دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

مطالبات خبرنگاران از مسئولان

هر ساله با نزدیک شدن به روز خبرنگار، مسئولان مختلف تلاش دارند تا با ارسال پیامی از زحمات این قشر فرهیخته قدردانی کنند، اما همواره اصحاب رسانه دارای مشکلات و دغدغه‌هایی هستند که بایستی به آنها توجه و رسیدگی کرد.
کد خبر : 302428

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری آنا، کار خبر و خبرنگاری یکی از سخت‌ترین مشاغل دنیاست و با شهادت صارمی، این روز هر ساله بهانه‌ای برای بیان مطالبات این صنف می‌شود تا شاید صاحبان رسانه‌ها و مسئولان تصمیم‌گیرنده، برنامه‌ای در راستای تکریم، تحقق حقوق صنفی و امنیت فعالان آن اجرایی کنند.


بر اساس گفتگوهای انجام شده خبرنگار حوزه رسانه خبرگزاری آنا، دغدغه‌ها و مطالبات مشترک تمامی خبرنگاران عدم امنیت شغلی و کم‌بودن میزان درآمد حاصل از خبرنگاری است. با توجه به نظر کسانی که سال‌ها در حوزه خبرنگاری فعالیت کرده‌اند، ادامه فعالیت در این حوزه تنها به خاطر عشق و علاقه‌ درونی افراد است، اگرچه فعالان رسانه دست از مطالبات خود بر نمی‌دارند، از نهادها و صاحبان رسانه می‌خواهند تا با احترام به تعهد قلبی‌شان، حقوق اصلی و حرفه‌ای‌شان نادیده گرفته نشود.


دغدغه خبرنگاران سیاسی


خبرنگاران حوزه سیاسی درخصوص دغدغه‌هایشان می‌گویند: خبرنگاران با دقت و اطلاعات کامل، خبر تهیه می‌کنند، طوری‌ که نه مصالح ملی به خطر افتد و هم مطالبشان از شفافیت برخوردار باشد. حساسیت و مشکلات کار خبرنگار سیاسی از این بابت است که بسیاری از سیاستمداران دوست ندارند خبرنگاران به حیطه فعالیت‌هایشان نزدیک شوند یا پرسشی را مطرح کنند.


دغدغه خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر


حوزه فرهنگ و هنر یکی دیگر از بخش‌های مهم هر رسانه‌ است که با وجود اینکه بارها بر اهمیتش اذعان شده اما خبرنگارانش با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند. یکی از مسائل موجود بی‌توجهی نسبت به میزان تأثیرگذاری آن است، این در حالی است که هرجا مشکلات اقتصادی، مسائل سیاسی، اجتماعی، بین‌المللی و... پیش می‌آید اهالی فرهنگ و هنر به عنوان بازوانی پرتوان باید برای کمک و فرهنگ‌سازی بسیج شوند.


تمام این انتظارات در حالی است که حوزه فرهنگ و هنر خود نیازمند کمک و یاری سایر بخش‌هاست. در این بین اهالی رسانه هم به واسطه مشکلاتی که در حوزه‌شان وجود دارد، با مسائل عدیده‌ای چون عدم پاسخگویی مسئولان نسبت به مسائلی چون تعرض‌ به حریم تئاترشهر، بی‌برنامگی در اجرای پروژه‌ها روبه‌رو هستند که مشکلاتی در اطلاع‌رسانی و اجرای وظایف اهالی رسانه که شفاف‌سازی و آگاهی‌بخشی است، به وجود می‌آورد.


دغدغه عکاسان خبری


اگر پای صحبت عکاسان خبری بنشینید آنها هم از بی‌توجهی، بی‌اخلاقی برخی از مسئولان حراست و عدم امنیت گلایه دارند. در حالی که عکاسان خبری با دعوت از سوی نهادهای مختلف برای پوشش رسانه‌ای اعزام می‌شوند، اما در زمان اجرای تعهدات خود با رفتار ناشایست حراست یا مسئولان روبه‌رو می‌شوند که قطعاً در انعکاس تصاویر مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد.


مسائل فعالان این حوزه تنها به این موضوع محدود نمی‌شود، چرا که آنها هر روزه با دست‌ گرفتن تنها سلاح و سرمایه خود با سارقان و بی‌احترامی‌های مردم در خیابان‌ها نیز روبه‌رو می‌شوند که البته بار مالی و توبیخ رسانه‌ای را علاوه بر ضرب‌وشتم برایشان به دنبال دارد.


دغدغه خبرنگاران بین‌الملل


فعالان بخش بین‌الملل رسانه‌ها از بی‌اعتمادی مسئولان و عدم تعهد آنان به خبرنگاران انتقاد دارند و می‌گویند: در حالی که بسیاری از رسانه‌ها هنوز خود را ملزم و موظف به بیمه‌ کردن خبرنگارانشان نمی‌دانند، بسیاری از مدیران رسانه‌ای با استخدام کارآموزانی که طی چند ماه آموزش، حقوق دریافت نمی‌کنند از زیر بار پرداخت حقوق فراری هستند. آنها با تغییر کارآموزان از نیروی جوانی افراد استفاده می‌کنند و بر بی‌امنیتی کار خبرنگاری دامن می‌زنند.


خبرنگاران حوزه بین‌الملل نگاه جناحی را یکی دیگر از مسائل آزاردهنده در حوزه‌شان می‌دانند و سختی در ورود به حوزه دیپلماسی را با وجود انتظارات صاحبان رسانه از عمده‌ترین مشکلات خود معرفی می‌کنند.


آنها تولیدات خود را متفاوت از سایر حوزه‌ها می‌دانند، چرا که اغلب تولیدات به عنوان ترجمه منتشر می‌شود.


دغدغه خبرنگاران حوزه دانشگاه


فعالان رسانه‌ای در بخش دانشگاه نیز دغدغه‌های موجود حوزه‌شان را عدم پاسخگویی مسئولان درباره مشکلات دانشجویان و عدم اجازه ورود به لحاظ حاکمیتی در پوشش رسانه‌ای معرفی کردند. بخشی از خبرنگاران این حوزه می‌گویند که برای دسترسی به منابع خبری با چالش مواجه هستیم.


دغدغه خبرنگاران ورزشی


یکی از مشکلات بانوان خبرنگار، ممنوع بودن ورود حضور اهالی این حوزه برای پوشش مسابقات بانوان است. آنها فعال نبودن خبرنگارهای میدانی برای پوشش سریع‌تر اخبار ورزشی را یکی دیگر از مسائل حوزه‌شان می‌دانند.


دغدغه خبرنگاران علم و فناوری


اهالی رسانه در حوزه علم و فناوری هم عدم حمایت سازمان‌ها از یکسری استارت‌آپ‌ها را مهم‌ترین معضل حوزه‌شان معرفی کردند. آنها معتقدند که عملکرد چنین سازمان‌هایی فراهم شدن فرصت برای سایر خبرنگاران را از بین می‌برد.


دغدغه خبرنگاران حوزه اجتماعی


به گفته فعالان این سرویس رسانه‌ای، سیاسی‌ شدن حوزه‌های اجتماعی یکی از آفت‌های مهم این حوزه است که متأسفانه در سال‌های اخیر باعث شده تا مسئولان مرتبط نیز با نگاهی سیاسی به این موضوعات، نتوانند به خوبی با موضوعات این حوزه همراهی کنند. برای نمونه موضوع آسیب‌های اجتماعی به عنوان یک مشکل ریشه‌ای و دامنه‌دار از سال‌ها پیش وجود داشته اما به دلیل برخورد سیاسی مسئولان دولت‌های مختلف یا شهرداری‌های مختلف با این موضوع، هرگز توفیق خاصی در آن حاصل نشده است.


حالا و با توجه به بیان مطالبات و دغدغه‌های اهالی رسانه این انتظار می‌رود که مسئولین رسانه‌ای کشور به بخشی از مشکلات این قشر فرهیخته رسیدگی کرده و شاهد نگاهی نو به جامعه رسانه‌ای باشیم.


انتهای پیام/4072/4031/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب