انگشت اتهام جاسوسی سایبری آمریکا به سوی ایران
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، اداره اطلاعات ملی آمریکا با انتشار گزارشی، ایران را در کنار چین و روسیه، یکی از "توانمندترین و فعالترین" بازیگرانی خوانده که در حوزه جاسوسی تجاری، تهدیدی سایبری برای آمریکا قلمداد میشود.
این گزارش مدعی است ایران پیش از این در زمینه جاسوسی تجاری عمدتا رقبای منطقهای خود را هدف میگرفت اما از سال میلادی گذشته حملات سایبری متعددی را علیه افراد و نهادهای آمریکایی انجام داده است.
اداره اطلاعات ملی آمریکا معتقد است ایران برای کاهش اتکای اقتصادی به نفت، به دنبال رشد صنایع غیرنفتی است، که سرقت اطلاعات از طریق نفوذ سایبری میتواند به این هدف کمک کند و این توانایی را به ایران بدهد که شکاف تکنولوژیکش با کشورهای غربی را پایین بیاورد.
اداره اطلاعات ملی آمریکا وظیفه هماهنگی میان نهادهای مختلف اطلاعاتی و امنیتی آمریکا را دارد و گزارش آن بر اساس یافتههای دیگر نهادها تهیه شده است.
به گزارش دویچهوله، برآورد این اداره آن است که سه کشور چین، روسیه و ایران همچنان در حوزه سرقت اطلاعات تجاری فعال باقی بمانند.
گزارش این نهاد همچنین میگوید متحدان آمریکا نیز برای به دست آوردن اسرار تجاری و تکنولوژیهای آمریکایی حملات سایبری انجام دادهاند.
در همین زمینه، سایت بیبیسی فارسی در تحلیلی نوشت: «آنچه ایران را در کنار روسیه و چین به عنوان یکی از سه کشور خطرناک در زمینه جاسوسی سایبری صنعتی قرار داده، نه روشهای پیشرفته و پیچیده هکرهای ایرانی، بلکه پشتکار و حجم فعالیتهایشان است.»
این سایت افزود: «گزارش اطلاعاتی آمریکا مثلاً توضیح میدهد که چینیها با سوءاستفاده از "در پشتی" یک نرمافزار محبوب، از غولهایی مثل گوگل، اینتل و مایکروسافت جاسوسی کردهاند. در مقابل به گفته این گزارش، اصلیترین روش هکرهای ایرانی برای نفوذ به سیستمها، فیشینگ یا فریب دادن افراد برای دزدیدن اطلاعاتی مثل پسورد آنهاست. احتمال موفقیت چنین روشهای سادهای معمولاً پایین است و شاید از هر چند هزار هدف، یکی فریب بخورد. ولی گستردگی فعالیت گروههای هکر ایرانی، باعث میشود که حتی با استفاده از همین روشهای ابتدایی هم آمریکا آنها را خطری مهم قلمداد کند.»
اداره اطلاعات ملی آمریکا در گزارش خود چند نمونه از حملات سایبری را که مدعی است از ایران انجام شده، برجسته کرده است:
* گروه "بچه گربه موشکی" به طور پیوسته شرکتهای فعال در صنایع دفاعی آمریکا را هدف میگرفته است تا با کسب اطلاعات حساس نظامی به برنامه موشکی و فضایی ایران کمک کند.
* گروه "دکل نفتی" از ایران به حمله به موسسات مالی و شرکتهای فناوری اطلاعات در آمریکا روی آورده است. فعالیتهای عمده این گروه پیش از این علیه نهادهای دولتی و شرکتهایی در عربستان سعودی و امارات متحده عربی بوده است.
* گروههایی هکری از ایران با رخنه در وبسایتها و حملات فیشینگ، شرکتهای هوانوردی و فضانوردی آمریکایی را هدف گرفتهاند.
* گروه "تپّ ۳۳" (APT ۳۳) شرکتهای حوزه انرژی را هدف میگرفته تا به بهبود صنعت پتروشیمی ایران کمک کند. این گروه پیشتر اهدافی را در عربستان هدف گرفته است. (Advanced Persistent Threat (APT) یا "تهدید پیوسته پیشرفته" (تپّ) عنوانی است که به گروههای هکری پیشرفته اطلاق میشود)
منبع: جام نیوز
انتهای پیام/4001
انتهای پیام/