سد بوکان 65 درصد منابع حوزه آبریز دریاچه ارومیه را تامین میکند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، آرش اخوان در جلسه چگونگی مدیریت تامین منابع آب مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: هم اکنون 110 سد مشمول فرآیند برنامهریزی و مدیریت منابع و مصارف سدهای کشور هستند که در این برنامه مدیریت منابع و مصارف سدها تدوین و تنظیم شده و به شرکتهای آب استانی ابلاغ میشود تا در طول سال میزان آب پیشبینی شده را مورد بهرهبرداری قرار دهند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در طول اجرای برنامه شاهد عدم قطعیت در پیشبینی هستیم برنامه عملکرد را مورد پایش قرار میدهیم و بر همین اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، مجددا اصلاح و بازنگری میشوند، به طوری که در طول سال دو الی سه بار اصلاح برنامه صورت گرفته است.
اخوان یادآور شد: میزان منابع و مصارف آب سدها به صورت ماهانه ارزیابی و پیشبینی میشود.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات تامین آب شرکت مدیریت منابع آب ایران یادآور شد: سدهای بسیاری در تامین آب دریاچه ارومیه سهم دارند به طوری که سد سلماس، زولا، حسنلو، مهاباد، بوکان، ساروق، قلعهچای و شهرچای سهم بسزایی در تامین آب دریاچه ارومیه دارند به طوری که حجم مخازن این سدهای نه گانه حدود یک میلیارد و 470 میلیون متر مکعب است.
وی ادامه داد: سالهای 94 و 95 سالهای ترسالی در کشور ثبت شده است و سال 96 نیز میزان حجم آب سدها نزدیک به نرمال بود به طوری که در انتهای شهریور بیش از خط قرمز آب داشتیم.
این مقام مسئول یادآور شد: آورد سد بوکان 65 درصد از حوزه آبریز دریاچه ارومیه است و میانگین ورودی سدها در اسفند، فروردین و اردیبهشت حدود 70 درصد است به طوری که شیب آبگیری سدها از اوایل اسفند ماه سرعت میگیرد و با توجه به اینکه فقط در زمینه آب شرب مصرف میشود و در این ایام کشاورزی نداریم، به میزان قابل توجهی آب ذخیره میشود.
اخوان ادامه داد: با شروع کار ستاد احیای دریاچه ارومیه و در دوره جدید سال آبی، مصرف آب از دریاچه ارومیه 29 درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام/