دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بهروز رضوی از شرایط اولیه گویندگی رادیو گفت

پیشکسوت گویندگی در رادیو معتقد است که برای گویندگان آشنایی به ادبیات فارسی ضروری است و علاقمندی جزو ضروریات بعدی محسوب می‌شود.
کد خبر : 301547

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا،‌ بهروز رضوی با حضور در برنامه ادبی صورت ماه رادیو گفت‌وگو، زمینه مشترک گویندگان رادیو را علاقمندی به ادبیات عنوان کرد و گفت: محمل گفتار گویندگان، ادبیات است که شامل شعر، متن، خبر و ... است.


وی افزود: آشنایی و علاقمندی به ادبیات برای هر گوینده شرط اول است و یک گوینده حرفه‌ای برای خوش‌خوانی و خارج شدن شعر از حالتی معمول، باید بهتر از هر کس دیگری شعر بخواند.


این پیشکسوت رادیو با بیان اینکه این نوع شعرخوانی، الگویی برای شنونده‌های رادیو خواهد بود، ادامه داد: گویندگی‌های درست باعث ایجاد علاقه به ادبیات می‌شود و چه بسا این علاقه فرد را به حیطه گویندگی سوق دهد.


رضوی، برداشت حس درست و خوب از یک شعر را قدم اول در خواندن زیبا و اصولی آن در رادیو دانست و افزود: گوینده باید معنای شعر را بفهمد. از طرفی بایستی چاشنی‌هایی به شعرخوانی اضافه کند که به نظر من بر سوابق گوینده متکی است.


وی اظهار کرد: نیم‌نگاهی به شعرخوانی دیگران و توجه به نوع شعرخوانی هر کس، باعث می‌شود یک گوینده سبک و سیاق خود را روشن و معلوم کند.


رضوی گفت: برای گویندگان آشنایی به ادبیات فارسی ضروری است و علاقمندی جزو ضروریات بعدی است؛ بنابراین فرد وقتی با عنصر علاقه با مسئله‌ای مواجه می‌شود، ضمن برداشت مناسب و خوب، از آن کار لذت خواهد برد.


این گوینده رادیو تصریح کرد: کار در رادیو به گونه‌ای نیست که اگر با علاقه انجام نشود، به خوبی پیش برود. این سبک کارها را باید با علاقمندی انجام داد و یک گوینده وقتی با علاقه شعری را می‌خواند، یعنی از آن شعر لذت می‌برد و در هر بار خواندن، به کشفیات جدیدی می‌رسد.


وی یادآور شد: صاحب هر صدایی که باشیم می‌توانیم شعر بخوانیم؛ به شرطی که عالم شعر را بشناسیم و درک کنیم و از طرفی این حس آنقدر شفاف باشد که این کمبود را بپوشاند.


رضوی در پایان افزود: شعر را از هر دهان که بشنوی روایتی تازه است و هر کس اندکی از خود را ضمیمه این شعرخوانی می‌کند و فیلتر وجودی گوینده گاه منجر می‌شود شعر شخصیتی دیگر پیدا کند.


انتهای پیام/4072/4073/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب