دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نیاز همه ما به آب یکسان نیست/ بدن ما به چه میزان آب نیاز دارد؟

از آنجائی که روزانه قریب به دو و نیم لیتر آب بدن دفع می‌شود و حتی کم‌آبی متوسط هم خستگی و ضعف می‌آورد باید برای رفع این مشکل به میزان کافی در روز آب نوشید.
کد خبر : 291215

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این زمینه اظهار کرد: "آب مایه حیات است" تنها یک جمله زیبا نیست، بلکه معانی عمیق و ملموسی دارد و بدون آب هیچ موجودی نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد. مصطفی رنجبر افزود: نیاز به آب در افراد مختلف متفاوت است و ابتدا باید شرایط بدنی خود را ارزیابی کنیم. کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: میزان نوشیدن آب در طول روز تابع فرمول مشخصی نبوده و با توجه به فعالیت بدنی، نوع کار و رژیم غذایی افراد متفاوت است.


وی با بیان اینکه به طور متوسط، دفع ادرار برای یک فرد بالغ در روز یک و نیم لیتر بوده و حدود یک لیتر هم در اثر تنفس و تعرق از دست می‌دهیم، ادامه داد: مواد غذایی حدود 20 درصد آب مورد نیاز ما را تامین می‌کنند؛ بنابراین اگر ما روزانه دو لیتر (کمی بیشتر از 8 لیوان) آب یا مایعات دیگر بخوریم، آب مورد نیاز را جایگزین کرده‌ایم.
این کارشناس تغذیه گفت: آب ماده اساسی کل ساختمان بدن است که تقریبا 60 درصد بدن را تشکیل می‌دهد و تمام فعالیت‌های بدن و سیستم‌هایی که در بدن ما فعالیت می‌کنند کارشان به همین آب وابسته است؛ برای مثال دفع سموم بدن، حمل مواد مغذی به سلول‌ها و تامین رطوبت پوست، بینی، گلو، بینی و مخاط بدن از جمله کارکردهای آب در بدن است.
وی اظهار کرد: توجه به نوشیدن آب کافی در روز، پوست سالم و شادابی را برای ما به ارمغان می‌آورد. رنجبر ابراز داشت: به طور کلی مصرف هشت لیوان آب یا مایعات، معادل 1.9 لیتر بوده و تا حد زیادی می‌تواند نیاز بدن به آب را تأمین کند.
نوشیدن آب را از هنگام بیدار شدن آغاز کنیم


وی با بیان اینکه بهتر است یک لیوان آب بعد از بیدارشدن از خواب، یک لیوان قبل از صبحانه و یک تا دو لیوان یک ساعت بعد از صبحانه مصرف شود، افزود: بعدازظهر تا عصر نیز مصرف سه تا چهار لیوان با توجه به شرایط و درجه حرارت هوا توصیه می‌شود.
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تاکید بر عدم مصرف آب یا نوشابه سرد در حین غذا و بعد از آن، اظهار کرد: آب و نوشابه سرد، درجه حرارت معده را پایین آورده و هضم غذا را در معده با کندی و گاهی دشواری روبرو می‌کند. رنجبر اضافه کرد: بهتر است همیشه یک ظرف آب همراه افراد باشد تا در مواقع نیاز مانند راهپیمایی و مسافت‌هایی که با ماشین هستیم، مصرف کنیم.
وی گفت: غذاهایی مانند میوه‌ها و سبزی‌ها، تنها حدود 20 درصد از آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند و 80 درصد باقیمانده نیاز بدن به آب را باید با مصرف مایعات جبران کنیم. این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: اگرچه بعضی از میوه‌ها مثل هندوانه و گوجه‌فرنگی 90 درصد آب دارند، شیر و آب میوه‌ها هم حاوی آب هستند و نوشابه، قهوه و چای نیز تشنگی را برطرف می‌کنند، اما آب بهترین، در دسترس‌ترین، ارزان‌ترین نوشیدنی است که کالری نیز ندارد و بهترین مایع برای رفع تشنگی و تامین نیاز بدن است.


منبع: آریا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب