاتی خواهد شد و ما در صنعت دفاعی قابلیت فنی و تولیدی برای سامانه پدافند هوایی بالاتر از S300 را در آینده شاهد خواهیم بود.
طلایینیک اضافه کرد: در حوزه رزم دریایی شناورها و تجهیزات و سامانههای دفاع دریایی، هوایی و زمینی توضیحاتی به نمایندگان ارائه شد.
وی گفت: درباره پشتیبانی از توان انتظامی و مرزبانی کشور وزارت دفاع رویکردهای جدیدی را آغاز کرده تا از تجهیزات و تسلیحات متناسب با امنیت مرزی، نیازهای نیروی انتظامی را تأمین کند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه تشریح گزارش وزیر دفاع به مجلس بیان کرد: کمکهای وزارت دفاع به تجهیزات مرزبانی و نیروهای انتظامی در تأمین امنیت مرزی و مقابله با برخی تهدیدهایی که در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده بود، مؤثر بوده است.
طلایینیک تصریح کرد: در حوزه راداری هم اشاره شد که ما علاوه بر ارتقای سامانههای راداری که سامانههای جدیدی در اختیار نیروهای مسلح قرار گرفته است، در سامانههای جنگ الکترونیک و حوزه اپتیک، پیشرفتهای شگرف و مهمی در صنایع دفاعی داشتهایم.
وی با بیان اینکه بخشی از گزارش وزیر دفاع در ارتباط با میزان مشارکت صنعت دفاعی در اقتصاد مقاومتی بود، گفت: ظرفیتهای مازاد صنایع دفاعی در اختیار توسعه کشور قرار میگیرد.
به گفته طلایینیک، تجهیزات ریلی، فرودگاهی، شناورهای دریایی، تجهیزات حوزه نفت و گاز، انرژیهای تجدیدپذیر و نو، ارتباطهای مخابراتی، تجهیزات پزشکی و ذخیرهسازهای انرژی از ظرفیت مازاد صنایع وزارت دفاع است که در اختیار بخشهای غیرنظامی قرار خواهد گرفت که موافقتهای گوناگون میان صنایع دفاعی و سایر دستگاهها منعقد شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه امیر حاتمی اطلاعاتی از نمایشگاه صنعت دفاعی را که از این هفته دایر خواهد شد نیز به اطلاع نمایندگان مجلس رساند، تصریح کرد: از نمایندگان مجلس دعوت شد تا از این نمایشگاه بازدید کنند.
وی اظهار کرد: هواپیمای جت جنگنده پشتیبانی نزدیک در همین هفته به پرواز درخواهد آمد که از قابلیتهای مهم صنعت دفاع هوایی را در هفته جاری شاهد خواهیم بود که گزارش آن در روزهای آینده به اطلاع ملت بزرگ ایران خواهد رسید.
طلایینیک اضافه کرد: در حوزه مشارکت وزارت دفاع برای پشتیبانی از اقتصاد مقاومتی در بخش محیط زیست، شیلات و حفاظت از جنگها و مراتع تجهیزاتی به ارزش ۲۲۵ میلیارد تومان برای سال جاری پیشبینی شده که در اختیار سازمانهای ذیربط قرار خواهد گرفت.
معاون وزیر دفاع گفت: طبق قانون، میزان حقوق و مزایای کارکنان لشکری باید ۲۰ درصد بیشتر از کارکنان کشوری باشد و این از قبل انقلاب تاکنون وجود داشته، اما در حال حاضر به دلیل محدودیتهای بودجهای ۱۵ درصد کسری داریم که قرار شد با کمک نمایندگان مجلس این عدد برای سالهای بعد تأمین شود.
طلایینیک اضافه کرد: همچنین امسال دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری هزینه شده و مطالبات بازنشستگان به میزان ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت میشود.
وی به حکم قانون برنامه توسعه برای اختصاص سالانه ۵ درصد از بودجه عمومی کشور به تقویت بنیه دفاعی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قدری با این عدد فاصله داریم اما باید از مجلس و دولت تشکر کنیم که امسال رقم مناسبی برای نزدیک شدن به این حدنصاب اختصاص دادند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر دفاع همچنین از در دست اجرا بودن ۱۹ پروژه انتقال پادگانها و تأسیسات نظامی به بیرون از شهرها خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۳ موضوع مرتبط با نیروهای مسلح در دستور کار کمیسیونهای دولت قرار دارد که امیدواریم هر چه سریعتر به نتیجه برسد.
طلایینیک خاطرنشان کرد: وزیر محترم دفاع در جلسه غیرعلنی امروز از نمایندگان خواست تا در خصوص سه لایحه مطرح در مجلس، در رسیدگی تسریع صورت گیرد که شامل لایحه تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح، لایحه اصلاح قانون نحوه بهکارگیری سلاح توسط نیروهای مسلح و لایحه اصلاح قانون نحوه بهکارگیری خانهها و اماکن سازمانی نیروهای مسلح میشود.
انتهای پیام/4034/پ
انتهای پیام/