دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1397 - 12:05
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

حجاب تجلی بعد اجتماعی دین اسلام است/ لزوم تشویق تولیدکنندگان پوشاک اسلامی

مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر با تأکید بر لزوم تشویق تولیدکنندگان پوشاک اسلامی، حجاب را تجلی بعد اجتماعی دین اسلام دانست.
کد خبر : 294479

مجتبی جعفری مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به 21 تیر سالروز حمله رضاخان پهلوی به مسجد گوهرشاد و کشتار مردم در سال 1314 ه.ش که به عنوان روز عفاف و حجاب نام‌گذاری شده است، حجاب را تجلی بعد اجتماعی دین اسلام دانست.


جعفری گفت: «دین مبین اسلام به برکت وجود مبارک پیامبراعظم(ص) شکل گرفت و به یمن وجود امامان(ع) به رغم همه دشمنی‌های معاندان بالید و پیش رفت. اما عداوت‌ها و دشمنی‌های معاندان بی‌تأثیر نبود و به مرور، این دین سیاسی و اجتماعی را در سده‌های اخیر به یک دین فردی در بین مسلمانان محدود کرد به طوری که در تلقی عمومی، انسان مؤمن و با تقوا فردی بود که کاری به مسائل حکومت، سیاست و جامعه نداشته باشد.»


وی خاطرنشان کرد: «امام خمینی(ره) بزرگترین احیاگر اسلام در قرن 20، وجهه اجتماعی و سیاسی اسلام را به جهانیان معرفی کرد، اما ناآگاهی طولانی مسلمانان از اسلام اصیل، موجب شد برخی از آنان متوجه پیام وی نشوند و همچنان بر جنبه فردی دین اسلام تأکید بورزند.»


مسئول بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر بیان کرد: «اسلام به عنوان یک دین فراگیر و جامع که برای همه ابعاد زندگی بشر برنامه دارد، علاوه بر تأکید بر حضور مسلمانان در همه ابعاد اجتماع، قوانینی را برای این حضور اجتماعی مقرر کرده است که یکی از آن قوانین، قانون منع تبرّج و خودنمایی است که موجب می‌شود حضور اجتماعی مسلمانان با شهوت‌رانی آلوده نباشد.»


این مسئول ادامه داد: «تبرّج می‌تواند در ابعاد مختلف نمودار شود. از جمله راه رفتن، صحبت کردن، پوشش و آرایش کردن. به همین دلیل همه این رفتارها در اسلام قوانین و قواعد خود را دارد و ما به عنوان مسلمان موظفیم در همه این موارد الگوی مورد تأیید اسلام را ایجاد و ارائه کنیم.»



عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «یکی از بارزترین جلوه‌های تبرّج در نحوه پوشش است که قرآن مجید به خاطر اهمیت آن، آیاتی را به آن اختصاص داده است و انقلاب اسلامی نیز به همین دلیل از بدو تأسیس بر آن اهتمام داشته و اختصاص یک هفته و یک روز بخصوص به نام هفته عفاف و حجاب در همین راستا بوده است. اما برای پربارتر شدن این هفته و این روز، مجموعه اقداماتی باید مورد اهتمام قرار گیرد.»


جعفری گفت: «حجاب یکی از ابعاد اجتماعی دین اسلام است و باید در کنار تأکید بر حجاب بر سایر ابعاد اجتماعی دین نیز تأکید شود. از سوی دیگر تولیدکنندگان لباس در راستای تولید لباس مناسب و متناسب با معیارهای اسلامی باید توجیه و تشویق شوند. در واردات لباس، معیارهای اسلامی مد نظر قرار گیرد و قوانین مربوطه تدوین و اجرایی شود.»


وی خاطرنشان کرد: «در مباحث فرهنگی لازم است پیوست فرهنگی برای مراکز تفریحی و سایر مراکز اجتماعی تهیه و اجرا شود. صداوسیما و سینما از اکران فیلم‌هایی که الگوی نامناسبی برای حجاب ارائه می‌کنند، جداً خودداری کنند و فعالان فرهنگی نیز در تبیین آثار سوء تبرج و فواید حجاب تلاش کنند.»


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب