دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1394 - 11:50
باهنر در نشست خبری:

انتخابات مجلس خبرگان نباید سیاسی و رقابتی شود/ جلوگیری از تعبیر خواب‌های آشفته هم برعهده شورای نگهبان است هم برعهده ما/ احمدی‌نژادی‌ها مشخص کنند کدام طرف هستند تا درباره‌شان تصمیم بگیریم

محمدرضا باهنر با تأکید بر اینکه «انتخابات مجلس خبرگان برخلاف انتخابات مجلس شورای اسلامی، نباید سیاسی و رقابتی شود»، گفت: جلوگیری از تعبیر خواب آشفته‌ای که برخی برای خبرگان دیده‌اند، هم برعهده شورای نگهبان است و هم برعهده ما.
کد خبر : 29914

محمدرضا باهنر در نشست خبری با خبرنگاران که پیش از ظهر امروز در محل جامعه اسلامی مهندسین برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، مبنی بر اینکه «پیش از این شما گفته بودید برخی برای انتخابات مجلس خبرگان خواب آشفته دیده بودند؛ مبنای این سخن شما کجاست و با وجود نهادهای نظارتی چرا چنین تحلیلی داشته‌اید؛ همچنین در این زمینه برخی از تحلیلگران معتقدند که اصولگرایان در برخی از الفاظ رقبای سیاسی خود را در حد دشمن خطاب می‌کنند»، اظهار کرد: ما همه انتخابات‌ها را فرصت می‌بینیم و بارها و بارها اعلام کرده‌ایم که همه مسئولان یا با رأی مستقیم مردم یا با یک واسطه انتخاب می‌شوند؛ از این رو رأی مردم بالاترین قدرت را در نظام جمهوری اسلامی ایران دارد.








برخی فعالیت‌ها برای انتخابات خبرگان بیان می‌کند که ممکن است خواب آشفته‌ای دیده باشند ولی ما باید سعی کنیم این خواب آنها تعبیر نشود؛ بخشی از این موضوع برعهده شورای نگهبان و بخشی از آن برعهده ماست. در مجلس ممکن است دو یا چند گروه با هم رقابت کنند ایرادی هم ندارد ولی در انتخابات مجلس خبرگان نباید این‌چنین شود

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: ما چهار انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را همواره برگزاری می‌کنیم و در همه انتخابات شادابی خاصی را مشاهده کرده‌ایم؛ ولی از آنجایی که مردم ایران عموما سیاسی هستند و در هر انتخابات پیش‌لرزه‌ها و پس‌لرزه‌هایی رخ می‌دهد، تصمیم گرفته‌ایم هر دو انتخابات را در یک روز یا در یک سال برگزار کنیم؛ از این رو انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را با هم همزمان کردیم و همچنین انتخابات مجلس شورای اسلامی را با انتخابات مجلس خبرگان رهبری.


دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری تصریح کرد: بر اساس قوانین فرایند انتخابات‌ها، کسانی می‌توانند به عنوان کاندیدا در انتخابات‌ها ورود پیدا کنند که قانون را قبول داشته باشند؛ یکی از افرادی که همواره از اصلاح‌طلبان به عنوان رقیب سیاسی برای حضور در انتخابات دعوت کرده است بنده بودم ولی هم اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان برای ورود به انتخابات باید قانون را قبول داشته باشند.


باهنر ادامه داد: البته انتخابات مجلس خبرگان یک انتخابات ویژه است و تا جایی که می‌شود نباید آن را سیاسی کنیم چراکه مأموریتش بسیار سنگین است، مجلس خبرگان پشتوانه ولایت فقیه است و ولایت فقیه مایه پایداری و ایستادگی نظام است؛ از این رو باید انتخابات مجلس خبرگان مراقبت شود. ممکن است در حوزه‌هایی سه، چهار نفر کاندیدا شوند و شورای نگهبان صلاحیت آنها را مورد بررسی قرار دهد و پس از تأیید آنها بتوانند با هم رقابت کنند ولی در کل انتخابات مجلس خبرگان نباید سیاسی شود.


وی افزود: برخی در این زمینه فعالیت‌هایی می کنند و ممکن است که خواب آشفته دیده باشند ولی ما باید سعی کنیم که این خواب آنها تعبیر نشود بخشی از این موضوع برعهده شورای نگهبان و بخشی از آن برعهده ماست. در مجلس ممکن است دو یا چند گروه با هم رقابت کنند ایرادی هم ندارد ولی در انتخابات مجلس خبرگان نباید این‌چنین شود.


مسئله هسته‌ای نباید دستاویز انتخابات‌ها شود؛ زمینه‌های رقابت فراوان است


وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار آنا «درباره آرایش انتخاباتی پس از توافق هسته‌ای»، اظهار کرد: موضوع هسته‌ای مسئله مهمی در کشور است. ما باید با تیزبینی این مسئله را مدیریت کنیم. تاکنون موضوع هسته‌ای به مرحله خوبی رسیده است، هم مجلس و هم شورای عالی امنیت ملی باید آن را بررسی کنند. در شورای عالی امنیت ملی سران قوا و فرماندهان بلندپایه و همچنین مسئولان ارشد نظام حضور دارند. مصوبات این شورا باید توسط مقام معظم رهبری تنفیذ شود و پس از تنفیذ، قابلیت اجرا دارد.


دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: بر اساس تأکید رهبری، مسئله هسته‌ای نباید تبدیل به نقطه اختلاف شود. عزیزان هسته‌ای در این زمینه به مجلس گزارش دادند و رسانه ملی تاکنون بسیار خوب عمل کرده و از اکثر موافقان و مخالفان این توافق دعوت کرده است تا نظرات خود را بیان کنند؛ البته در آمریکا جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها اختلاف‌نظرهایی در این مورد دارند ولی ما نباید اینگونه باشیم و وارد مقوله اختلاف شویم.


باهنر تأکید کرد: مطمئن باشید ما در بررسی و تصمیم یکپارچه خواهیم بود و این‌گونه نمی‌شود که دولت یک نظر داشته باشد و مجلس یک نظر دیگر. اگر قرار باشد تأیید شود و یا رد شود و یا اصلاح، یکپارچه در این باره تصمیم خواهیم گرفت.


وی ادامه داد: رقابت‌های انتخاباتی خوب است؛ ولی مسئله هسته‌ای نباید دستاویز انتخابات‌ها شود؛ یک عده مخالف و یک عده موافق آن باشند. زمینه‌های رقابت فراوان است و بحث‌های کارشناسی می‌تواند صورت بگیرد؛ ولی موضوع هسته‌ای نباید زمینه اختلاف دوطرف باشد.


دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری تصریح کرد: در مجلس کمیسیون ویژه‌ای برای بررسی توافق تشکیل خواهد شد و تلاش می‌کنیم از همه جریان‌های سیاسی در این کمیسیون حضور داشته باشند. ما همان‌گونه که با رأی 98 درصدی مصوبه حفظ دستاوردهای هسته‌ای را تصویب کردیم، پس از بررسی مذاکرات در نهایت به تصمیم یکپارچه نیز درباره توافق خواهیم رسید.


به گزارش آنا، باهنر که در ابتدای نشست خبری امروز خود با رسانه‌ها، سالروز پیروزی عملیات مرصاد را گرامی داشت، اظهار کرد: عملیات مرصاد یک حضور غیرسازمانی و مردمی بود که توانست به موفقیت برسد. در حالی که احساس می‌شد جنگ تمام شده است دشمن از طریق ایادی دیگر خود و همچنین با همکاری ننگین منافقین دست به عملیات مشمئزکننده‌ای زد اما مردم با فرمان امام حرکت کردند و در این عملیات پیروز شدند.


وی افزود: سرنوشت کسانی که به کشور خیانت کردند امروز پشیزی برای مردم ارزش ندارد. آنها کاسه گدایی‌شان دراز است و مهمترین یاران‌شان صهیونیست‌هایی هستند که کودک‌کشی را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند.


توفان اخیر نشان داد که ما ضعف‌هایی در پیش‌بینی داریم








طیف آقای احمدی‌نژاد چند دسته شده است و باید پس از اعلام حضور مشخص کنند که می‌خواهند در کدام دسته قرار گیرند؛ در آن زمان ما نیز تصمیم‌مان را در این باره خواهیم گرفت. برخی از آنها فعالیت‌هایی را در استان‌ها می‌کنند، ما می‌توانیم با برخی از آنها کار کنیم

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین همچنین با ابراز تأسف از حوادث اخیر در توفان تهران و همچنین شمال کشور گفت: باران‌های غیرقابل پیش‌بینی در کشور بارید و خسارت‌های زیادی را به بار آورد؛ برخی از مردم بی‌خانمان شدند، برخی هم جانشان را از دست دادند. این حوادث نشان داد که ما ضعف‌هایی در زمینه پیش‌بینی بارش‌ها و همچنین حوادث طبیعی داریم که باید برطرف شود. همچنین مسئولان ذیربط از جمله رئیس قوه قضائیه و مدیریت بحران باید با متخلفانی که در مسیر رودخانه‌ها اقدام به ساخت و ساز کرده‌اند که باعث این حوادث شد، برخورد کنند و جلوی اقدامات بعدی را بگیرند.


وحدت 100درصدی مهم نیست به وحدت جامع می‌اندیشیم


باهنر در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره «جای‌گیری جبهه پایداری و طیف احمدی‌نژاد در وحدت اصولگرایان»، اظهار کرد: پایداری یک جریان فعال است که تعامل خوبی با اصولگرایان دارد. ما آنها را در زمره جبهه بزرگ اصولگرایی می‌دانیم و به دنبال وحدت حداکثری در همه جریان‌ها هستیم؛ ممکن است به وحدت صد درصدی نرسیم ولی تلاش می‌کنیم به یک وحدت جامع دست یابیم. در این میان پیش از اینکه به اختلاف نظرها تأکید کنیم باید بر اشتراکات بیفزاییم.


وی ادامه داد: اما طیف آقای احمدی‌نژاد چند دسته شده است و باید پس از اعلام حضور مشخص کنند که می‌خواهند در کدام دسته قرار گیرند؛ در آن زمان ما نیز تصمیم‌مان را در این باره خواهیم گرفت. برخی از نیروهای آقای احمدی‌نژاد فعالیت‌هایی را در استان‌ها می‌کنند، ما می‌توانیم با برخی از آنها کار کنیم. خط قرمز ما انحراف و فتنه است در غیر این صورت مشکلی با گروهی نداریم.


رایزنی‌های گسترده جامعه روحانیت مبارز با طیف‌های مختلف


دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، درباره شورای همگرایی اصولگرایان تأکید کرد: در طول انتخابات‌های گذشته شوراهای همگرایی اسامی مختلفی داشتند؛ البته هنوز تصمیم نگرفته‌ایم که چه اسمی را بر روی شورای همگرایی بگذاریم ولی تلاش می‌کنیم که اصولگرایان را با هم هماهنگ کنیم. فعلا جامعه روحانیت مبارز تهران هماهنگی در میان اصولگرایان را برعهده گرفته است. ما همواره تأکید داریم که جامعتین محور همگرایی است. تاکنون جامعه روحانیت مبارز با خیلی‌ها مذاکره کرده است از افراد حقیقی و حقوقی گرفته تا طیف‌های مختلف مانند طیف آقای لاریجانی و طیف آقای قالیباف. جامعه روحانیت تلاش می‌کند که همگرایی را به وجود ‌آورد؛ از این رو هنوز مشخص نیست که چه اسمی بر روی شورای همگرایی بگذاریم ولی به دنبال ایجاد همگرایی هستیم.








ما اصرار داریم که آقای ناطق‌ فعالیت سیاسی خود را آغاز کند و مطمئنیم اگر وارد عرصه شود حتما اصولگرا خواهد بود؛ برخی از دوستان که ایشان را اصلاح‌طلب می‌دانند مسائلی را که ما می‌دانیم نمی‌دانند

باهنر گفت: شوراهای این‌چنینی بیشتر مربوط به کلانشهرها می‌شود چراکه در شهرهای کوچک رقابت‌ها آغاز شده است. امیدواریم که این شورا بتواند تعداد زیادی از اصولگرایان را گرد هم آورد.


اصلاح‌طلبان اصرار نکنند؛ فلز ناطق‌نوری اصولگراست


وی در ادامه درباره گرایش سیاسی ناطق‌نوری تأکید کرد: اصلاح‌طلبان اصرار دارند که بگویند ناطق‌نوری اصلاح‌طلب است ولی ما می‌گوییم نه ناطق‌نوری فلزش اصولگرایی است، ما اصرار داریم که آقای ناطق‌نوری فعالیت سیاسی خود را آغاز کند و مطمئن هستیم که اگر وارد فعالیت سیاسی شود حتما اصولگرا خواهد بود؛ برخی از دوستان که ایشان را اصلاح‌طلب می‌دانند مسائلی را که ما می‌دانیم نمی‌دانند.


نمی‌گویم که به رهروان نزدیکم یا به فراکسیون اصولگرایان؛ تا امیدشان را از دست ندهند


نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره نزدیکی خود به یکی از فراکسیون‌های رهروان و اصولگرایان گفت: من همواره تلاش می‌کنم این دو فراکسیون را به یکدیگر نزدیک کنم اگر دو طرف اصولگرایان را در نظر بگیریم یک سرش برخی تندروها هستند و یک سرش برخی محافظه‌کاران که حتی حاضر نیستند در جلسات علنی مجلس بگویند که ما اصولگراییم. من می‌خواهم دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان را به یکدیگر نزدیک کنم از این رو هیچ‌گاه نمی‌گویم که به کدامیک نزدیکترم؛ چراکه نمی‌خواهم به یکی نزدیک شوم و آن یکی امیدش را از دست بدهد من به هر دو نزدیک هستم.


دولت باید توافق را به صورت لایحه به مجلس ارائه دهد


او در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «جایگاه مجلس در بررسی توافق هسته‌ای چیست؟پس از اینکه شورای عالی امنیت ملی توافق را تصویب کند و رهبری آن را تنفیذ نماید مجلس چگونه با آن برخورد خواهد کرد؟»، گفت: ما به صورت عادی باید تمام معاهدات بین‌المللی را در مجلس به تصویب برسانیم؛ استثنائاتی وجود دارد و آن مربوط به اختیارات ولی فقیه و همچنین شورای عالی امنیت ملی است. مصوبات شورای عالی امنیت ملی زمانی قابل اجراست که از سوی رهبری تنفیذ شود. اگر شورا وارد موضوعی نشود حتما مصوبه مجلس مورد نیاز است ولی اگر وارد شود دیگر ورود مجلس موضوعیت ندارد. اخیرا مجلس مصوبه‌ای داشت که باید دولت توافق هسته‌ای را به مجلس ارائه کند از این رو ما اعتقاد داریم که دولت باید به صورت لایحه توافق را به مجلس بفرستد؛ البته گزارش به مجلس ارائه شده ولی هنوز لایحه نداده است. مجلس توافق را مورد بررسی قرار خواهد داد و تصمیم لازم را در این باره خواهد گرفت.


مجلس و دولت درباره توافق همصدا هستند


باهنر اضافه کرد:‌ اصلاح مذاکرات خیلی پیچیده است ولی ممکن است کنگره آمریکا بگوید که ما این توافق را می‌پذیریم اگر این چند نکته اصلاح شود؛ در آن صورت نیز ما اقدام مقتضی را انجام خواهیم داد. در آن صورت، تیم‌های مذاکره‌کننده دوباره باید با هم مذاکره کنند و این اقدام خیلی سخت و پیچیده است. مجلس می‌تواند درباره این توافق بله یا خیر بگوید. من این اطمینان را می‌دهم که مجلس و دولت در این زمینه همصدا خواهند بود.


باهنر همچنین درباره زمان اعلام نظر مجلس درخصوص توافق با توجه به زمان اعلام نظر کنگره آمریکا درباره توافق گفت: ما این موضوع را مورد توجه قرار داده‌ایم؛ البته می‌دانیم که آمریکایی‌ها به نفعشان نیست که زیر میز بزنند چراکه اگر می‌خواستند تاکنون زیر میز می‌زدند. به نظر من نتیجه مذاکرات همان برد ـ برد است و ما نیز این موضوع را مدنظر خواهیم داشت.


وی درباره لغو تحریم‌ها و همچنین سفر برخی از اعضای 1+5 به ایران گفت: برداشتن تحریم‌ها آثار زیادی دارد. کشورهایی که بخواهند با ایران همکاری کنند، می‌توانند این اقدام را انجام دهند و کشورهایی که نمی‌خواهند با ایران معامله داشته باشند نیز مانعی برایشان وجود ندارد؛ پیش از این هر کشوری که می‌خواست با ایران وارد معامله شود از سوی مجامع بین‌المللی توبیخ می‌شد. با این توافق این مانع برداشته می‌شود و کشورها می‌توانند مبادلات اقتصادی را با ایران از سر بگیرند. البته ما کشورهایی را که رفتارهای ظالمانه نسبت به ما داشتند از یاد نخواهیم برد و اگر قرار باشد رفتارهای ناپسند خود را ادامه دهند قطعا با آنها رفتار درخور در پیش خواهیم گرفت.


نباید با چوب فتنه، اصلاح‌طلبان را برانیم


دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره «ادعاهای اخیر جواد کریمی‌قدوسی نماینده مشهد مبنی بر اینکه اصلاح‌طلبان دشمنان ما هستند و ما باید قانونی را تصویب کنیم که دخالت دولت در انتخابات گرفته شود»، اظهار کرد: طیف‌های متنوعی در مجلس وجود دارد اینها افراط و تفریط است، این صدای مجلس نیست و این جزو نقاط مثبت مجلس است که صدای آن نه تفریط و نه افراط است، اصلاح‌طلبان فعال هستند؛ خط قرمز نظام فتنه و انحراف است. بسیاری از اصلاح‌طلبان مقابل فتنه ایستاده‌اند و درباره آن موضع دارند. آنها نسبت به نظرات ما هم موضع دارند از این رو در گروه خود جای می‌گیرند .ما اصلاح‌طلبان زیادی در مجلس هشتم داشتیم ولی فتنه‌گر نبودند ما نباید با چوب فتنه اصلاح‌طلبان را برانیم چراکه این ظلم است.








اینکه بگوییم قرار است مجلس مذاکرات را صوری مورد بررسی قرار دهد یک ظلم است. ما حتما هماهنگ عمل می‌کنیم و این سیاست‌ راهبردی ماست ولی اینکه در مجلس درخصوص توافق دو گروه شوند را مدیریت خواهیم کرد

باهنر درباره تحقیق و تفحص از بنیاد شهید هم گفت: ما همه تلاش‌مان این است که در این مباحث ظلمی به کسی نشود. وقتی می‌گویند یک نماینده سوءاستفاده کرده یعنی 299 نماینده متهم شده‌اند. ما در تحقیق و تفحص حق نداریم آدم‌هایی که پاکدست هستند را با چوب افراد متخلف برانیم. باید تلاش کنیم نتیجه گزارش عالمانه، واقع‌گرایانه و عادلانه باشد.


وی درباره ترکیب کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس و اینکه گفته می‌شود هیئت رئیسه و آقای لاریجانی با بررسی توافق موافق نیستند و قرار است به صورت صوری در مجلس این توافق‌نامه بررسی شود»، خاطرنشان کرد: وقتی که مجلس با انتخاب کمیسیون ویژه موافقت کرده است یعنی می‌خواهد به صورت جدی مذاکرات را بررسی کند. اینکه بگوییم قرار است مجلس صوری مذاکرات را مورد بررسی قرار دهد یک ظلم است. ما حتما هماهنگ عمل خواهیم کرد و این جزو سیاست‌های راهبردی ماست ولی اینکه در مجلس درخصوص توافق دو گروه شوند را مدیریت خواهیم کرد.


نایب رئیس مجلس گفت: ما تلاش می‌کنیم از همه فراکسیون ها و همچنین کمیسیون‌ها در کمیسیون ویژه حضور داشته باشند؛ البته ممکن است تلاش‌های ما به نتیجه نرسد ولی ما پس از تصمیم مجلس چاره‌ای نداریم که آنها را بپذیریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب