اجرای آزمایشی طرح پوشش بیمه ای خدمات پرستاری در منزل تا یک ماه آینده
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، احمد نجاتیان با حضور در برنامه روی خط خبر شبکه خبر با اعلام این مطلب اظهار کرد: با توجه به تغییر رویکردی که امروز در روند بیماریها اتفاق افتاده و بیماران، نیازمند درمان طولانی مدت و مزمن هستند. گرایش نظامهای سلامت به این سمت است که بیمار متر در بیمارستان بستری باشد. به این معنی که پس از ترخیص از بیمارستان برای تکمیل روند درمان در منزل خدمات دریافت کند.
وی افزود: دستورالعمل هوم کر (مراقبت در منزل) اولین بار در سال 1378 ارائه شد که در دو سال گذشته بازنگری و در اولویت نظام سلامت قرار گرفت.
نجاتیان با بیان اینکه در این طرح پرستاران حرفهای و کمک پرستاران خدمات مشاورهای و مراقبتی را در منزل به بیماران با شرایط خاص ارائه میدهند، یادآور شد: یعنی همان خدماتی که در بیمارستان قابل ارائه است در منزل ارائه خواهد شد.
مدیرکل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی معاونت پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: این طرح پیش از این به این شکل بود که هزینه خدمات در منزل توسط مردم و در واقع توسط بیماران پرداخت می شد اما با تصویب شورای عالی بیمه قرار شد از این پس خدماتی که مردم از پرستاران و گروههای حرفهای دریافت میکنند تحت پوشش بیمه باشد.
وی در خصوص اجرای آزمایشی پوشش بیمهای مراقبتهای پرستاری در منزل، گفت: به جهت اینکه اجرای این طرح بسیار گسترده است و باید زوایای آن را کاملا ببینیم. به همین دلیل برای اجرای آزمایشی این طرح در استانهای تهران، اصفهان، شیراز و همدان برنامهریزی میکنیم.
نجاتیان افزود: در اجرای آزمایشی این طرح که در یک فرآیند شش ماه انجام میشود ابتدا بیماریهای مزمن قلب، سکتههای مغزی، سرطانها و نوزادان به عنوان بیماریهای منتخب انتخاب شدند.
وی ادامه داد: برای هر کدام از این بیماریها بستههای ویژه خدمات استاندار تعریف میشود و امیدواریم کار گروه کشوری اجرای این طرح هم هفته آینده تشیکل جلسه دهد. پیش بینی ما این است تا یک ماه آینده بستر اجرای این طرح فراهم شود.
مدیرکل دفتر ارتقای سلامت پرستاری وزارت بهداشت گفت: خدمات مراقبت در منزل از مسائلی مانند پانسمان، تزریقات، کنترل علام حیاتی، کنترل زخم بستر و دیابت شروع میشود تا خدمات تخصصی مانند ICU که میتوانیم امروز با استفاده از تکنولوزی و پرستاران صاحب صلاحیت انجام شود.
نجاتیان با بیان اینکه با برنامهریزی معاونت پرستاری تمام خدمات پرستاری در منزل ساماندهی میشود، یادآور شد: از طریق مراکز ارائه مشاوره و مراقبتهای پرستاری در منزل که دارای صلاحیت هستند و مجوز آنها توسط دانشگاههای علوم پزشکی صادر شده این امر انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون برای 750 مرکز مجوز فعالیت صادر شده است، افزود: صدور مجوز 350 مرکز مراقبتهای پرستاری در منزل نیز در دستور کار است و پیش بینی ما این است که تا پایان برنامه ششم توسعه به 1800 مرکز افزایش یابد. لیست مراکز داری مجوز نیز روی خروجی پایگاه های اطلاع رسانی دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است که مردم از ابن طریق میتوانند خدمات خود را از مراکز قانونی و دارای صلاحیت بگیرند.
مدیرکل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی وزارت بهداشت با اشاره به مزایای این طرح برای نظام سلامت و مردم، گفت: با اجرای موفق این طرح کار آفرینی گسترهای دارد و به دنبال آن 100 هزار شغل ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/