دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1397 - 11:20
خزانه‌دار شورای شهر تهران:

تنها 49 درصد بودجه مصوب 3 ماه گذشته شهرداری تهران محقق شده است

خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تهران با بیان این‌که شهرداری در سه ماه نخست امسال تنها 49 درصد منابع خود را کسب و هزینه کرده است، گفت: این تحقق بودجه مصوب نشانگر آن است که شرایط اقتصادی به گونه‌ای نبوده است که شهرداری بتواند مسیر مبتنی‌بر تعادل و انضباط بودجه‌ای را طی کند.
کد خبر : 305024

به گزارش خبرنگار شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید حسن رسولی در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با ارائه گزارش حساب‌های درآمد و هزینه اردیبهشت و خردادماه امسال و در ارزیابی کلی بودجه گفت: شهرداری تهران براساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است در برش عملکردی دو ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف 29 هزار و 49 میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، اما در دو ماه اردیبهشت و خرداد ماه 1397، شهرداری تهران توانست با تحقق 48 درصد منابع، مبلغ 13 هزار و 999 میلیارد ریال را تحصیل کند و با ثبت تنها 11 درصد مصارف خود، مبلغ 3 هزار و 300 میلیارد ریال هزینه ثبت شده در دفاتر حسابداری را به عنوان گزارش هزینه دو ماه اردیبهشت و خرداد ارائه کند.


وی ادامه داد: تحقق 48 درصد دریافت‌ها، بیانگر آن است که شهرداری با 52 درصد کسری عملکرد در تأمین منابع مواجه بوده و ثبت میزان 11 درصد مصارف بیانگر فاصله زمانی در نحوه ثبت رویدادهای مالی شهرداری است.


خزانه‌دار شورای شهر درباره عملکرد درآمد نیز اظهار کرد: در این بخش شهرداری تهران در این دو ماه با کسری عملکرد 14 میلیارد ریال نسبت به بودجه مصوب مواجه بوده، که عمده این کسری عملکرد مربوط به بخش واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای است، در حالی‌که شهرداری مکلف به تامین 43 درصد منابع از این محل بوده اما شاهدیم تنها توانسته مبلغ 5 هزار و 138 میلیارد ریال از منابع خود را در این دو ماه از این محل تامین کند.


رسولی با تأکید‌بر این‌که شهرداری در عملکرد درآمدی (اردیبهشت و خرداد) کسری عملکرد 58 درصدی دارد، اعلام کرد: این امر که متأثر از تلاطمات بازار ارز و سکه بوده است بر روند تأمین منابع شهرداری از محل عوارض بر پروانه‌های ساختمانی، درآمد حاصل‌از تغییر کاربری‌ها و عوارض‌ بر مازاد تراکم در حد مجاز تاثیر مستقیمی داشته است.


وی ادامه داد: در بخش درآمدها شاهد عملکرد 8 میلیارد ریالی در مجموع دو ماه (اردیبهشت و خرداد) هستیم که نسبت به مصوب شورا با کسری عملکرد 41 درصدی در این بخش مواجه هستیم، در حقیقت نوسانات اقتصادی این بخش از منابع شهرداری را نیز دستخوش تغییر کرده است و ما شاهد کاهش میزان تحقق درآمدهای شهرداری به محدوده 50 درصد هستیم.


به گفته رسولی در بخش منابع حاصل از دارایی‌های مالی شاهد کسری عملکرد 2 هزار و 41 میلیارد ریالی شهرداری در تامین منابع ناشی از استقراض مبتنی‌بر وام و سایر شیوه‌های تأمین مالی هستیم. بنابراین بر همین اساس در دو ماه منابع حاصل از دارایی‌های مالی به جای آن‌که سهم 10 درصدی از منابع این دو ماه را طبق مصوبه شورا به خود اختصاص دهند، با خویشتن‌داری شهرداری در استقراض و ایجاد بدهی جدید برای شهر در مقایسه با بودجه مصوب سهمی نزدیک به پنج درصد از منابع دو ماه را به خود اختصاص داده‌اند.


خزانه‌دار شورای شهر تهران، ادامه داد: این گام می‌تواند آغازی بر پایان دادن به چرخه ایجاد بدهی برای اداره شهر و شهرداری که همه ما باید دست‌به‌دست هم دهیم و از طریق مدیریت مصارف و کاهش هزینه‌ها از ایجاد بدهی جدید برای اداره شهرداری و شهر اجتناب کنیم.


رسولی در بخش عملکرد هزینه اردیبهشت و خرداد گفت: در این بخش با کسری عملکردی 23 میلیارد ریالی نسبت به بودجه مصوب مواجه‌ایم که عمده این کسری عملکرد مربوط به بخش تملک دارایی‌های‌سرمایه‌ای یعنی پروژه‌ها و هزینه‌های توسعه شهر است. در حالی‌که شهرداری مکلف به هزینه 43 درصد منابع در این محل در این دو ماه است ما شاهدیم تنها مبلغ 134 میلیارد ریال معادل چهار درصد از مصارف دو ماه را در بخش تملک دارایی‌های سرمایه‌ای هزینه کرده است.


وی ادامه داد: در بخش مصارف هزینه‌ای که عمدتاً به نگه‌داشت شهر، حقوق و دستمزد و هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر شهرداری اختصاص می‌یابد ما شاهد عملکرد 2 هزار و 941 میلیارد ریال هستیم که 89 درصد کل مصارف شهرداری در اردیبهشت و خرداد ماه 1397 را از آن خود کرده است.


نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: در بخش مصارف تملک دارایی‌های مالی یا همان هزینه‌های بازپرداخت وام‌ها، تسهیلات و دیون ما شاهد عملکرد 79 میلیارد ریالی در دو ماه اردیبهشت و خردادماه هستیم. البته مطمئناً هزینه‌های قطعی و پرداختی بیش از ارقامی است که در گزارش شهرداری به آن اشاره شده است و این امر متأسفانه ناشی از عدم ثبت به روز اسناد پرداختنی بوده که لازم است شهرداری تهران، تمهیدات لازم برای روزآمدکردن ثبت اسناد مالی و ارائه گزارشات دقیق را مورد توجه جدی قرار دهد.


رسولی درباره عملکرد سه ماهه نخست امسال نیز اظهار کرد: شهرداری تهران براساس بودجه مصوب شورا موظف بوده در برش عملکردی سه ماهه خود نسبت به تأمین منابع در سقف 43 هزار و 573 میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، اما در سه ماهه نخست سال 1397، شهرداری تهران توانست با تحقق 49 درصد منابع، مبلغ 21 هزار و 250 میلیارد ریال را تحصیل و هزینه کند.


وی ادامه داد: تحقق 49 درصد منابع و مصارف بودجه مصوب نشانگر آن است که شرایط اقتصادی به گونه‌ای نبوده است که شهرداری بتواند مسیر مبتنی‌بر تعادل و انضباط بودجه‌ای را طی کند، برهمین اساس ما باید تدابیر ویژه‌ای برای مقابله با بحران‌های مالیه شهری بیاندیشیم تا روند خدمت‌رسانی به شهروندان معزز تهرانی دچار وقفه و تأخیر نشود.


رسولی ابراز امیدواری کرد: این روند گزارش‌دهی حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری که برابر قانون آغاز شده است، زمینه‌های انضباط مالی و حاکم شدن قانون بر رویکردهای مالی و معاملاتی شهرداری را تقویت کند و شهروندان را از روند مالیه شهری و آنچه در بخش مالی شهرداری می‌گذرد آگاه کند و این آگاهی زمینه‌ساز پرسش‌گری و تقویت نظارت شهروندان بر شهرداری را فراهم سازد.


وی گفت: مطمئناً تغییرات و تحولات اقتصادی، بر عملکرد مالی شهرداری تهران تاثیرات مستقیم و غیرقابل انکاری دارد و این امر شهرداری را با چالش تامین منابع برای اداره شهرداری و تامین هزینه‌های نگه‌داشت و توسعه شهر مواجه خواهد کرد و ضروری است به منظور مدیریت اثرات این چالش‌ها از سوی شهردار تهران در تعامل و همراهی با همکارانم در شورای اسلامی شهر تهران تدابیر و راه‌حل‌های مناسبی در مدیریت هزینه‌ها و تلاش برای کاهش هزینه‌های غیرضروری تبیین و ملاک عمل قرار گیرد.


انتهای پیام/4009/4039/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب