دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نصب آب‌شیرین‌کن؛ راهکار اساسی حل مشکل آب خوزستان

استاندار اسبق خوزستان با تاکید بر اینکه انتقال آب از خوزستان به کویت به طور کلی دروغ است، گفت: باید در ۲ مرحله نصب آب‌شیرین‌کن مشکل آب خوزستان برای همیشه حل شود.
کد خبر : 291501

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، امیر حیات‌مقدم استاندار اسبق خوزستان و رئیس پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه دفاع ملی در گفت‌وگویی با اشاره به اوضاع استان خوزستان و مشکل بی‌آبی در آن اظهار داشت:‌ در سال‌های 84 و 85 که استاندار خوزستان بودم هر هفته جلسه داشتیم و کارگروه آب خوزستان را تشکیل دادیم. در این جلسات همه موضوعات را پیرامون این مشکل بررسی می‌کردیم، از سرازیری زباله‌های صنعتی و سنتی به کارون تا انتقال خط لوله آب به آبادان، خرمشهر، ماهشهر، امیدیه و هندیجان که از قبل هم مشکل آب داشتند.


وی افزود: دو طرح کوتاه مدت و درازمدت مطرح بود. طرح درازمدت همین طرح آبرسانی غدیر بود که یک بار هم آقای احمدی‌نژاد آن را افتتاح کرد و فکر می‌کنم الان مراحل بعدی آن را می‌خواهند افتتاح کنند.


استاندار اسبق خوزستان ادامه داد: خوزستان،‌ آبادان و خرمشهر در سال‌هایی که بارندگی کم است به دلیل اینکه مراکز تصفیه‌ای‌شان از کارون برداشت می‌کند آب کیفیت لازم را ندارد و شور می‌شود و مردم نمی‌توانند از آن استفاده کنند. البته الان مسئولین در حال اجرای راهکارهایی هستند اما دولت باید انقلابی و جهادی عمل کند که متاسفانه این دولت می‌خواهد موضوعات را برابر روش‌های جاری حل کند که جواب نمی‌دهد.


حیات‌مقدم تاکید کرد:‌ البته اگر پروژه غدیر در زمان خود اجرا می‌شد به این بحران‌ها نمی‌رسید که مسئولین کم کاری کردند. حالا باید خط لوله سریعا اجرایی شود و حتما باید در آبادان، خرمشهر، ماهشهر، هندیجان و امیدیه دستگاه آب شیرین کن نصب شود تا آب با کیفیت بالا به مردم برسد. باید این آب را با آب‌های لوله‌کشی شهری ترکیب کنند تا کیفیت بالاتر برود.


وی افزود:‌ البته این طرح‌ها هزینه دارد اما دولت باید هزینه کند زیرا خوزستان مردم شریف و ارزشمندی دارد که این هزینه‌ها در برابرش به حساب نمی‌آید.


استاندار اسبق خوزستان با تاکید بر اینکه حتما باید آب شیرین‌کن کار گذاشته شود،‌ گفت: باید آب رودخانه‌های اطراف توسط این دستگاه‌ها شیرین شود. در زمانی که من در آنجا مسئول بودم موضوع آب‌شیرین‌کن‌ها را تصویب کردیم اما متاسفانه مسئولین بعدی آن را باید اجرایی نکردند.


حیات‌مقدم خاطرنشان کرد: مرحله بعد این است که آب شیرین کن پیشرفته هسته‌ای و بزرگتر را تهیه و به سراغ آب دریا برویم زیرا این منطقه به دریا نزدیک است و با آب شیرین‌کن هسته‌ای حداقل آب شهرهای مرزی را می‌توان از خلیج فارس تهیه کرد. تا مشکل آب خوزستان برای همیشه رفع شود.


رئیس پژوهشکده امنیت ملی دانشگاه دفاع ملی با بیان اینکه اگر مسئولین با مردم صادقانه حرف بزنند مشکلی پیش نمی‌آید، اظهار داشت: این مردم 8 سال جنگ را تحمل کردند و در مقابل صدام و آمریکا ایستادند و سابقه طولانی در دفاع از اسلام دارند اما الان به مسئولین اعتماد ندارند زیرا مسئولین حرف‌های زیادی می‌زنند و عمل نمی‌کنند.


حیات‌مقدم با اشاره به حوادث چند روز پیش خرمشهر گفت: در آن حوادث یک نفر هم خرمشهری نبود و از بیرون خرمشهر برای آشوب آمده بودند. متاسفانه امروز منافقین، سلطنت‌طلبان و ملی‌گراها یک مثلث شوم را تشکیل دادند که از امارات، عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا پول می‌گیرند و تحرکاتی دارند که اگر اینها را برای مردم بگوییم دیگر هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.


وی گفت: به هر حال دولت باید همت کند و انقلابی پای کار بیاید تا مشکل آب حل شود البته دولت اعلام کرده تا 15 تیر مشکل حل می‌شود اما باید در دو مرحله نصب آب شیرین‌کن این مشکل برای همیشه حل شود.


استاندار اسبق خوزستان در مورد شایعه خط لوله انتقال آب ایران به کویت گفت: اساسا این خط لوله هیچ وقت اجرا نشده است ولی متاسفانه در برخی سایت‌ها و در مقطعی لوله‌هایی را نشان دادند که این واقعیت ندارد. یک متر لوله هم از زیر زمین برای انتقال آب به کویت در خوزستان اجرا نشده است.


حیات‌مقدم تاکید کرد: این طرحی بود که در اول دولت احمدی‌نژاد هم مطرح شد، زمانی که آقای فتاح وزیر نیرو و من استاندار خوزستان بودم با من تماس گرفت و گفت که چنین طرحی وجود دارد و ما می‌خواهیم یک خط لوله از آب پشت مخزن سد کرخه به کویت انتقال دهیم که درآمد خوبی هم دارد و شما امنیت آن را برقرار کنید تا ما توافقات را اجرایی کنیم که من مخالفت کردم و گفتم خوزستان خودش مشکل آب دارد و نمی‌شود امنیت چنین خط لوله‌ای را فراهم کرد که این طرح بعدا هم در دولت منتفی شد.


استاندار اسبق خوزستان در پایان گفت: البته از قبل و در دولت اصلاحات آقای بیطرف توافقی با کویتی‌ها امضا کرده بود ولی در دولت نهم اصلا اجرایی نشد و به توافق اجرایی نرسید لذا اینکه گفته می‌شود آب از خوزستان به کویت می‌رود به طور کلی دروغ است.


منبع: فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب