دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش هفتگی "همسایه بورس"/۱

پتروشیمی‌های بورسی در مدار مثبت/ تغییر جهت تالارنشینان با یک رویداد

نخستین گزارش "همسایه بورس" به موضوع تاثیر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بر صف‌های تالارنشینان، فروش محصولات در بورس کالا با نرخ ۴۲ هزار ریالی و تاثیر تحریم‌های نفتی بر بازار می‌پردازد.
کد خبر : 304692

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بسته خبری "همسایه بورس" با هدف ارائه آخرین تغییر و تحولات بازار سرمایه و رویدادهایی که در تصمیم‌ سرمایه‌گذاران بورسی اثرگذار است به صورت هفتگی منتشر خواهد شد.


انتخاب نام بسته خبری "همسایه بورس" به علت موقعیت نزدیک مکانی خبرگزاری آنا و بورس اوراق بهادار تهران در جنب پل حافظ تهران است.


آخرین تحولات تالار شیشه‌ای


شاخص کل بورس اوراق بهادار تھران در طی یک هفته گذشته با کاھش 1045 واحدی معادل ۰.۷۹ درصد به رقم 476130 واحد رسید. در حالی که بازار در طول هفته‌های گذشته روند صعودی داشت.


در این میان، ابهاماتی از قبیل قیمت‌گذاری خوراک شرکت‌های پتروشیمی، در کنار اصرار وزارت صمت به عرضه محصولات فلزی شیمیایی در بورس کالا با دلار مبادله‌ای از جمله عوامل اثرگذار بر افت این هفته شاخص بورس تھران بوده است.
میانگین ارزش معاملات خرد در طی یک هفته گذشته 410 میلیارد تومان بوده است که نسبت به هفته ماقبل آن 449 میلیارد تومان کاھش را نشان می‌دھد.
همچنین با تأیید بسته جدید ارزی، گروه پتروشیمی به عنوان یکی از گروه‌های کالایی محور مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفت و با رشد قیمت ھمراه بود اما در ابتدای هفته گذشته فشار فروش در اکثر نمادھای این گروه مشهود بود، نمادھایی همچون "شاراک"، "پارس"، "جم" که در ابتدای هفته با فشار عرضه صف فروش را تجربه کرده بودند، با انتشار خبر دریافت خوراک پتروشیمی‌ھا با نرخ دلار 38 هزار ریالی بار دیگر در مدار مثبت قرار گرفتند اما این روند با توجه به حواشی پیرامون سیاست قیمت‌گذاری در بورس کالا چندان دوامی نداشت.
با رشد ایندکس دلار در طی روزهای گذشته، قیمت نفت در بازارهای جهانی روند نزولی را طی کرد و به 71 دلار به ازای ھر بشکه رسید، البته با توجه به تحریم‌های امریکا بر صادرات نفت ایران، نمی‌توان انتظار کاهش قیمت نفت در طول هفته‌های پیش رو را داشت.


اکثر نمادهای گروه پالایشی نیز در بازار سهام تھران در طول یک هفته گذشته با کاهش قیمت ھفته را به پایان رساندند اما در این بین نماد "شسپا" در طی تمامی روزهای ھفته با تقاضای خرید همراه بود و در روز پایانی هفته با صف خرید و با بیشترین ارزش معامله به استقبال هفته بعد رفت.
گروه فلزات اساسی نیز در طی یک هفته گذشته فشار فروش مشهود بوده است اما در نهایت به صورت
متعادل هفته را به پایان رساندند.


همچنین نرخ دلار 42 هزار ریالی فروش محصولات در بورس کالا به عنوان عاملی که بیش از کاهش قیمت فلزات پایه در بازارهای جهانی در اثر رشد ایندکس دلار، مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته بود؛ موجب شد رشد قیمت سهام نمادهای این گروه موقف شود.
اما با این وجود شرکت‌هایی که فروش صادراتی آنها سهم بیشتری از فروش داخلی داشته است، بیشتر مورد توجه بازار بوده‌اند.


مطابق دستورالعمل‌های عرضه محصولات در بورس‌کالا قیمت محصولات بر اساس قیمت جهانی محصولات و نرخ رسمی ارز تعیین می‌شود. عرضه محصولات فولادی در ابتدای ھفته با نرخ ارز 42 هزار ریالی در بورس کالا موجب فشار فروش در بین نمادھای این گروه شد. اما لغو عرضه کاتد مس شرکت ملی مس ایران، افزایش تقاضا برای خرید سهام این شرکت را به همراه داشت.


دیگر گروه‌های بازار
با توجه به رشد قابل توجه نرخ انواع ارز در چند ماه گذشته گروه بانکی به دلیل توانایی شناسایی سود تسعیر نرخ ارز پس از مدت‌ها مورد توجه بازار قرار گرفتند. در این بین نماد "وبملت" به دلیل داشتن ذخایر ارزی بیشتر نسبت به دیگر همگروه‌های خود وضعیت بهتری را تجربه کرده است.


نماد پرحاشیه گروه ارتباطات "های‌وب" پس از شفاف‌سازی‌ھای صورت گرفته توسط مقام‌ھای مسئول این شرکت برای بازگشت به تابلوی معاملات آماده شده بود اما به دلیل روشن نشدن وضعیت بازارگردانی نماد، مورد بازگشایی قرار نگرفت.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب