دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مرداد 1397 - 04:43
گزارش میدل‌ایست‌آی؛

عربستان کارخانه تجهیزات نظامی می‌خرد

رسانه‌های منطقه خبر از حرکت عربستان سعودی به سوی خودکفایی در تولید تسلیحات نظامی می‌دهند. عربستان سال‌هاست که لقب بزر‌گ‌ترین وارد‌کننده تسلیحات در جهان را یدک می‌کشد.
کد خبر : 299013

به گزارش گروه‌ بین‌الملل خبرگزاری آنا، طی سال‌های مختلف سعودی‌ها و هندی‌ها برای کسب عنوان قهرمانی در مسابقات بزرگ‌ترین واردکننده سلاح همواره با یکدیگر در رقابت تنگاتنگی بوده‌اند. اما اوضاع خزانه سعودی‌ها که خیلی هم خوب نیست آن‌ها را ترغیب کرده که تا سال 2030 یعنی یک فرصت 12 ساله حداقل 50 درصد از تمام ملزومات نظامی‌شان را خودشان تولید کنند تا خروج ارز از خزانه کاهش یابد.


گویا کارخانه‌های آمریکایی تمایلی به سرمایه‌گذاری مستقیم و تولید محصولاتشان در خاک عربستان نشان ندادند که سعودی‌ها مدتی‌ست سراغ کشورهای دیگر از جمله آفریقای جنوبی رفتند. تا کنون خبر همکاری عربستان با شرکت Paramount Group آفریقای جنوبی قطعی شده است. سعودی‌‌ها می‌روند که تسلیحات و تجهیزات جنگ‌های آتی را در خاک خودشان تولید کنند. البته بعد از سه سال جنگ با انقلابیونی که پابرهنه می‌جنگند، سلاح‌های آمریکایی و روسی‌ با کیفیت‌شان به کار نیامد. حال باید تا سال 2030 صبر کنیم تا ببنیم سلاح‌های ساخت خودشان چه پدیده‌ای از آب در می‌آید. قرار است انتقال تکنولوژی توسط شرکت‌های خارجی به عربستان انجام شود.


ساخت آفریقای جنوبی


صادرات تسلیحات از آفریقای جنوبی از آغاز جنگ یمن در سال 2015 به هر دو کشور امارات و عربستان رشد کرد. به تعبیر زینت آدم تحلیل‌گر میدل‌ایست‌آی، صادرات اسلحه به کشورهای درگیر در جنگ یمن آن‌ها را شریک جنایت‌های جنگی‌ای می‌کند که عربستان و موتلفانش سه سال است با حمله به غیرنظامیان دست به آن می‌زنند. مدارک نشان می‌دهد که بخشی از نیروهای سعودی و اماراتی طی این سال‌ها در جنگ یمن از تجهیزات ساخت آفریقای جنوبی استفاده کرده‌اند. مدتی قبل یک پهپاد ائتلاف از سوی نیروهای یمنی ساقط شد و دوربین شبکه المسیره نوشته Made in South Africa حک شده روی آن را ضبط کرد.


بر اساس گزارش سالانه کمیسیون کنترل تسلیحات آفریقای جنوبی، طی سال‌های 2016 و 2017 این کشور یکی از تامین‌کنندگان تسلیحات، مهمات، خودروهای زرهی، تجهیزات مراقبت الکترونیک و دستگاه‌های پیشرفته نظامی برای امارات و عربستان سعودی بوده و تقریبا 228 میلیون دلار از این صادرات درآمد داشته است.


رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در ماه جاری میلادی سفری به عربستان سعودی و امارات متحده عربی داشت. وی پس از بازگشت به پروتاریا، همراه خود یک قول سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری آورده بود. هر کدام از حکومت‌های ریاض و ابوظبی قول 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در آفریقای جنوبی را داده بودند. سرمایه‌گذاری سوال‌برانگیزی که حاشیه‌هایی به دنبال داشت. زیرا مشخص نبود در وهله اول این دو کشور غرب آسیایی چه چیزی به دست آوردند که راضی شدند 20 میلیارد دلار برایش پول بپردازند. سپس مشخص شد که شیوخ حاشیه خلیج فارس این بها را برای تکنولوژی ساخت تسلیحات و تجهیزات به آفریقای جنوبی پرداخت کرده‌اند.


آغاز یک همکاری خون‌بار


در واقع سال 2016 که دولت اوباما درخواست عربستان سعودی برای تامین پهپادهای مسلح را رد کرد، بن سلمان سراغ آفریقای جنوبی رفت تا این نیاز نظامی را تامین کند. آفریقا هم توسعه یکی از مدل‌های هواپیمای بدون سرنشین موسوم به seeker-400 را برای ارتش عربستان آغاز کردند.


این برنامه همکاری به مذاق سعودی خوش آمد و تصمیم گرفتند تولید مشترک سلاح را ادامه دهند. آفریقای جنوبی که امتحان خود را در خوش خدمتی‌ به سعودی‌ها خوب پس داده بود، قرار شد سرمایه‌گذاری 20 میلیارد دلاری عربستان و امارات را در کشور خود داشته باشد و در ازای آن تکنولوژی و کارخانه ساخت تسلیحات را به عربستان منتقل کند. در نتیجه عربستان که تا دیروز مثل چاهی بود که هر چه فشنگ در آن می‌ریختند پر نمی‌شد می‌خواهد 50 درصد از آنچه را که از کشورهای خارجی خریداری می‌کرد در خاک خود تولید کند. البته نباید فراموش کنند که داشتن و ساختن اسلحه مهم نیست، مهم است بدانند چطور از آن استفاده کنند.


انتهای پیام/4077


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب