دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چرا در داشتن رژیم غذایی سالم شکست می خوریم؟

تفاوت‌ها در آناتومی مغز توضیح می‌دهد که چرا برخی از افراد در رعایت یک رژیم غذایی سالم مشکل دارند و برخی دیگر موفق به انجام آن می‌شوند.
کد خبر : 289865

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محققان با بدست آوردن یافته‌هایی در این رابطه که حجم ماده خاکستری در دو بخش از مغز توانایی کنترل بر انتخاب مواد غذایی را پیش بینی می‌کنند به این نتیجه رسیدند. این دو بخش از مغز dlPFC و vmPFC نام دارند و گفته می‌شود این دو در ارزیابی گزینه‌ها و خود کنترلی حائز اهمیت هستند.


محققان فرانسوی اظهار داشتند: این یافته‌ شاخص‌های مغز را که می‌توانند تداوم یا شکست در دنبال کردن رژیم غذایی را پیش بینی کنند، شناسایی کرده و درمان‌های ممکن برای چاقی و اختلال‌های غذایی مرتبط را فراهم سازد.
همچنین این مطالعه باید تحقیقات را به سمت روش‌های بهتری هدایت کند تا اختلال‌های غذایی مرتبط با مشکلات خود کنترلی همچون پرخوری درمان و ارزیابی شوند.
یکی از محققان این مطالعه گفت: همیشه چگونگی ارزیابی این اختلالات مشخص نیست.
به گفته محققان، دو مکانیزم وجود دارد که چگونگی انتخاب نوع غذا را کنترل می‌کند. این دو مکانیزم ارزیابی مشخصه‌های ماده خوراکی همچون مزه و سلامت آن است.
محققان دراین بررسی به ارزیابی این موضوع پرداختند که کدام بخش‌های مغز در چنین انتخابی نقش دارند و آیا این امکان وجود دارد که توانایی آن‌ها در انتخاب بهترین گزینه پیش بینی شود. محققان اسکن مغزی تعدادی مرد و زن سالم را هنگام انتخاب غذا بررسی کردند.
در طول انجام این مطالعه از شرکت کنندگان درخواست شد به تصاویر مواد غذایی نگاه کنند و بر اساس مزه و سالم بودن آن‌ها را ارزشگذاری نمایند. همچنین از آنان درخواست شد بر اساس ویژگی سلامت بودن مواد غذایی را انتخاب کنند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان در مقایسه اسکن مغزی دریافتند حجم ماده خاکستری در vmPFC و dlPFC شاخص تشخیص دهنده در انتخاب غذای سالم است. همچنین یافته‌ها نشان داد افرادی با حجم ماده خاکستری بیشتر در عین حال از توانایی خودکنترلی بیشتری نیز برخوردارند.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب