سیاست اوباما در قبال ایران، در راستای منافع آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری "یو ان زد ریویو"، آیزنهاور در دوره ریاست جمهوری خود و در سال 1956 به اسرائیل دستور داد از شبهجزیره سینا در مصر عقبنشینی کند و اکنون نیز باراک اوباما با دستیابی به توافق هستهای با ایران به دومین رئیسجمهوری آمریکا تبدیل شده که با لابی اسرائیل مخالفت کرده است.
با وجود این اوباما تصمیمی را گرفت که به سود منافع آمریکاست و یک موفقیت گسترده محسوب میشود. اکنون در صورت تصویب این توافق توسط کنگره ایران بار دیگر به روند تعامل با نظام اقتصادی دنیا باز خواهد گشت و قدرت منطقهای خود را دوباره به دست خواهد آورد. ایران چهارمین تولیدکننده نفت دنیا و فراهمکننده عمده نفت برای چین و ژاپن است. در شرایط کنونی بازگشت این کشور به روند صادرات نفتی در دنیا باعث ایجاد تحول در بازار نفت خواهد شد.
اکنون زمان آن است که دروغهای نومحافظهکاران آمریکایی درباره ایران از اذهان زدوده شود. دروغهایی که برخی از آنان در زیر میآید.
نخستین دروغ درباره این است که ایران درصدد تولید سلاح اتمی است. این در حالی است که ایران هرگز سلاح اتمی در اختیار نداشته است. این همان دروغی است که درباره عراق نیز گفته شد و البته پس از افشای دروغ بودنش باعث شرمندگی آمریکاییها شد. در این حال در سال 2007 نیز منابع اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ایران دیگر به دنبال تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی نیست، این همان نتیجهای بود که منابع اطلاعاتی اسرائیل نیز به آن دست یافته بودند.
این مسئله باعث نشد نخستوزیر اسرائیل از گزافهگوییهای خود دست بردارد. با وجود این آمریکاییها به ویژه یهودیان آمریکا به مزخرفات نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران قصد حمله به اسرائیل و نابودی آن را دارد و دامن زدن رسانههای آمریکایی به این سخنان گوش ندادند، زیرا اینان همان دروغگویانی بودند که درباره مسئله عراق نیز دروغ گفته بودند.
نظریه نخستوزیر اسرائیل درباره اینکه مقامات ایران به دنبال حمله اتمی به اسرائیل هستند، مضحک است. در واقع درگیری میان اسرائیل و ایران نه مسئله بمب اتمی (که خبر دسترسی ایران به آن دروغ است) بلکه مسئله فلسطین است. ایران خواهان آن است که اسرائیل به اشغال فلسطین پایان دهد و بلندیهای جولان را نیز به سوریه بازگرداند.
اکنون سوریه و عراق که دشمنان اسرائیل بودند، از جنگ آسیب جدی دیدهاند. مصر نیز که زمانی با اسرائیل مخالف بود، اکنون توسط یک دیکتاتور بیرحم نظامی متحد اسرائیل اداره میشود. بنابراین ایران در شرایط کنونی تنها حامی دولت فلسطین است. اگر نتانیاهو بتواند آمریکا را راضی به حمله به ایران کند، آنگاه آخرین مانع برای ضمیمه کردن خاک سوریه به خاک اسرائیل برطرف خواهد شد.
ما قطعا شاهد سنگاندازیهای جمهوریخواهان و رسانههای تندروی آنان در برابر مسیر تصویب توافق هستهای خواهیم بود. آمریکاییها بار دیگر جملات عبث درباره برنامههای هستهای مخفیانه ایران را خواهند شنید. اما بهتر است جملات جرج بوش را درباره عراق به یاد آوریم. اکنون ما بار دیگر با فرد ابلهی مانند بوش مواجه شدهایم که باعث خواهد شد آمریکا در دام دیگری افتد.
امروز کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس و چین قانون انپیتی را به دلیل داشتن سلاح اتمی نقض کردهاند و اسرائیل، هند، پاکستان و کره شمالی نیز عضو انپیتی نیستند. با وجود این، ایران سالهاست تحت بازرسیهای انپیتی قرار دارد. اسرائیل اما برنامه هستهای مخفیانه داشته و با کمک فرانسه و با سرقت فناوری و اورانیوم از آمریکا سلاح هستهای تولید کرده و این در حالی است که اکنون این دولت به دنیا درباره ایرانی که برنامه هستهای غیرنظامی داشته است، هشدار میدهد. با وجود اینکه قوانین آمریکا صراحتا برعدم کمک به دولتهای دارای سلاح اتمی تاکید دارد، کنگره آمریکا علنا این قانون را در قبال اسرائیل نقض میکند.
زمانی که بازرسان آژانس بینالملی انرژی اتمی برای بازرسی از عراق به این کشور رفتند، بسیاری از آنان آمریکایی و اسرائیلی بودند. این دلیل واضح و روشنی است که نشان میدهد چرا ایران با بازرسی از تاسیسات نظامی خود مخالفت میکند.
اکنون توافق هستهای میتواند منطقه را به روند اصلی خود بازگرداند و با بازگشت ایران به چرخه اقتصادی دنیا منطقه به ثبات خواهد رسید. ایران به نوعی متحد طبیعی آمریکا در منطقه محسوب میشود و آمریکا به کمک این کشور در مقابله با داعش نیاز دارد. سوریه نیز دیگر متحد ذاتی آمریکاست و واشنگتن به جای نابودی این کشور، باید با دولت دمشق تعامل برقرار کند.
از سوی دیگر ایران حامی تروریسم نیز نیست. این کشور در واقع از مقاومت لبنان حمایت میکند، گروهی که در پی حمله سال 1982 اسرائیل به لبنان برای مقاومت تشکیل شد. حماس نیز دیگر یک گروه تروریستی نیست. زیرا این گروه هم به منظور دفاع از فلسطین در برابر اسرائیل تشکیل شده است. نقش ایران در جنگ یمن نیز بسیار کمرنگ است.
پایان دادن به تقابل با ایران معقولترین اقدام دولت اوباماست. امروز خاورمیانه در وضع آشوب وحشتناکی گرفتار شده و توافق وین نخستین گام در مسیر از بین بردن اشتباهات دولت بوش در منطقه خواهد بود که باعث بروز این آشوب شد. توافقی که بار دیگر عقلانیت را به منطقه خاورمیانه باز خواهد گرداند.
انتهای پیام/