اقتصاد مقاومتی را نادیده گرفتند/ ارز تکنرخی مانع رقابت بازار
عبدالرضا مصری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره افزایش قیمت ارز و سکه و تأثیر آن بر زندگی مردم، با بیان اینکه رئیس جمهور محترم معتقدند این آشفتگی اقتصادی نشأت گرفته از مباحث روانی است، اظهارکرد: دولت باید از همان ابتدا که دید ترامپ در برجام کار شکنی میکند سناریوهای مختلفی را در رابطه با مسائل اقتصادی آماده و تنظیم میکرد تا برای هر شرایطی آماده باشد.
وی اضافه کرد: قوه مجریه گرفتار سیاست تسلیمی شد؛ یعنی با بالا رفتن قیمت ارز به صرافیها اعلام کرد که به مردم ارز بدهند و بعد شروع کبه خالی کردن خزانه کرد وقتی هم که قیمت سکه افزایش یافت دستور داد ثبت نام کنید و گفت به مردم سکه بدهید! اینگونه مشخص شد که دولت هیچ برنامهای برای وضعیت اقتصادی کشور نداشتهاست. فلذا اگر مردم فردا به سمت پفک نمکی رفتند، دولت هم اعلام میکند که پفک نمکی را کارتنی پیش فروش کنیم.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به اینکه هنوز تحریمها اعمال نشده، وضعیت این است و دولت برنامهای ندارد، بیان داشت: پنج سال از اقتصاد مقاومتی میگذرد و مقام معظم رهبری بارها تذکر دادند اما هیچ اتفاقی نیفتاد.
وی با ذکر مثال فوتبالی اضافه کرد: مربی تیم ملی فوتبال وقتی به ایران آمد و دید که ما باحمله نمیتوانیم به جایی برسیم، تیم را دفاعی چید تا گل نخوریم؛ یعنی اگر نمیتوانیم گل بزنیم لااقل کاری کنیم که گل هم نخوریم.
نماینده مردم کرمانشاه در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت تاکید کرد: نباید در مملکت را باز بگذارند تا هر چیز بیارزشی وارد کشور شود. هر که بخواهد ارز را ببرد و هر که بخواهد بیاورد!
مصری گفت: کارهایی را که اکنون به اجبار میکنیم را میتوانستیم دو سال پیش که بحث اقتصاد مقاومتی مطرح بود انجام دهیم؛ نتیجهاش هم این بود که امروز میلیاردها دلار ارز در حساب ذخیره ارزی داشتیم و تسلیم شرایط نمیشدیم. باید قبول کنیم که سیاستهای دولت تسلیمی بوده؛ وگرنه در مملکت را باز نمیگذارند هر آشغالی بخواهد وارد کشور شود و هرکه بخواهد ارز ببرد و هر که بخواهد بیاورد!
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: رئیس جمهور بیان میکند که این مشکلات منشأ روانی دارد نه اقتصادی؛ باید به ایشان بگوییم در این صورت جمع کردن مشکلات کاری به مراتب راحتتر است. چرا که مشکلات اقتصادی با پول حل میشود، اما مشکلات روانی نیازمند سرمایه مالی نیستند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه در هر صورت باید از قبل تمهیداتی میداشتیم و رئیس جمهور و مسئولان باید میآمدند و شرایط کشور را شفاف برای مردم توضیح میدادند که مراقب باشید ممکن است عدهای بخواهند بار روانی برای کشور ایجاد کنند و جامعه را به مقابله دعوت میکردیم، اضافه کرد: دولت عکس این مسأله را عمل میکند، یعنی به مردم میگوید چند تا سکه میخواهی بیا از ما بگیرد! و با همین رویکرد 7 میلیون سکه فروخته میشود و 7 هزار میلیارد تومان سود به یک عده خاص میرساند.
این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی تاکید کرد: این رویکرد اقتصادی در حالی در دولت پیگیری میشود که ما سه سال است میدویم و نمیتوانیم حقوق رزمندگان معسری را که هیچ چیز برای زندگی ندارند را حتی 100 هزار تومان اضافه کنیم. رزمندهای که 7 سال در خط مقدم جنگیده، حالا شهید و جانباز نشده است، اما چیزی ندارد و جایی هم استخدام نیست. نمیتوانیم به 500 تومان حقوق اینها 100 تومان اضافه کنیم. اما دولت تصمیم میگیرد یک شبه 7 هزار میلیارد تومان فقط به کسانی که سکه خریدند، پول بدهیم.
مصری اضافه کرد: 100 هزار نفر آدم هستند که کارشان ثبت نام سکه، ارز و ماشین است. اینها هر دو سه ماه یکبار ثروتهایشان دوبرابر میشود، در حالی که دود این افسارگسیختگی اقتصادی به چشم اکثریت کم درآمد جامعه میرود.
نماینده مردم کرمانشاه با بیان اینکه مجلس از سیاستهای دولت درباره ممنوعیت کالاها استقبال میکند، بیان داشت: دولت اختیار داشت تعرفه برخی کالاها را افزایش دهد. دولت پیش از این میگفت اختیار ممنوعیت ورود کالا را نداریم. باید به آنها بگوییم این اختیار الان از کجا آمده؟ آیا قانون جدیدی در مجلس داشتیم؟ خیر! وقتی کشور در شرایط ویژهای میگیرد مجلس برای عبور از بحران با دولت همراهی میکند وگرنه همین تصمیم خلاف قانون است. بنابراین با همراهی مجلس دولت میتواند برای کالاهایی که وارداتش ضرورتی ندارد، تا هزار برابر تعرفه بگذارد که نمیگذارد.
این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی با اشاره به اینکه ما برای 20 درصد تعرفه کالاهایی که صددرصد در داخل تولید میشود، یکسال میدویم، اظهار کرد: حداقل صنعت ما که جوراب بافیها بودند و حتی تولیدیهای زیرپوش که با یک کلاف نخ و دستگاهی با ابعاد یک دریک تعطیل شد. یعنی آنقدر کالا از کشورهای مختلف به کشور ریختند که همه را از هستی ساقط کردند. بنابراین به دولت پیشنهاد میدهیم تعرفهها کالاهایی که ضرورتی برای ورود ندارد را افزایش دهید و برعکس آن ارزی که به این کالاها اختصاص میدهید را برای ورود کالاهای اساسی مردم هزینه کنید. چه عیبی دارد گوشت وارد کنیم تا مردم کیلویی 60-70 هزار تومان گوشت نخرند!؛ برای کمک به مردم سختگیری میکنیم اما برای واردات سنگپا ارز و یا خاک بستر گربههای اعیانی ارز میدهیم.
مصری با بیان اینکه سیاست ارز تک نرخی دولت در صورتی که ادامه یابد میتواند راهکار باشد، خاطرنشان کرد: اگر این طرح ادامه دار نباشد اجرای آن فقط قیمت ارز را بالا میبرد. ارز تک نرخی برای زمانی خوب است که دولت بتواند بازار تقاضا را پاسخ دهد؛ در حالی که امروز ما بازار را به سمت تقاضا بردیم و عرضه را دست کم گرفتیم. اگر عرضه نداشته باشیم و تک نرخی اعلام کنیم، کالا وارد کشور میشود و به قیمت ارز آزاد در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی گفت: نباید با ارز تک نرخی جلوی رقابت بازار را بگیریم. این ارز فقط باید در مورد کالاهای اساسی که زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد هزینه شود. لذا ارز تک نرخی در شرایط کنونی مارجین سود را فقط در اختیار یک عدهای قرار میدهد که منتظر شرایط ویژه در کشور هستند و بالاترین سود را اینها میبرند و دوباره پروشههاست که وارد خیابانها میشود.
انتهای پیام/