دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1397 - 06:06
آنا گزارش می‌دهد؛

محرومیت‌زدایی و خدمت به مردم در کلام امام خمینی (ره)

امام خمینی(ره) پس از سقوط شاه با درک اهمیت تامین استقلال سیاسی و اقتصادی در سخنرانی های خو به موضوع سازندگی کشور پرداختند و حتی از مسئولین خواستند تا با اختصاص امکانات و بهره‌گیری از نیروهای داوطلب مردمی، سازندگی را در اولویت قرار دهند.
کد خبر : 297523

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، شخصیت امام خمینی(ره) و نگرش عمیق ایشان در تدوین اهداف و برنامه‌های کلان انقلاب اسلامی انسان را بر آن می‌دارد که در نقاط مورد تاکید ایشان ضرورت را بسیار مهم تلقی کند. در افکار امام و در کلام ایشان قبل و بعد از پیروزی انقلاب موضوع «اصلاح و سازندگی» نقش بسزایی دارد.


مهمترین موضع گیری امام در دوران‌های متفاوت (در برابر نظام سلطه) نقد عقب‌ماندگی و عقب نگهداشتن کشور و مردم بوده است. در نتیجه این اندیشه‌ها مهمترین هدف انقلاب اسلامی اصلاح و سازندگی در تمام زمینه‌های دینی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و علمی مطرح شده است.


در ادامه برخی از بیانات امام خمینی (ره) در خصوص سازندگی را می‌خوانید:


* ناچاریم که به ملت متوجه بشویم برای سازندگی، برای اینکه ترمیم کنیم این خرابی‌هایی را که در طول مدت حکومت جائر پهلوی در مملکت ما حاصل شده است. (صحیفه امام، ج 8، ص 180)


* کسانی که برای ساختن و برای سازندگی و برای جهاد سازندگی در دهات می‌آیند، در روستاها می‌آیند، توجه کنند که مبادا خدای نخواسته در بین آن‌ها یک اشخاصی باشند که بر خلاف رویه ملت و بر خلاف اسلام، مسائلی داشته باشند. (صحیفه امام، ج 8، ص 180)


* امروز ثوابی بالاتر از این نیست که به برادرهای خودتان کمک کنید و این سازندگی را همه با هم شروع کنید که ایران خودتان درست ساخته بشود. (صحیفه امام، ج 8، ص 180)


* من همه‌ی شما را دعا می‌کنم و امیدوارم که خداوند به شما توفیق خدمت به این مستمندان را که بزرگ‌ترین عبادات نزد آن‌هاست، عنایت فرماید. (صحیفه نور، جلد 17، ص 102)


* طبقه کاخ نشینی منافات دارد با تربیت صحیح، منافات دارد با اختراع و تصنیف و تالیف و زحمت.


* زحمات بی وقفه جهاد، این سنگرسازان بی‌سنگر، در دفاع مقدسمان از جمله مسائلی است که ترسیم آن در قالب الفاظ نمی‌گنجد. (بیانات امام خمینی (ره) 14 آذر ماه 1367)


* ما وقتی که در مذهب خودمان ملاحظه می‌کنیم که فقه ما آن طور غنی است، و فلسفه ما آن طور غنی است، می‌بینی اشخاصی که این فقه را به این غنا رساندند، کاخ نشینان نبودند، کوخ نشینان بودند.


* شجاعت دلیر مردان و شیرزنان جهادی‌مان، در جهادمان علیه کفر و بیداد، زبانزد خاص و عام است. (صحیفه نور، جلد 12، ص 204)


* تزلزلی که در بین کاخ‌نشین‌ها هست در بین کوخ‌نشین‌ها نیست؛ آرامشی که این طبقه محروم دارند، آن طبقه‌ای که به خیال خودشان در آن بالاها هستند، ندارند.


* فرزندان عزیز جهادیم! به تنها چیزی که باید فکر کنید، استواری پایه‌های اسلام ناب محمدی است. (صحیفه نور، جلد 21، ص 59)


* این جهاد سازندگی که همه قشرهای ملت را تحت لوای خودش قرار داده است و جوان‌های ما از هر قشری در این جهاد سازندگی وارد می‌شوند، این اثر آن اخوت اسلامی است که دارند. (صحیفه امام، ج 13، ص 131)


* فراموش نکنیم که همین مردم، پابرهنه‌ها، طبقات ضعیف و کسانی که در معیارهای مادی جوامع چیزی به حساب نمی‌آیند، صاحبان اصلی کشورند و پیروزی‌های این انقلاب و عزت این کشور به خاطر فداکاری‌های آن‌ها بوده است.


* باید خودمان را بسازیم. خودتان را که بسازید همه کارهایتان جهاد سازندگی است. (صحیفه امام، ج 11، ص 383)


* کارهای مجاهد کارهای جهادی است. کوشش کنید که این جهادسازندگی را در خودتان ایجاد کنید. (صحیفه امام، ج 11، ص 385)


* سازندگی روح را بر سازندگی جسم مقدم دارید تا به خواست خدای تعالی با نیروهای ایمان، کارها به بهترین و سریع‌ترین وجه پیش رود و هر چه زودتر با کمک خداوند و یکدیگر این کشور را به خودکفایی و آبادی کامل برسانیم. (بیانات امام خمینی(ره)، 27 خرداد ماه 61)


* باید اعتراف کرد جهادگران بزرگترین آبرو را به انقلاب اسلامی خود داده‌اند و با تکیه به اسلام و خدای تعالی در این راه بهترین نمونه و الگو برای همه جوانان مسلمان و متعهد اسلامی گردیدند. (پیام به مناسبت تاسیس جهاد سازندگی، 27 خرداد ماه 1361)


* آن چیزی که روحانیون هرگز نباید از آن عدول کنند و نباید با تبلیغات دیگران از میدان به در روند؛ حمایت از محرومین و پابرهنه‌هاست. (صحیفه امام، ج 31، ص 99)


* شما هر قدمی که الان بردارید برای کشور اسلامی، پیش خدا محفوظ است. (صحیفه امام، ج 12، ص 74)


* توجه کنید که جهاد سازندگی، سازندگی باشد. در آن تخریب نباشد. در آن انحراف نباشد. (صحیفه امام، ج 12، ص 449)


* این جهاد سازندگی که همه قشرهای ملت را تحت لوای خودش قرار داده است و جوان‌های ما از هر قشری در این جهاد سازندگی وارد می‌شوند، این اثرات آن اخوت اسلامی است که دارند. (صحیفه امام، ج 13، ص 131)


* من امیدوارم که در این جهاد سازندگی و در سایر جهادات همه موفق و موید باشید. (صحیفه امام، ج 14، ص 518)


* کم نیستند جهادگرانی که در راه بهبود زندگی مردم محروم و مستضعف ما شهید و یا معلول گردیده‌اند. (صحیفه امام، ج 16، ص 337)


* قشرهای محروم و دور افتاده، روستاییان، عشایر و کسانی که مشکلات بیشتری دارند نه تنها در بخش‌های اقتصادی بلکه در انواع و اقسام خدمات فرهنگی باید در اولویت قرار گیرند.


* با جهاد مقدس فرزندان اسلام است که نهال انقلاب اسلامی در روستاها و شهرهای دور افتاده این آب و خاک به گل می‌نشیند. (صحیفه امام ج 16، ص 337)


* امروز در گوشه و کنار کشور و در میان دور افتاده‌ترین روستاهای محروم و بد آب و هوا که قدم بگذارید با ایثارگران جهاد سازندگی مواجه می‌شوید. (صحیفه امام، ج 16، ص 337)


* شما برای خدا کار کنید، برای خدا پیش بروید، برای خدا زحمت بکشید، برای خدا همه کارها را انجام بدهید. (صحیفه امام، ج 19، ص 202)


* هنر آنست که بی‌هیاهوی سیاسی و خودنمایی‌های شیطانی، برای خدا به جهاد برخیزید و خود را فدای هدف کنید نه هوا؛ و این هنر مردان خداست. (صحیفه امام(ره)، ج 14، ص 478)


* گمان نمی‌کنم عبادتی بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد. (صحیفه امام، ج 20، ص 342)


انتهای پیام/4071/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب