نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم سال آینده در 3 استان برگزار میشود/ آغاز فعالیت دبیرخانه دائمی نمایشگاه
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت و رئیس نمایشگاه قرآن کریم در نشست خبری به سه رویکرد اصلی نمایشگاه اشاره کرد و گفت: نمایشگاه قرآن کریم در راستای هدف اصلی در معاونت قرآن و عترت با سه رویکرد ایجاد تعامل سازنده با نخبگان و فعالان قرآنی، نگرش دانش بنیان و تقویت سطح محتوایی و برنامهمحوری با رویکرد تحولی و نوآورانه برپا شد.
وی ادامه داد: هدف اساسی از برگزاری نمایشگاه قرآن کریم، جریانسازیهای فرهنگی و علمی در عرصه فعالیتهای قرآنی در سطح کشور و انعکاس آن در سطح بینالمللی برای مخاطبان خارج از کشور است.
فقهی زاده در خصوص کلان برنامهها تصریح کرد: تقویت حضور طیف علمی و تخحصی حوزویها و دانشگاهیان، تقویت سطح جنبههای محتوایی نمایشگاه که در قیاس سالهای گذشته موفقیت چشمگیری داشته است. نشستهای تخصصی و نمیه تخصصصی، برگزاری کارگاههای آموزشی، استفاده گسترده از ظرفیتعای فضای مجازی و تکنولوژیهای نوین مثل راهاندازی سامانه نمایشگاه و باشگاه مجازی این سامانه و همچنین راهاندازی فروشگاه مجازی که امیدوارم طی ماههای بعد به فعالیت خود ادامه دهد، مدیریت فرآیندها و جریانات اداری در سطح فضای مجازی، ورود به عرصههای جدید گفتمان تخصصی میان نخبگان و پژوهشهای مل یو فراملی راهبردهای اساسی ما در این مسیر است.
وی افزود: در این دوره بعد از چهار سال جشنواره انتخاب رسالههای برگزیده در سطح دکتری را برپا کردیم و یک روز مانده تا آخرین روز انتخابها انجام شد. بر همین اساس میتوانیم سال آینده این تجربه جدید را استمرار ببخشیم. توجه ویژه به موضوعاتی چون حفظ قرآن در قالب راهاندازی بخش مستقلی با عنوان حفظ قرآن کریم، مشارکت نهادهای فرهنگی در سطح ملی در اجرای برنامهها از دیگر اتفاقات اجرایی شده است. در این دوره مشارکت با محافل قرآنی، مصلای امام خمینی، سازمان اوقاف و امرو خیریه، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دارالحدیث برای راهاندازی بخش عترت انجام شد.
احیای بخش بینالملل
وی از دیگر اتفاقات این دوره نمایشگاه قرآن کریم را احیای بخش بینالملل معرفی کرد و اضافه کرد: برای نشان دادن قابلیتهای قرآنی در سطح ملی و خارجی این بخش احیا شد البته سطح رضایت بنابر محدودیتها، اعتبارات کم و مشکلات فرهنگی از سوی مدعوین بالا نبود اما خوشحال هستیم که بعد از گذراندن چند دوره تعطیلی، بخش بینالملل احیا شد.
فقهی زاده گفت: راهاندازی بخش و کمیتههای مستقلی مثل عترت، آموزش و پرورش، رسانه و فضای مجازی، ارتقای سطح جذابیتهای بصری نمایشگاه در عین محدودیتهای بودجهای باعث شد تا از طیفهای گوناگون، مخاطبان بیشتری به نمایشگاه جذب شوند و سطح علمی و جنبه مردمی و روزآمدی نمایشگاه در شکل و محتوا ارتقا یابد.
نواقص و کاستیهای بیست و ششمین دوره نمایشگاه
وی در خصوص نواقص بیست و ششمین دوره نمایشگاه قرآن کریم اعلام کرد: از اشکالات این دوره نمایشگاه غیبت نهادهای اصلی کشور در بزرگترین رویداد قرآنی کشور بود. ما خیلی شاهد مشارکتهای موثر برنامهای و اعتباری از سوی نهادهای بزرگ قرآنی نبودیم و تقریبا جای سازمانهای بزرگ خالی بود. همچنین محدودیتهای اعتباری و رودجهای قابل توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت برای رقم زدن بزرگترین رویداد نمایشگاهی قرآن در سطح بینالملل از دیگر مسائل بود.
معاون قرآن و عترت ادامه داد: برنامهریزی میکنیم در سالهای آینده بتوانیم از مساعدتهای اعتباری و بودجهای برای رقم زدن رویداد فاخرتری بهره ببریم و از کمک نهادهایی چون شهرداری تهران، وزارت کشور، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و نهادهای وزارتهای اقتصادی استفاده کنیم.
ضعف پوشش رسانهای صدا و سیما
وی درباره دیگر کاستی بیست و ششمین دوره نمایشگاه به ضعف پوشش رسانهای از سوی صدا و سیما اشاره کرد و افزود: با توجه به میزان ایجاد ارتباطات فکر میکردیم سطح بیشتری از برنامههای صدا و سیما به نمایشگاه اختصاص یابد و در برنامهها خدمات و اتفاقاتی که از سوی شخصیتها، سازمانهای دولتی قرآن و موسسات قرآنی رقم خورده بود انعکاس یابد به طوریکه رشد مخاطبان به لحاظ کمی و کیفی را شاهد باشیم که این اتفاق در حد انتظار محقق نشد. در حقیقت انتظار ما از شبکههایی که می توانستند کارهای بیشتری انجام دهند، برآورده نشد.
فقهی زاده در بخش دیگری از صحبتهایش به همکاری با شهرداری و استفاده از تبلیغات محیطی اشاره کرد و سپس دیگر برنامههای معاونت قرآن و عترت برای دورههای بعد نمایشگاه قرآن کریم را تشریح کرد.
وی اظهار کرد: ما برای دستیابی به اتفاقات جدید، گسترش دایره زمانی و مکانی نمایشگاه و اقدامات فاخرتر برنامهریزی میکنیم. همچنین سعی داریم این نمایشگاه را در مرکز دو استان دیگر برگزار کنیم که یکی از آنها با توجه به جایگاه خراسان، مشهد مقدس است. ما با مدیران کل استانهای توانمند گفتوگو کردیم تا در سالهای آینده شعبههای نمایشگاه قرآن کرینم را نه صرفا در بازه زمانی ماه مبارک رمضان رقم بزنیم.
دعوت از کارشناسان خبره برای همکاری در دبیرخانه دائمی
فقهی زاده اعلام کرد: برای نخستین بار وارد عرصه برنامهریزی برای تشکیل دبیرخانه دائمی نمایشگاه شدیم به طوریکه از امروز دبیرخانه دائمی نمایشگاههای بینالمللی قرآن شروع به فعالیت میکند. در این زمینه کارشناسان خبرهای هم دعوت به کار شدهاند.
وی تاکید کرد: ما همچنین برنامهریزی میکنیم تا مسیر ارتباطی تعریف شود. همچنین امیدوار هستیم سامانهای که راهاندازی شده شکل دائمی به خود گیرد و به عنوان بازوان اجرایی نمایشگاه باعث ارتباط مستمری میان معاونت قرآن و عترت با حوزههای مدیریتهای قرآنی شود. ما همچنین اطلاعات علمی و فرهنگی تولیدشده را در قالب نرمافزار، تابلو، کلیپ در سامانه نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ارائه میکنیم که به احیای نمایشگاه کمک میکند.
حمایت از ایدههای برتر
معاون قرآن و عترت درباره حمایت از ایدهها و دیدگاهها نو تصریح کرد: زمینهای فراهم میکنیم تا حداقل هر سال به یک تا دو ایده برتر جایزه تعلق گیرد. این طرح برای مشارکت همگانی در مدیریت نمایشگاه است که سطح تخصصی نمایشگاه را نیز افزایش میدهد. گسترش مشارکتهای نقشآفرینی با نهادهای فرهنگی و غیر فرهنگی که علایق فرهنگی دارند در جهت افزایش سطح مدیریتی است. امیدوارم در دوره جدید شهردار تهران، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری، وزارت کشور، مجلس شورای اسلامی و سایر ارگانها مشارکت بیشتری داشته باشند.
وی درباره هزینههای نمایشگاه اعلام کرد: هزینهها تا کنون مشخص نیست و پرداخت قسط سوم منوط به درصد موفقیتهایی است که بخشها و کمیتهها به آن دست پیدا کردند ما هزینههای هیچ بخش را کامل در نیاوردهایم. هدفی جز تبلیغ فعالیتهای قرآن کریم نداریم ما به هزینهها و خروجی عملکرد توجه داشتیم اما بررسی آن به تحلیل و جلساتی که با ارگانهای فرهنگی برگزار میشود، بستگی دارد.
تراکم برنامههای ریاست جمهوری دلیل عدم برگزاری مراسم تجلیل از خادمان قرآنی
وی درباره تجلیل از خادمان قرآنی بیان کرد: یکی از ارکان این مراسم حضور ریاست جمهوری است که در هر دوره در این برنامه حضور داشته اما امسال به دلیل تراکم برنامهها این امکان فراهم نشد. تجلیل از خادمان این امکان را داشته که در خارج از ماه مبارک رمضان برگزار شود بنابراین امیدواریم این مراسم تا پایان تابستان به اجرا درآید.
وی درباره بودجه عنوان کرد: ما یک بودجه اجمالی داریم که میزانش مشخص است و بودجه دیگری که میزانش مشخص نیست. بودجه اجمالی شامل برنامههای اجرایی میشود که از جمله آن پرداخت اجاره مصلی امام خمینی (ره) است. سال گذشته 760 میلیون تومان اجاره پرداخت کردیم و امسال 800 میلیون تومان که با هزینههای نظافت و برق و ... چیزی حدود یک میلیارد تومان شده است. این رقم نسبت به نمایشگاههای تخصصی رقم بالایی نیست اما از آنجا که عوامل اجرایی و علمیاتی در ساعات خارج از ساعات اداری فعالیت میکردند و نمایشگاه از ساعت 17 تا 24 برپا بوده هزینهها چندان روشن و مشخص نیست اما امیدوار هستم این میزان چندان از سال قبل فراتر نرود.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش متعهد شد که در نشست بعدی معاونت قرآن و عترت هزینههای بیست و ششمین دوره نمایشگاه را اعلام کند.
وی درباره پخش فیلم ایزوتسو عنوان کرد: این فیلم هنوز مراحل لازم را نگذرانده و مشکل قراردادی میان معاونت قرآن و عترت با سازنده این فیلم وجود دارد. به زودی دفتر را مکلف میکنم تا با سازنده این فیلم نشستی برگزار کنیم.
تلاش برای درگیری مدیران موسسات قرآنی در نمایشگاه
وی در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: سعی میشود در سال آینده مدیران موسسات قرآنی را بیشتر درگیر کنیم البته امسال نمایشگاه نظم بیشتری نسبت به سالهای قبل داشته و رقم قابل توجهی از یارانههای اختصاص یافته به استانها ارائه شده به طوری که این جشن در 16 استان و 163 شهر برپا بوده که نزدیک به یک میلیارد تومان یارانه را در بر میگیرد. ما همچنین برای اینکه بدانیم یارانهها به چه کسانی تعلق میگیرند جلساتی را برگزار کردیم. در باشگاه همراهان هم 36 هزار نفر عضو شدند که 320 میلیون تومان بن به آنها اختصاص داده شده بنابراین در توزیع نسبی یارانهها نیز عدالت حاکم بوده است.
انتهای پیام/