دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1397 - 17:10
مدیرکل محیط زیست استان تهران:

امکانات و تجهیزات محیط‌بانی تهران مطلوب نیست

مدیرکل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تجهیزات، امکانات و پاسگاه‌های محیط‌بانی استان تهران در شرایط مطلوبی نیست، گفت: ۲۹ درصد مساحت تهران در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان است و ما همچنین بخشی از جغرافیای استان‌های قم،سمنان، مازندران و البرز را حفاظت می کنیم.
کد خبر : 300190

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، کیومرث کلانتری در مراسم گرامیداشت روز محیط‌بان حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه شغل و حرفه محیط‌بانی بسیار سخت و آسیب‌پذیر است، اظهار کرد: رویارویی محیط‌بانی با متخلفان هیچ‌گاه تمام نخواهد شد و متاسفانه درگیری و تنش‌ها برای حفاظت از طبیعت و محیط زیست همیشه نه تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا وجود دارد.


وی با بیان اینکه خوشبختانه در کشور ما اقدامات قابل‌توجهی در حوزه قانون و مقررات محیط‌بانی انجام شده است، افزود: محیط‌بانی حساس‌ترین شغل در سازمان حفاظت محیط زیست است و نوک پیکان همه سختی‌ها در محیط‌بانی است و اگر عشق و علاقه و تعهد به محیط زیست نباشد ادامه راه ممکن نخواهد بود.


کلانتری ادامه داد: برخی خانواده‌ها نسل‌درنسل محیط‌بان بوده‌اند و با تمام وجود محیط زیست را درک می‌کنند و این فرصتی است برای سازمان حفاظت محیط زیست تا از این سرمایه انسانی بزرگ بیشترین بهره را ببرد.


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه بخش مهمی از مظلومیت شغل محیطبانی ناشی از عملکرد ضعیف سایر بخش‌ها است و باید ارزش کار محیط‌بانان برجسته شود، اظهارکرد: به عنوان مثال اگر برخی از مراکزی را که دارای ارزش ریالی هستند رصد کنیم مشاهده می‌کنیم این مراکز دارای مساحتی کم اما دارای تعداد زیادی نگهبان هستند زیرا موضوع دارای ارزش و اهمیت خاص است.


وی ادامه داد: در خصوص اهمیت و ارزش حفظ تنوع زیستی کار زیادی نشده است و بدنه کارشناسی در محیط زیست نتوانسته است به‌گونه‌ای شایسته اهمیت آن چیزی را که محیط بان از آن حفاظت می‌کند را برجسته کند و این مهمترین مشکل در حوزه محیط‌بانی است.


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه اولویت اول محیط زیست استان تهران محیط بانی است، تصریح کرد: در خصوص جذب نیرو، هزینه و تجهیز لوازم، اولویت محیط زیست استان، محیط‌بانی است و خود را موظف به تجهیز محیط بانان می‌دانیم.


تنظیم دستورالعمل برای ورود محیط‌بانان جدید در سازمان محیط زیست


در ادامه این مراسم جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در این نشست با بیان اینکه باید بتوانیم روز محیط‌بان را در تقویم ملی ثبت کنیم، اظهارکرد: این موضوع در راستای تحقق یک هدف ایجابی و فرهنگی و برای استفاده از فرصت‌های موجود اجتماعی به منظور ارتقای محیط بانی و محیط زیست است.


وی با اشاره به اینکه باید در حوزه محیطبانی همدلی، وحدت و شفافیت برای تحقق اهداف سازمانی همواره سرلوحه امور باشد، گفت: با توجه به رسالت سازمان حفاظت محیط زیست هنوز این سازمان به جایگاه اصلی خود نرسیده است و باید در این خصوص اتفاقات راهبردی به وقوع بپیوندد تا در سایه همکاری آحاد مختلف جامعه و مشارکت مدنی بتوان حفاظت درستی در خصوص موضوعات مختلف محیط زیست اعم از آب، خاک، هوا، طبیعت و زیستگاه‌ها داشته باشیم.


فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست ادامه داد: محیط‌بانان سفیران محیط زیست هستند و نماد سازمانی محسوب می‌شوند که باید بتوانند علاوه بر موضوعات محیط زیست طبیعی، مسائل محیط زیست انسانی را نیز در جامعه پررنگ کنند و در این خصوص فرهنگ سازی بیشتری باید انجام شود.


وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه باید امانتدار خوبی در حوزه محیط زیست باشیم و بدانیم مالک آن نیستیم، اظهارکرد: برای ارتقای جایگاه محیط زیست قدم اول و مهم حمایت از جامعه محیطبانی است و در این راستا باید با جذب نیروهای مناسب و تربیت و آموزش‌های لازم علاوه بر تاثیرگذاری بر افزایش توان حفاظتی، انگیزه لازم برای خدمت در این حوزه را افزایش دهیم.


محبت‌خانی ادامه داد: نحوه ورود برخی از محیط بانان به سازمان حفاظت محیط زیست جای گله دارد و بر اساس جلسه‌ای که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد دستورالعملی برای ورود محیط بانان جدید به سازمان تنظیم خواهد شد که در آن موضوعاتی مانند نحوه به‌ کارگیری و نوع و میزان آموزش‌های لازم بر مبنای نگرش جدید و مطابق با اهداف سازمان حفاظت محیط زیست تبیین می‌شود.


وی افزود: از فروردین امسال بر اساس تایید مقام معظم رهبری دستورالعمل جدید خدمتی به کارگیری شده که این دستورالعمل توفیقات زیادی به همراه داشته که از جمله آن برخورداری یگان حفاظت از ردیف بودجه ای مستقل بر اساس برنامه‌های ارائه شده است و سازمان برنامه و بودجه مکلف به اختصاص این اعتبار می‌شود.


محبت خانی با اشاره به اینکه همچنین مطابق این دستور العمل جرائم محیط بانان در دادسرای نظامی و انتظامی رسیدگی خواهد شد، تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعات این دستور العمل این است که محیط بانانی که در سوانح و حوادث دچار آسیب و یا فوت می‌شوند مانند دستورالعمل کارکنان نظامی شهید یا جانباز محسوب شوند.


انتهای پیام/4044


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته