برنامههای هفته پژوهش تشریح شد
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسعود برومند در آستانه هفته ملی پژوهش در نشست خبری اظهار کرد: امسال هفته پژوهش با شعار پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین و رونق نامگذاری شده است.
وی با اشاره به برنامههای هفته پژوهش افزود: زنگ پژوهش با حضور وزیر در روز اول هفته پژوهش نواخته می شود، از ۲۸ دانش آموز برتر تقدیر می شود.
بیشتر بخوانید:
انجام ۲۱ طرح پژوهشی مرتبط با صنعت در ۶ ماه نخست سال جاری
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: از روز سهشنبه ۲۶ آذر نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی همزمان با نمایشگاه تجهیزات افتتاح میشود و تا ۳۰ آذرماه برپا است.
برومند با اشاره عملکرد سال ۹۷ در حوزه پژوهش گفت: فروش شرکتها به ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید. صادرات ۶۲ میلیون دلاری را در سال ۹۷ شاهد بودیم.
وی ادامه داد: ۷ هزار و ۸۶۴ واحد فناور در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد مستقر شدند و هزار و ۶۲۵ واحد مجوز دانش بنیانی دریافت کردند. این شرکت ها ۵۶ هزار نفر اشتغال ایجاد کردند که ۸۰ درصد افراد مدرک کارشناسی به بالا دارند و ۲۷ درصد افراد مدرک دکتری و ارشد دارند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اعلام کرد: با توسعه پارکها ۳ پارک علم و فناوری بودجه مستقل از بودجه ۹۸ دریافت کردند، در مجموع بودجه پارک ها ۷۵ تا ۸۰ درصد افزایش یافته است.
برومند اضافه کرد: دانشگاههای هرمزگان، شیراز، قزوین، ساری و کاشان اراضی خود را در اختیار پارک ها قرار دادند، برخی از دانشگاهها هم در حال آماده سازی زمین برای استقرار پارکها هستند.
برومند در پاسخ به آنا درباره تحقق بودجه از تولید ناخالص ملی براساس برنامه ششم توسعه اظهار کرد: متاسفانه از برنامه عقب هستیم، سال گذشته ۶.۶ درصد بودجه سال ۹۸ به پژوهش اختصاص یافت، امسال هم همین عدد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: البته ما به دنبال راه های جدید در این زمینه هستیم تا از بخش خصوصی هم در جذب بودجه پژوهشی استفاده کنیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره جایگاه علمی جهانی ایران گفت: در آی اس آی اسکوپوس رتبه ۱۶ داریم، ۱.۹ درصد تولید علم جهان با محققان ایرانی است. همچنین رتبه ایران در تولید مقالات یک درصد برتر ۱۶ است.
وی تعداد مقالات منتشرشده در سال ۲۰۱۹ را در اسکوپوس ۵۹ هزار ۹۵۱ و در آی اس آی ۵۰ هزار و ۶۱۵ مقاله اعلام کرد.
برومند با اشاره به رصد اشتغال فارغ التحصیلان گفت: آمارها نشان می دهد که فارغ التحصیلان دوره دکتری و کارشناسی ارشد بهتر جذب می شوند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت را در پایان سال ۹۷، ۷ هزار و ۲۴ قرارداد اعلام کرد. برنامه ریزی کرده ایم ۲۵ درصد پایان نامه های تحصیلات تکمیلی از طریق ارتباط با صنعت انجام شود و دانشجویان بتوانند حقوق دریافت کنند.
انتهای پیام/4040
انتهای پیام/