میزان قند خون نرمال و طبیعی چقدر است؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مهاجری، فوق تخصص غدد و متابولیسم و استاد دانشگاه در خصوص نحوه تشخیص قند خون مناسب در افراد و جلوگیری از بالا رفتن قند خون در سالمندان اظهار کرد: سالمندان باید در رژیم غذایی خود از غذاهای سبک و کم کالری استفاده کنند.
این فوق تخصص غدد با بیان اینکه افرادی که علائم غیر عادی در بدن خود دارند باید به پزشک متخصص مراجعه کنند، گفت: افراد بعد از مراجعه به بیمارستان و تشخیص اینکه قند خون آنان حالت ثابت ندارد، باید زیر نظر پزشک متخصص باشند و میزان قند خون آن ها مرتب کنترل شود؛ همچنین می توانند دستگاه قندخون تهیه کرده و در منزل، به طور مستمر میزان قند خون خود را بررسی کنند.
مهاجری با اشاره به اینکه بدن قندهای مختلفی را از خوراکیها جذب می کند، خاطر نشان کرد: گلوکز، قندی است که بیشترین استفاده را در بدن دارد، قند فروکتوز در میوهها و لاکتوز در شیر است که بعد از استفاده در بدن به گلوکوز تبدیل شده و در آخر به انرژی تبدیل میشود.
وی با اشاره به اینکه عدد قند خون نشان دهنده پیشرفت بیماری و نوع بیماری است، گفت: اگر عدد قند خون فرد پایینتر از ۱۰۰ باشد فرد به دیابت مبتلا نیست و میزان قند خون طبیعی است؛ اگر بین ۱۰۰ الی ۱۲۶ باشد پیش دیابت است و آنها مستعد ابتلا به بیماری دیابت در آینده هستند، قند خون بالای ۱۳۰ مبتلا به نوع دیابت یک است و فرد باید خیلی سریع تحت درمان قرار گیرد.
شاخص هموگلوبین در بدن
این فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه شاخص هموگلوبین در بدن نشان دهنده میزان قند خون است، افزود: اگر عدد هموگلوبین بالا باشد و معدل قند خون در سه ماه بالا باشد بیمار باید تحت درمان قرار بگیرد.
او خاطر نشان کرد: در صورت تشخیص قند خون بالا فرد حتما باید از رژیم غذایی مناسب استفاده کند، از اضافه وزن جلوگیری کرده و فعالیت مناسب بدنی داشته باشد.
مهاجری با اشاره به اینکه استفاده از فست فودها برای بدن مضر است و نباید هیچ یک از افراد در مصرف آن زیاده روی کنند، گفت: شاید یک بار خوردن فست فود در بدن فرد مشکلی ایجاد نکند؛ اما اگر این روش تغذیه به صورت عادت غذایی در آید، فرد به سوی دیابت کشیده میشود، اضافه وزن و مقاومت به انسولین دو فاکتور اصلی ابتلا به دیابت هستند، علاوه بر اینکه بسیاری از فست فودها به طور مصنوعی با چربی های مضر و نیز کربوهیدرات های تصفیه شده و مصنوعی اشباع می شوند که این موضوع خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
این فوق تخصص غدد در خصوص میزان هموگلوبین در قند خون یادآور شد: اگر عدد هموگلوبین قند خون از حدی بالاتر باشد دیابت نوع یک است که همراه با پرنوشی، سرگیجه و تکرر ادرار خود را نشان می دهد؛ در نوع ۲، قند خون بالا نیست و هیچ علامتی ندارد و بیماری باید با آزمایش چک شود و بعد از تشخیص میزان قند خون مناسب، بیمار تحت درمان قرار گیرد.
مقدار نرمال قند خون
مهاجری در خصوص میزان استاندارد قند خون هم در حالتهای مختلف تشریح کرد.
در حالت ناشتا:
برای افراد بدون دیابت : ۹۹-۷۰ میلیگرم بر دسیلیتر
برای افراد مبتلا به دیابت ۱۳۰-۸۰ میلیگرم بر دسیلیتر
دو ساعت بعد از غذا:
برای افراد بدون دیابت: کمتر از ۱۴۰ میلیگرم بر دسیلیتر
برای افراد مبتلا به دیابت: کمتر از ۱۸۰ میلیگرم بر دسیلیتر
HbA۱c:
برای افراد بدون دیابت: کمتر از ۷/۵ %
برای افراد مبتلا به دیابت: ۷% یا کمتر
نحوه آزمایش قند خون
افراد میتوانند با انجام آزمایش خون نوک انگشت، مقدار گلوکوز را تعیین کنند. همچنین میتوانند از اندازه گیری CGM استفاده کنید. به طوری که یک سنسور به زیر پوست وارد می شود.
برای افرادی که انسولین تزریق می کنند، آزمایش خون باید به صورت مرتب انجام شود .
برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که انسولین تزریق نمیکنند، تعداد تست به خود فرد بستگی دارد. اگر میخواهید قند خون را به خوبی کنترل کنید، میتوانید بعد از خوردن غذاهای مختلف یا انجام فعالیتهای مختلف مقدار گلوکوز را تعیین کنید و به مقدار و نوع غذا توجه کنید تا اطلاعات موردنیاز را به دست آورید.
آزمایش روزانه در یک زمان به شما اطلاعات سودمندی نمیدهد. با برنامهریزی آزمایش انجام دهید؛ به عنوان مثال پس از تغییر قرص یا استفاده از دارویی خاص زمان خوبی برای آزمایش است.
انتهای پیام/4009
انتهای پیام/